Overslaan en naar de inhoud gaan

Helaas hebben wij moeten besluiten om de kindermiddagen voorlopig niet meer te organiseren, dit vanwege te weinig belangstelling.

Heeft uw zoon of dochter, of heb jij, behoefte aan steun of afleiding? Laat het ons weten, we willen erg graag voor je zijn. 

---

Hey 4- tot 12-jarige!

Heb je in jouw gezin te maken (gehad) met kanker en ben je op zoek naar een beetje afleiding? Dat kunnen onze vrijwilligers jou bieden op de woensdagmiddag. Praten over kanker mag, maar hoeft niet. Als je het gewoon fijn vindt om lekker een middag te komen knutselen is het ook goed! We bedenken elke keer een andere activiteit. Wedden dan je het leuk vindt?!

Toon Tovenaars Kinderinloop is op de eerste en derde woensdag van de maand van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Toon Tovenaars Kinderinloop 15 en 29 juni 2022 .  Wat we gaan doen, blijft nog even een verrassing.

Wil je graag komen, maar is je school dan nog niet uit? Neem dan contact met ons op, want dat proberen we een andere oplossing te vinden. Leuk als je komt!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in april 2020

Kinderen van vier tot twaalf jaar die in hun gezin, familie of omgeving te maken hebben met kanker kunnen elke woensdagmiddag terecht bij Toon Tovenaars Kinderinloop.

Elke week is er een andere creatieve workshop die afgestemd wordt op de leeftijd van het kind dat ons bezoekt. We beginnen om 14.00 uur, maar is dat een lastige tijd omdat school pas later uit is, laat het ons dan weten, dan zoeken we een oplossing. Deze maand zijn er maar liefst vijf woensdagen, dus ook vijf workshops bij onze kinderinloop.

Woensdag 1 april wordt er gewerkt met techniek, woensdag 8 april draait het om punten scoren. Wie gaat er winnen? Een week later op de 15e gaan we stempelen met waterballonnetjes. Op 22 april wordt er geschilderd en getekend en op de laatste woensdag van de maand hebben we een verrassing in petto! Kom je ook? Aanmelden hoeft niet, je mag zo binnenlopen.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in maart 2020

Jaaa, ook in maart gaan we weer lekker creatief aan de slag bij Toon Tovenaars Kinderinloop. We beginnen elke week om 14.00 uur.  Woensdag 4 maart is er weer een creatieve workshop techniek door Bram of Cees. Een weekje later op 11 maart is Lia er en gaat zij met jullie stempelen met waterballonnen. Kan dat? Jazeker, kom, dan kun je het proberen. Woensdagmiddag 18 maart knutselt Anja met jullie de vier seizoenen en de laatste woensdag van de maand, de 25ste, gaat Lydia weer met jullie schilderen en kleuren. Leuk als je weer komt!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in februari 2020

Als kanker je gezin raakt of heeft geraakt, is het soms fijn om even nergens aan te hoeven denken. Om lekker samen met een van onze gastvrouwen of –heren een middagje te kunnen knutselen. Dat kan bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur organiseren wij een gezellige workshop.

In februari beginnen we de 5e met techniek en een weekje later, dat is dus op de 12e gaat Anja met jullie de vier seizoenen knutselen. Woensdag 19 februari verzint Lia iets leuks met de restjes in haar knutselkast en de laatste woensdag van de maand, dat is op 26 februari, gaat Lydia met jullie kleuren en schilderen. Gezellig als je komt!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in januari 2020

Gelukkig nieuwjaar! Fijn dat je op onze website kijkt om te zien wat wij deze maand voor jou organiseren. In januari zijn er vier creatieve middagen voor kinderen van vier tot 12 jaar. We beginnen woensdag 8 januari met een workshop techniek door Bram of Cees. Een week later, dat is dus op 15 januari, gaat Lia samen met jullie aan de slag met diverse materialen. Op 22 januari heeft Anja iets leuks in petto. Samen met jullie maakt ze een winterdwerg op een bank. De laatste woensdag van de maand is Lydia er weer. Zoals jullie gewend zijn, gaat zij weer met jullie schilderen en tekenen. Veel plezier!

-

Wij vieren kerstvakantie van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020. Wij hopen dat jij er ook van kunt genieten!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in december 2019

Het is weer bijna december, de laatste maand van het jaar. Ook nu hebben we weer een paar leuke workshops voor jullie bedacht. Het zijn er deze maand drie. Op woensdag 4 december bijten Bram en Cees het spits af met een workshop techniek. Een week later, dan is het 11 december, leert Lia jullie hoe je met behulp van piepschuim, lapjes stof en spelden een superleuke kerstbal maakt. Ook de workshop van Anja staat helemaal in het teken van de kerst. Zij gaat met jullie een glaasje sfeervol versieren op woensdag 18 december.  Zien we jullie dan? Wij wensen je alvast een heel gezellige decembermaand!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in november 2019

Hoi allemaal,

Ook in november worden jullie natuurlijk niet vergeten. We hebben elke woensdagmiddag weer een leuke workshop voor jullie in petto.  Neem nou woensdag 6 november, dan gaan we aan de slag met techniek. De 13de maken we een creatieve boom, op 20 november wordt er geschilderd of gekleurd en de laatste woensdag van de maand, dat is op 27 november, gaan we met dennenappels zorgen voor kleur aan de muur. Als dat geen leuk programma is?! De middagen van Toon Tovenaars Kinderinloop beginnen om 14.00 uur.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in oktober 2019

Hoi vier- tot twaalfjarige!

Heb jij al eens van Toon Tovenaars Kinderinloop gehoord? Een gezellige inloop voor kinderen die in hun gezin of familie te maken hebben met kanker. Even niet aan thuis denken en lekker knutselen met één van onze vrijwilligers en de andere kinderen. Of juist wel praten over wat er thuis gebeurt. Het gaat zoals jij het wil.

Elke woensdag organiseren wij een creatieve workshop, een leuke knutselopdracht waar iedereen aan mee kan doen. Over de maand oktober kunnen we alvast vertellen dat we 2 oktober een workshop techniek op de planning hebben staan.

We beginnen elke week om 14.00 uur, maar komt het jou beter uit om een half uur later te komen, omdat je bijvoorbeeld tot 14.00 uur naar school moet, laat het ons dan weten. Daar vinden we vast een oplossing voor. Rond 15.30 uur stoppen we weer en neem je een leuk knutselwerk mee naar huis.

Zin om ook een keer te komen? Aanmelden mag, maar je mag ook zo binnen komen lopen.

Zien we je dan?

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in september 2019

Waarschijnlijk geniet je nu nog volop van de zomervakantie! Wij ook, maar we maken ook al plannen voor een nieuw seizoen bij Toon Tovenaars Kinderinloop.

Woensdag 4 september beginnen we weer met een lesje techniek van Bram. Een week later, dat is op woensdag 11 september, geeft Lydia een workshop tekenen en schilderen en op 18 september gaat Lia met jullie een mozaïek maken met kurken onderzetters, spijkertjes en wol.

Op woensdag 25 september leert Anja jullie hoe je met klei en wc-rolletjes huisdiertjes kan maken. We beginnen zoals altijd om 14.00 uur. Is dat lastig met school, bel ons dan, we vinden vast een oplossing.

-

Vakantie!

Toon Tovenaars Kinderinloop is in juli en augustus niet geopend. Onze vrijwilligers zijn er weer voor jou vanaf woensdag 4 september.

Wij wensen jou een hele gezellige zomer!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in juni 2019

Ben jij stiekem al een beetje aan het aftellen naar de zomervakantie? Zes weken geen school en alleen maar doen waar je zelf zin in hebt?! Straks ga je school nog missen. Ook wij houden zomervakantie, dat betekent dat er geen Toon Tovenaars Kinderinloop is in de maanden juli en augustus. Maar voor het zover is, hebben we nog een volle maand met activiteiten voor jullie in petto. Woensdag 5 juni staat helemaal in het teken van techniek, een weekje later op de twaalfde gaat Lia met jullie handjes knutselen. Van uitgeknipte handjes in vele kleuren gaan we een kunststuk maken. Je kunt er van alles op doen of er leuke lieve dingen opschrijven. Lia legt het je allemaal uit. Woensdag 19 juni heeft Lydia weer een leuke teken– of schilderopdracht voor jullie bedacht. De laatste woensdag van dit seizoen, dat is op 26 juni, gaat Anja met jullie boetseren. Wedden dat het een leuke afsluiting van het seizoen is?! We hopen dat je komt. We beginnen elke woensdag om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur. Zien we je dan?

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in mei 2019

Hoi vier- tot twaalfjarige! Ook voor de maand mei hebben we weer een paar leuke activiteiten voor jullie bedacht. Dus, pak een pen… of je mobieltje en zet ze in je agenda! We beginnen woensdag 1 mei met een middagje techniek. Een week later, op de 8ste, gaat Lia met jullie aan de slag met glazen potten, knopen en touw.

Woensdag 15 mei maken jullie voor het eerst kennis met onze nieuwe vrijwilliger Anja. Zij heeft heel veel zin om te beginnen en gaat deze middag met jullie boetseren.Woensdag 22 mei is Lydia er. Lydia gaat met jullie schilderen en tekenen. De laatste woensdag van de maand, dat is op 29 mei, dan is er een keer geen Toon Tovenaars Kinderinloop. 

We beginnen elke week om 14.00 uur. Heb je nou zin om te komen, maar ben je bijvoorbeeld later uit school? Laat het ons dan weten, dan zoeken we naar een oplossing zodat je toch kunt komen. Aanmelden voor Toon Tovenaars Kinderinloop is niet nodig.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in april 2019

En natuurlijk denken wij ook weer aan onze jonge gasten in deze nieuwe maand. Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur is speciaal voor jullie gereserveerd en zijn jullie welkom bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Nieuwsgierig wat we gaan doen? Nou daar komt tie.

Woensdag 3 april gaan Bram en Cees met jullie aan de slag en maken we een insectenhotel. Een weekje later op de 10de gaat Lydia met jullie vrij schilderen. Op 17 april, het is dan bijna Pasen, laat Lia zien hoe je met een ballon heel eenvoudig een paasei kunt maken. De laatste woensdag, op 24 april, gaan jullie samen met Hanny tekenen met lijm, zout en gekleurd zand. Zin om te komen? Leuk! We verheugen ons op je komst!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in maart 2019

Wat fijn dat wij in de afgelopen weken weer een aantal nieuwe kinderen mochten verwelkomen bij Toon Tovenaars Kinderinloop! Ook in maart hebben we weer vier leuke, gezellige en leerzame workshops voor jullie gepland.

We beginnen woensdag 6 maart met een workshop techniek. We gaan weer verder met het huis met 1000 technische mogelijkheden. Op woensdag 13 maart leert Lia jullie hoe je zentangle kunt tekenen. Zentangle? Jazeker, dat is hartstikke hip, je moet het echt eens proberen. Het lijkt moeilijk, maar wedden dat het harstikke meevalt.

Een week later op de 20ste gaat Ida met jullie schilderen met bijenwas. Heb je dat nog nooit gedaan? Extra leuk, dan leren we het je toch?! De laatste woensdag van de maand gaat Hanny met jullie aan de slag met draadfiguur en spijkers. Nieuwsgierig wat je daarmee gaat doen? Gewoon gezellig komen, we vinden het fijn als je er bent. Meedoen kost niets.

We beginnen elke week om 14.00 uur, maar is dat een lastige tijd omdat je bijvoorbeeld pas om 14.00 uur uit school bent, laat het ons even weten, dan mag je gerust wat later komen.

 

 

Toon Tovenaars Kinderinloop in februari 2019

Hey vier- tot twaalfjarige! Zin in een middagje knutselen bij Toon Tovenaars Kinderinloop? Wij zijn elke woensdagmiddag speciaal geopend voor kinderen die in hun omgeving met kanker te maken hebben. We beginnen om 14.00 uur, maar komt iets later beter uit, laat het ons gerust weten. 6 februari gaan we een verjaardagskalender maken, 13 februari is er een workshop techniek, een week later op de 20ste maakt Ida een brievenstandaard van wasknijpers met jullie en 27 februari  maken jullie kaarten van perkamentpapier.  
Meedoen kost niets! Gezellig als je komt!

Toon Tovenaars Kinderinloop in januari 2019

Nog even en dan kun je heerlijk genieten van een welverdiende kerstvakantie. Ook bij Toon Tovenaars Kinderinloop rusten we lekker uit. Vanaf woensdag 9 januari zijn we er weer met een gezellige creatieve workshop voor kinderen van vier tot twaalf jaar die in hun omgeving te maken hebben met kanker. Deze maand zijn er vier workshops. Woensdag 9 januari  gaan we verder met het huis met 1000 technische mogelijkheden. Ook als je voor het eerst komt, kun je gewoon meedoen hoor! Woensdag 16 januari maakt Lydia een verjaardagkalender met jullie. Een week later, op de 23ste, maakt Lia een fotolijstje met rolletjes van papier. Als dat er niet leuk uit ziet!

De laatste woensdag, dat is op 30 januari, is Hanny er en maakt zij samen met jullie een theepotje.  We beginnen elke week om 14.00 uur, maar kom je iets later dan is dat geen probleem.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in december 2018

Ook bij Toon Tovenaars Kinderinloop maken we er in december een gezellige maand van. Elke woensdag organiseren wij een gezellige middag voor kinderen van vier tot twaalf jaar die in hun omgeving te maken hebben met kanker. Deze maand zijn er drie workshops. Woensdag 5 december gaan we verder met het huis met 1000 technische mogelijkheden, een weekje later op de twaalfde gaat Lia met jullie Kerst knutselen met klei en de laatste woensdag, dat is op 19 december maakt Hanny met jullie het boek af en starten we met de krans van fietsbanden. We beginnen elke week om 14.00 uur, maar kom je iets later dan is dat geen probleem. In de kerstvakantie kunnen we allemaal lekker een beetje uitrusten. In het nieuwe jaar beginnen we weer op woensdag 9 januari. Wij wensen je alvast een gezellige december maand!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in november 2018

Het is weer bijna november. Als dat geen fijne maand is om lekker binnen te knutselen. Dat kan ook bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Elke woensdag organiseren wij een gezellige middag voor kinderen van vier tot twaalf jaar die in hun omgeving te maken hebben met kanker. Even weg van de dagelijkse zorgen. Praten hoeft niet, maar mag natuurlijk wel.

In november zijn er vier workshops. We beginnen woensdag 7 november met een middagje techniek. We gaan verder met het huis met de 1000 technische mogelijkheden. Een huis waarin we  elektrische bedrading, schakelaars en lampen aanleggen. Woensdag 14 november  maken we het boek af en beginnen we met een krans van oude fietsbanden. De 21ste gaat Ida samen met jullie aan de slag met een bouwpakket en de laatste woensdag van de maand, dat is de 28ste, dan versieren we een glazen lichtje met takjes.

Doe je gezellig mee? We beginnen om 14 uur. Ben je wat later, omdat je school dan nog niet uit is? Geen probleem natuurlijk, sluit gezellig later aan. Meedoen kost niets.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in oktober 2018

Kijk nou toch eens wat een leuke knutselwerken! En dat zijn er slechts twee van de vijf die je in de maand oktober bij ons kan maken. 3 oktober starten we met een workshop techniek, 10 oktober gaan we knutselen met stenen, een week later tekenen en kleuren, 24 oktober zijn we gesloten, en de laatste woensdag van de maand is er een workshop papier-maché. Leuk als je komt, we beginnen om 14.00 uur, maar later binnenlopen is geen probleem hoor! Meedoen is gratis!

IN VERBAND MET DE HERSFTVAKANTIE IS ER GEEN INLOOP OP WOENSDAG 24 OKTOBER AANSTAANDE.

 

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in september 2018

We hebben weer een aantal leuke workshops voor je bedacht. We beginnen woensdag 5 september met een workshop krantenkunst maken. Een week later op de twaalfde  gaat Lia samen met jullie een spiegeltje met schelpjes versieren. Woensdag 19 september gaan we het kunstwerk verven waar Ida voor de vakantie al met jullie aan heeft gewerkt en de laatste woensdag van deze maand gaan jullie verder met het boek oud maken. Dat is op 26 september. Ben je nog niet eerder geweest, dat maakt helemaal niet uit. Dan beginnen we gewoon opnieuw.
We hopen je weer te ontmoeten! De inloop is vanaf 14.00 uur. We stoppen rond 15.30 uur.

--------------------------------------------------

Wij genieten van een heerlijke zomervakantie. Woensdag 5 september starten wij het nieuwe seizoen met een creatieve workshop. Houd onze website in de gaten!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in juni 2018

Nog even en dan kun je weer heerlijk van de zomervakantie gaan genieten. Heb jij er ook al zo’n zin in? Ook in juni wordt het weer gezellig bij Toon Tovenaars Kinderinloop. We hebben weer een aantal leuke workshops gepland staan voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Omdat we gaan verhuizen is er geen Toon Tovenaars Kinderinloop op woensdag 6 juni. We starten in De Open Hof op woensdag 13 juni aanstaande. Lydia gaat samen met jullie het creatieve werkstuk afmaken van ijzerdraad, panty’s en een blokje hout. Woensdag 20 juni helpt Bram jullie om het soldeerwerk af te maken. Woensdag 27 juni sluit Toon Tovenaars Kinderinloop het seizoen af met een geheimzinnige activiteit. Jullie maken deze middag samen met Lily jullie eigen tovermapje. Na de zomervakantie beginnen we weer op woensdag 29 augustus.

Opgeven hoeft niet. En het kost niets.  We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur. 

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in mei 2018

We gaan er weer een leuke maand van maken bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Elke woensdag is er een creatieve workshop voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Woensdag 2 mei gaat onze gastvrouw Lia met jullie aan de slag met spiegeltjes, een plankje, lijm en schelpjes. Laat je maar verrassen! Woensdag 9 mei gaat Lily met jullie schilderen met waskrijt, een rietje en aquarelverf. Een week later, op woensdag 16 mei geeft Lydia een workshop Leren illustreren, een vervolg op de workshop Handletteren die zij vorige maand gaf. Kon je er toen niet bij zijn? Geen punt, je kunt gewoon meedoen.  De laatste woensdag van de maand, dat is op 23 mei, want 30 mei zijn wij gesloten in verband met onze verhuizing, maak je met Ida je eigen kunstwerk van ijzerdraad, panty’s en een blokje hout. Panty’s? horen we je denken… ja echt! Kom je gezellig meedoen? Opgeven hoeft niet. We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur. 

 

  

Deze foto's zijn van woensdag 9 mei toen Lily de activiteit schilderen met krijt, een rietje en aquarelverf aanbood.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in april

Hoi vier- tot twaalfjarige! Ook in de maand april is de woensdagmiddag weer speciaal voor jullie gereserveerd. Deze maand staan er weer vier creatieve middagen gepland. Woensdag 4 april gaat Lily samen met jullie aan de slag. Jullie gaan tekenen met je ogen en kijken met je vingers. Klinkt dat niet leuk?! Een weekje later op woensdag 11 april geeft Lydia jullie een workshop handletteren. Je zult versteld staan van je eigen creativiteit. Woensdag 18 april leert Bram jullie solderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fantasiefiets? De laatste woensdag van april, dat is de 25ste, gaat Hannie met jullie verder met het boek oud maken. Kom je weer gezellig meedoen?

We beginnen elke woensdag om 14.00 uur. Het duurt tot 15.30 uur. Opgeven hoeft  niet. 

  

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in maart 2018

Elke week organiseren wij een creatieve middag. Het duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Ook voor de middagen in maart hebben we weer vier hele leuke activiteiten bedacht.Woensdag 7 maart gaat Lily met jullie op een groot canvasdoek schilderen, spatten en stempelen met de kleuren rood, geel en blauw. Wedden dan het een kleurige collage wordt!? Woensdag 14 maart gaan we aan de slag met het thema Pasen. Woensdag 21 maart krijgen jullie een workshop solderen. We gaan een fantasie huis of fiets maken. Jij mag kiezen! De laatste woensdag van de maand, 28 maart, gaan we creatief met ijzerdraad en nylon aan de slag.

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in februari 2018

Ook in februari wordt er op woensdagmiddag weer druk geknutseld door de kinderen van Toon Tovenaars Kinderinloop. Deze maand staan er weer vier workshops gepland. We beginnen woensdag 7 februari. Deze middag gaan we werken in de stijl van Picasso. Woensdag 14 februari gaan we creatief met ijzerdraad en nylon aan de slag. Een week later op 21 februari gaan we tijdens de workshop techniek verder met het nestkastje. En we sluiten de maand af op woensdag 28 februari. Dan gaan we verder met de workshop boek oud maken.

Gezellig als je er weer bij bent!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop in januari 2018

De woensdagmiddag bij Toon Tovenaars Kinderinloop is speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar die geraakt worden door kanker. Sinds het begin van het schooljaar 2017-2018 organiseren wij elke week een creatieve workshop. Direct na de kerstvakantie, op woensdag 10 januari, beginnen we met een workshop waarbij je je eigen lettermozaïek mag maken. Woensdag 17 januari is er een workshop techniek en woensdag 24 januari gaan we een 3D schilderij maken. De laatste woensdag van de maand gaan we een boek oud maken. Hoe? Kom gezellig naar Toon Tovenaars, dan vertellen we het aan je!

Gezellig als jij ook komt!

-

Hoi vier- tot twaalfjarige,

De zomervakantie zit er weer op en wij hebben zin om weer te beginnen. We trappen dit nieuwe schooljaar bij Toon Tovenaars Kinderinloop af met een gezellige creatieve middag.  We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur.

Komen hoor! We gaan er samen een gezellige middag van maken.

Opgeven kan via info@toonhermanshuisede.nl of 06 22 161 969, maar is niet noodzakelijk.

 

Het activiteitenrooster van Toon Tovenaars Kinderinloop ziet er tot en met december 2017 zo uit:

Woensdag 13 september 2017:        Workshop Water met een smaakje en een gezonde snack maken

Woensdag 20 september 2017:        Workshop Uil maken met papieren bordjes

Woensdag 27 september 2017:        Workshop Techniek

Woensdag 4 oktober 2017:               Workshop Tekenen en schilderen 9+

Woensdag 11 oktober 2017:             Workshop Strijken met was

Woensdag 18 oktober 2017:             Workshop Techniek

Woensdag 25 oktober 2017:             Workshop 3D kaart maken

Woensdag 1 november 2017:           Workshop Tekenen en schilderen 9+

Woensdag 8 november 2017:           Workshop Massageolie maken en relaxoefeningen doen

Woensdag 15 november 2017:         Workshop Techniek

Woensdag 22 november 2017:         Workshop Krans maken van een fietsband

Woensdag 29 november 2017:         Creatieve workshop... welke is nog een verrassing

Woensdag 6 december 2017:           Workshop Kleuren op canvas

Woensdag 13 december 2017:         Workshop Techniek

Woensdag 20 december 2017:         Gezellige afsluiting van het jaar

Bij de workshop 'Tekenen en schilderen 9+' maak je kennis met diverse teken- en schildertechnieken. Kinderen die nog geen negen jaar zijn, maar wel naar Toon Tovenaars Kinderinloop willen komen, zijn natuurlijk ook gewoon welkom. We bedenken samen een andere activiteit.

Tijdens de workshop 'Techniek' leer je meer over diverse vormen van techniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan solderen.

-

Festival Pure Passie was een stralende dag. Kunst, theater en cultuur stonden deze dag centraal. Ook Toon Tovenaars Kinderinloop was natuurlijk weer aanwezig.

Alisha vertelt: “Toen ik aankwam, hadden Tineke en Lily de tafels al ingericht, één tafel waar de kinderen konden schilderen en één tafel waar allerlei versiersels lagen. Al snel kwamen de eerste kinderen op ons af en voor we het wisten, zat de schildertafel vol! Terwijl wij heen en weer liepen met verf, gingen de kinderen helemaal op in het schilderen, om hun schilderijtje daarna verder te versieren. Het werden kleurrijke en vrolijke schilderijtjes. Sommige bezoekers stelden vragen over Toon Tovenaars die wij natuurlijk graag beantwoordden. De dag vloog voorbij. Het thema van dit jaar ‘All colors of the World’ was in de gemaakte kunstwerkjes duidelijk aanwezig.”

  

-

Hoi allemaal,

Deze Heideweek staan wij op Festival Pure Passie. Zaterdag 26 augustus kun je bij de kraam van Toon Tovenaars een 3D schilderijtje komen maken. Je gaat aan de slag met verf, bloemetjes van foam en vormpjes van papier op een houten paneeltje. Hartstikke leuk toch?!

Als je klaar bent, mag je jouw kunstwerk natuurlijk mee naar huis nemen en hebben we nog een leuke verrassing voor je.

Jij komt toch ook? Aanstaande zaterdag 26 augaustus op Landgoed Kernhem. We zijn er van 10.00 uur tot 19.00 uur!

 

-

 

Toon Tovenaars Kinderinloop gaat vanaf nu, net als jij hopelijk, genieten van de zomervakantie. Vanaf woensdag 13 september is Toon Tovenaars Kinderinloop weer wekelijks geopend. We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur.

Voortaan is er elke week een creatieve activiteit waarvoor je je kunt aanmelden. Dat hoeft natuurlijk niet, je bent ook gewoon welkom. Als je nieuwsgierig bent wat we gaan doen, houd dan onze website goed in de gaten. Hieronder vind je alvast het rooster met de activiteiten voor de rest van het jaar.

Activiteitenrooster Toon Tovenaars Kinderinloop tot en met december 2017:

Woensdag 13 september 2017:        Workshop Water met een smaakje en een gezonde snack maken

Woensdag 20 september 2017:        Workshop Uil maken met papieren bordjes

Woensdag 27 september 2017:        Workshop Techniek

Woensdag 4 oktober 2017:               Workshop Tekenen en schilderen 9+

Woensdag 11 oktober 2017:             Workshop Strijken met was

Woensdag 18 oktober 2017:             Workshop Techniek

Woensdag 25 oktober 2017:             Workshop 3D kaart maken

Woensdag 1 november 2017:           Workshop Tekenen en schilderen 9+

Woensdag 8 november 2017:           Workshop Massageolie maken en relaxoefeningen doen

Woensdag 15 november 2017:         Workshop Techniek

Woensdag 22 november 2017:         Workshop Krans maken van een fietsband

Woensdag 29 november 2017:         Creatieve workshop... welke is nog een verrassing

Woensdag 6 december 2017:           Workshop Kleuren op canvas

Woensdag 13 december 2017:         Workshop Techniek

Woensdag 20 december 2017:         Gezellige afsluiting van het jaar

Bij de workshop 'Tekenen en schilderen 9+' maak je kennis met diverse teken- en schildertechnieken. Kinderen die nog geen negen jaar zijn, maar wel naar Toon Tovenaars Kinderinloop willen komen, zijn natuurlijk ook gewoon welkom. We bedenken samen een andere activiteit.

Tijdens de workshop 'Techniek' leer je meer over diverse vormen van techniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan solderen.

Heb je zin om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@toonhermanshuisede.nl of je kunt bellen met 06 - 22 16 19 69.

Namens alle vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede wensen we jou en jouw familie een mooie zomer toe. We zien je graag terug op woensdag 13 september!

-

We hebben het seizoen bij Toon Tovenaars Kinderinloop feestelijk afgesloten.

Er waren 13 kinderen. Ze hebben allemaal met veel plezier en overgave meegedaan aan het activiteitencircuit. De zelfversierde cakejes die aan het eind van de middag werden genuttigd, waren bijna te mooi om opeten.

 

  

Ook de mozaïek-werkjes waren prachtig.

  

Nick, Jasper en Bas hebben samen het verhaal van Tovenaar Toon voorgelezen.

We hebben genoten van deze middag. Fijn dat jullie er allemaal waren!

-

Toon Tovenaars Kinderinloop bestaat 5 jaar!

Toon Tovenaars Kinderinloop bestaat vijf jaar en dat vieren we met een activiteitencircuit op woensdagmiddag 21 juni aanstaande.

Jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar, die direct of indirect met kanker in aanraking zijn gekomen, zijn van harte welkom. Vanwege ons jubileum hebben de activiteiten een extra feestelijk, kleurig en vrolijk tintje.

Van 13.30 uur  tot  15.00 uur  staan de volgende activiteiten op het programma:

- Een cupcake feestelijk versieren

- Een kunstwerk maken met kleurige mozaïek steentjes

- Een vrolijke interactie met andere kinderen tijdens het sjoelen

 

Om 15.00 uur zijn de ouders/begeleiders van harte uitgenodigd om samen met hun kind/kinderen onder het genot van een glaasje sap/thee/koffie deze speciale middag bij Toon Tovenaars Kinderinloop af te sluiten.

 

Wanneer: woensdag  21 juni  2017

Tijd:13.30 uur  tot  15.30 uur

Waar: Toon Hermans Huis Ede,

 

Deelname is gratis.

Aanmelden  kan via  info@toonhermanshuisede.nl  of  06-22161969.

In verband met de catering willen we graag weten of je/u komt!

---------------------------------------------------

‘Het was echt de dag van mijn leven’


Nick, één van de jonge gasten van Toon Tovenaars Kinderinloop, beleefde onlangs de dag van zijn leven. Ruim 2200 kinderen deelden hun droom bij de tentoonstelling: Deel je droom, Ede doet er wat mee. Nick was één van de gelukkigen wiens droom uitkwam. Hij mocht een dagje meelopen met een militair. Malkander, Defensie en ons Toon Hermans Huis Ede zorgden dat zijn droom werkelijkheid werd.


Het is een gewone maandagmiddag als Nick uit school bezoek krijgt van Hezel van Malkander en onze coördinator Lily. Ze vertellen hem dat de droom die hij getekend en beschreven had tijdens een bezoek aan Toon Tovenaars echt  gaat uitkomen. “Ik was enthousiast, maar ook sprakeloos!”


 
Nick doet verslag: 's Morgens werden we om half 8 opgehaald met een Amarok, dat is een jeep. Jordy kwam ons halen en ik mocht voorin zitten. Onderweg naar Schaarsbergen hebben we veel gekletst over het leger en wat Jordy voor werk doet. Bij de kazerne aangekomen hebben we eerst wat rondgereden. Het was bijna 8 uur en dan is er appél. Dan moeten de soldaten zich melden en klaar staan. De baas vertelt dan wat er die dag gebeurt. Bij de werkplaats van de monteurs gingen we naar de kantine en kregen we een koek met warme chocolademelk. Daarna gingen we naar de wapenkamer. Echt cool! Ik mocht ze zelfs vasthouden. In de kamer voor de infanterie heb ik ook een mitrailleur en een Shotgun vastgehouden. Ik mocht natuurlijk niet met een echt geweer schieten, maar in de schietsimulator stonden echte geweren die schoten op lucht. Daar mocht ik mee schieten. Met drie verschillende wapens. Op zandzakken lag ik achter het wapen en op een groot scherm schoot ik op het doel. Het was zo gaaf! 

 


Een andere militair nam ons mee in zijn grote bergingstruck. We gingen over de hei. Wat een grote hobbels, we stuiterden de hele wagen door. We gingen ook nog naar een vliegveld. Daar was een oefening met helikopters. Op ongeveer 7 meter afstand konden we zien hoe auto's de lucht in gingen. We kregen een helm en gehoorbescherming op. Ik moest me goed vasthouden anders waaide ik weg.

 

 

Daarna kreeg ik nog een mooi boek met foto's en een soort bord voor aan de muur. Die krijgen alleen speciale gasten of iemand die daar heel lang heeft gewerkt. Maar ik heb die nu ook. Ik kreeg ook nog pennen en sleutelhangers. Ze waren zo lief voor mij.  Met de vrachtwagen gingen we terug naar de kazerne en gingen daar gingen we eten. Voordat we terug naar huis gingen, kreeg ik nog een tas vol spulletjes om uit te delen. Zweetbandjes, armbandjes, pennen, sleutelhangers, stickers en folders. Ik was er zo blij mee. Op de terugweg zagen we op de hei nog militairen in opleiding. Ze waren super aardig en van een soldaat kreeg ik nog zijn embleem. Ze waren op de hei aan het oefenen en kuilen aan het graven. Ik mocht nog van alles vragen en zien wat ze allemaal bij zich hadden. Toen bracht Jordy ons naar huis en hebben we elkaar gedag gezegd. Ik heb hem erg bedankt voor alles. Het was echt de dag van mijn leven!!”

-

Acht kinderen hebben woensdag deelgenomen aan de workshop Schilderen met een strijkijzer. Coördinator Lily Prummel:,,Ze vonden het allemaal hartstikke leuk. De kinderen kwamen vol verwachting binnen, want ze waren allen nieuwsgierig hoe ze deze activiteit moesten aanpakken. Aan het eind waren ze zo enthousiast, dat ze graag nog een tweede kaart wilden maken. Dit mocht natuurlijk. Het was super gezellig en de kinderen waren voldaan en blij.''

Ida, dankjewel voor het geven van deze workshop. En aan onze jonge deelnemers: Gezellig dat jullie weer meededen!

    

-

Creatieve workshop Schilderen met een strijkijzer

Schilderen met een strijkijzer? Ja, het kan echt. Woensdag 29 maart aanstaande gaan we samen aan de slag bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Alle kinderen vanaf zes jaar die direct of indirect te maken hebben (gehad) met kanker zijn van harte welkom bij deze creatieve workshop. Het begint om half twee en is om half vier afgelopen. In plaats van verf op een kwast doen we bijenwas in verschillende kleuren op een speciaal hiervoor bedoeld strijkijzer. Vervolgens gaan we met het strijkijzer over het papier. Je zult verbaasd zijn over het resultaat. Meedoen is gratis. Kom je ook?

Graag aanmelden via: 06-22 161 969 of via info@toonhermanshuisede.nl

Toon Tovenaars Kinderinloop is gevestigd in het Toon Hermans Huis Ede aan de Telefoonweg 124B in Ede

-

De workshop Kinderyoga gaat helaas niet door

-

Kinderyoga

Vind je het fijn om lekker te bewegen, maar ook om te ontspannen? Je hoofd leeg te maken, te werken aan je lijf, maar ook aan je concentratie en zelfvertrouwen? Geef je dan op voor de workshop Kinderyoga bij Toon Tovenaars Kinderinloop in ons Toon Hermans Huis Ede. Deze workshop wordt aangeboden door docent kinderyoga Toos van Essen van Kinderyoga de Vrije Vogel en is speciaal bedoeld voor kinderen tot en met elf jaar die te maken hebben (gehad) met kanker. De workshop begint woensdag 1 maart om 14.00 uur. Je bent welkom vanaf 13.30 uur. Doe je makkelijk zittende kleding aan en breng je een handdoek mee? We sluiten de middag na een kleine creatieve opdracht en een kopje thee af rond 15.30 uur. Meedoen is gratis.

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar toosvessen@gmail.com

Aanmelden kan via: 06-22 161 969 of via info@toonhermanshuisede.nl Graag even je leeftijd doorgeven.

-

Kunst maken van zout

 

        

Hartjes, haaientanden, bloemetjes en andere mooie vormen. En dat allemaal gemaakt van zout. Dat dit mogelijk is, konden de kinderen ervaren toen zij onder de inspirerende leiding van kunstenares Annuska Jaspers van Atelier Create Wise in Bennekom met een brok zout aan de gang gingen. Zout, dat zij kennen als smaakmaker in eten en chips, nu als materiaal waar je kunst mee kan maken. Héél spannend en boeiend. De prachtige zelfgemaakte kunstwerkjes mochten natuurlijk met de kinderen mee naar huis.  

Dank je wel Annuska voor deze fijne middag, deze nieuwe ontdekking en deze kennismaking! En aan alle kinderen; fijn dat jullie er weer waren!

-

Kom je ook kunst maken van zout?

Zout  kennen  we  als  smaakmaker,  waarmee  we  ons  eten  een  oppepper  kunnen  geven. Maar  weet  je  dat  er  ook  een  vorm  van  zout bestaat, waar  je  zelf  sieraden  en andere  mooie kunstvormen van  kunt  maken? Ben  je  nieuwsgierig  geworden  en  houd  je ervan om met  bijzondere  materialen  te  experimenteren? Geef  je  dan  snel  op  voor  de creatieve workshop 'Zelf kunstmaken met zout'. De workshop  is  voor kinderen  van  6  t/m  13 jaar,  die  direct  of  indirect  geraakt  zijn  door  kanker.

 

                                   Datum:   woensdag 23 november 2016.

                                   Tijd:       13.30 uur  tot  15.30 uur

                                   Waar:     In ons Toon Hermans Huis                                                          

                                   Deelname:  gratis

                                   Aanmelden:  06 22161969   of  via  info@toonhermanshuisede.nl

Deze workshop wordt gesponsord  door  Atelier Create Wise  uit  Bennekom.

-

Woensdag 3 februari 2016: Een gezellige creatieve middag bij Toon Tovenaars met prachtige kunstwerken als eindresultaat!

    

-

Open Huis

Zaterdag 6 februari aanstaande houden wij tussen 11.00 uur en 16.00 uur Open Huis. Er zijn deze dag diverse activiteiten voor kinderen en om 15.00 uur wordt de voorstelling Tellen tot Tien opgevoerd. Ben je tussen de 4 en 12 jaar en ben je benieuwd wat deze voorstelling inhoudt of wilt u samen met uw (klein)kinderen naar deze voorstelling komen kijken? Jij/U bent van harte welkom! De entree is uiteraard gratis.

-

'Zeg het met...'

Toon Tovenaars Kinderinloop is woensdag 9 december gestart met een nieuw project genaamd 'Zeg het met ...' In dit project wordt een kind uitgenodigd om voor een speciaal persoon die kanker heeft of heeft gehad zelf iets te maken en het daarna aan te bieden.

Coördinator Lily Prummel: "Wat er gemaakt wordt, gaat in overleg met het kind, want hij of zij is tenslotte onze eregast. Andere kinderen die onze kinderinloop op de woensdagmiddag regelmatig bezoeken mogen de eregast gezelschap houden en gaan ook met een opdracht over hetzelfde thema aan de slag." 

Woensdag was het thema 'Zeg het met... een versierde taart'. "Onze eregast was de elf jarige Saskia van der Wal uit Veenendaal. Zij versierde een taart in de vorm van een hart voor haar moeder Arieta die een paar maanden geleden te horen kreeg dat de kanker opnieuw is teruggekeerd. De gast-kinderen kregen elk 4 hart-koekjes die ze mochten versieren met een suikerlaagje, pareltjes en marsepein in vele kleuren. Aan het eind van de middag heeft Saskia de taart aangeboden aan haar moeder. Achteraf heeft Saskia Lily laten weten dat zij het erg bijzonder vond om dit te mogen doen en de taart smaakte heerlijk!

De middag stond onder de deskundige en inspirerende leiding van Dineke Lensink, eigenaresse van Taartendoos in Ede. Bedankt Dineke!  

            

-

De voorstelling Tellen tot Tien wordt ook in 2016 opgevoerd. Dit gebeurt op:

- 6 februari om 15.00 uur tijdens het Open Huis van ons Toon Hermans Huis

- Woensdagmiddag 16 maart

-

Woensdag 4 november aanstaande om 13.30 uur wordt voor de derde keer de voorstelling Tellen tot Tien opgevoerd. U/jij komt toch ook?!

-

Woensdag 28 oktober 2015: Zomaar een paar foto's van een gezellige creatieve middag bij Toon Tovenaars Kinderinloop.

    

-

 

Wauw wat een opkomst was er woensdag 14 oktober bij onze tweede voorstelling. Fijn dat jullie er allemaal waren!

 

-

De voorstelling op 7 oktober gaat helaas niet door.

-

Vanmiddag, woensdag 23 september 2015, was de try-out van de voorstelling Tellen tot Tien. We lichten alvast een tipje van de sluier op...

       

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte uitgenodigd om deze gratis voorstelling op woensdag 7 oktober en woensdag 14 oktober te komen bekijken in ons Toon Hermans Huis. Het begint om half 2.

Aanmelden kan via: info@toonhermanshuisede.nl of via 06 - 22 161 969

-

Gratis voorstelling 'Tellen tot Tien'

Eindelijk is het zover. Na maanden van repeteren wordt de toneelvoorstelling 'Tellen tot Tien' van Toon Tovenaars Kinderinloop woensdag 7 oktober en woensdag 14 oktober opgevoerd. In voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar begrijpelijke taal wordt op een lichtvoetige manier uitgelegd wat kanker is en wat kanker in het dagelijks leven teweeg kan brengen. 

Tinus de tovenaarsleerling neemt zijn publiek mee in een avontuur dat hij beleeft wanneer hij kampioen Kleurenspreuken probeert te worden. Hiervoor gebruikt hij stiekem de toverstaf van Toon Tovenaars. In plaats van kleuren te toveren ziet Tinus tot zijn grote schrik dat de kleuren van het inloophuis verdwijnen.  Zonder deze regenboogkleuren kan de deur van het inloophuis niet open en kunnen de kinderen die hier graag komen niet naar binnen. Grote paniek, wat nu? Hoe tovert Tinus de kleuren weer terug voordat Toon Tovenaars het merkt?

In 'Tellen tot Tien' heeft auteur Paul van de Kerkhof getracht de ernst van een ziekte als kanker op een voor kinderen beeldende wijze aan de orde te stellen. Naar onze mening is hij hier goed in geslaagd.

De voorstelling is bestemd voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar, voor volwassenen die de kinderen begeleiden en voor andere belangstellenden. Het bijwonen van deze voorstelling is gratis.

Om een idee te krijgen hoeveel bezoekers er op welke dag komen is aanmelden via info@toonhermanshuisede.nl of 06 - 22 161 969 gewenst. De voorstelling begint 7 oktober en 14 oktober om 13.30 uur, is om 15.30 uur afgelopen en vindt plaats in ons Toon Hermans Huis.

U/Jij bent van harte uitgenodigd!

-

Toon Tovenaars op Festival Pure Passie

           

Zaterdag 29 augustus waren onze vrijwilliegers van Toon Tovenaars aanwezig op Festival Pure Passie. Naar aanleiding van Van Goghs schilderij "De aardappeleters" konden de kinderen een placemat versieren met gebruik van aardappelstempels. Deze activiteit was een groot succes. Voor de meeste kinderen was deze vorm van kunst maken een nieuwe ontdekking, waar zowel de (soms) zeer jonge als de oudere kinderen zich met veel plezier aan hebben gewaagd. Het resultaat van iedereen was om trots op te zijn. De begeleiders van Toon Tovenaars genoten op hun beurt bij het zien van zoveel enthousiasme.

-

TOON TOVENAARS KINDERINLOOP HEEFT VAKANTIE VAN 29 JULI TOT EN MET 26 AUGUSTUS. VANAF WOENSDAG 2 SEPTEMBER ZIJN JULLIE WEER VAN HARTE WELKOM!

-

Het activiteitencircuit werd woensdagmiddag 24 juni goed bezocht en was zeer geslaagd. Het enthousiasme bij de kinderen was groot. Niemand wilde iets missen van het circuit dat bestond uit diverse onderdelen. Aan het eind van de middag gingen de kinderen trots naar huis met hun zelfgemaakte en kleurige vliegtuigjes, sieraden van zelfgemaakte kralen, vlinders in vrolijke zomerse kleuren. En niet vergeten het experiment, dat bestond uit een zelfgemaakte ballon-Hovercraft, die met een grote vaart over de tafel schiet. Het kon allemaal en het lukte allemaal.

       

-

Activiteitencircuit

Toon Tovenaars Kinderinloop organiseert een activiteitencircuit. Op deze middag kunnen jongens en meisjes van vier tot en met veertien jaar, die direct of indirect in aanraking zijn gekomen met kanker, deelnemen aan diverse leuke, grappige en geheimzinnig-spannende doe-acitiveiten.

Op het programma staan: 

* Vliegtuigjes maken van wasknijpers

* Vlinders en Luchtballonnen maken met foamklei

* Vrolijke hebbedingetjes maken met en van kralen

* Zelf experimenteren met een geheimzinnige proef

 

Wanneer:        Woensdag 24 juni aanstaande

Hoe laat:         13.30 – 15.30 uur

Waar:              Toon Hermans Huis Ede, Telefoonweg 124b, Ede

 

De middag sluiten we af met een glaasje sap en iets lekkers

Deelname is gratis.  

 

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.toonhermanshuisede.nl

Wil je je aanmelden? Bel dan naar 0318-619002 of 06 - 22161969 of mail naar info@toonhermanshuisede.nl

-

Het was weer een gezellige drukte bij Toon Tovenaars vanmiddag. Dit keer werden er zelf zeepjes gemaakt. Mmmm en lekker dat het rook!

Lily en Lydia organiseerden deze workshop en ontvingen de kinderen. Zeven kinderen hadden zich opgegeven maar uiteindelijk kwamen er negen. Het was dus een volle gezellige groep. 

De kinderen waren erg enthousiast. Onderling konden ze het ook goed vinden. De oudere kinderen hielpen de wat jongere kinderen. Dat was ontzettend leuk om te ervaren. 

Alle kinderen zijn naar huis gegaan met zes geurende kleurende dieren zeepjes in een mooie, zelf gepimpte verpakking en natuurlijk met een zeepdiploma. Top gedaan.

Dank jullie wel voor de gezellige middag en tot de volgende keer.

 

   

-

Creatieve workshop 'Zelf een geurig, kleurig, fleurig zeepje maken'

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar die op welke wijze dan ook in aanraking zijn gekomen met kanker. 

In deze workshop ga je zelf aan de slag om een zeepje te maken. Het wordt niet zo maar een zeepje, maar één, waar je een lekker geurtje, een mooi kleurtje en een leuke vorm aan kunt toevoegen. De glitters en grappige oogjes, die je als versiering kunt aanbrengen zorgen voor een uniek resultaat. Het zeepje neem je mee naar huis in een mooie zelfgemaakte verpakking.

Bovendien krijgt elke deelnemer na afloop een écht zeepdiploma.

 

Wanneer:        Woensdag 29 april 2015

Hoe laat:         13.30 uur tot 15.30 uur

Waar:              Toon Hermans Huis Ede, Telefoonweg 124b in Ede

Kosten:            1,50 euro (incl. materiaal, sap en iets lekkers)

 

Er kunnen acht kinderen deelnemen, dus geef je snel op.

 

TIP: Doe kleren aan die vies mogen worden.

Wil je je aanmelden? Bel dan naar 0318-619002 of 06 - 22161969 of mail naar info@toonhermanshuisede.nl

 

We hopen je te ontmoeten op 29 april!

-

Creatievelingen opgelet! Nog even en dan organiseren wij weer een creatieve workshop!

Op woensdag 29 april aanstaande wordt er bij Toon Tovenaars Kinderinloop, voor kinderen vanaf 6 jaar die direct of indirect met kanker in aanraking zijn gekomen, weer een workshop gehouden. Dit keer mag je helemaal zelf een zeepje maken en deze ook nog voorzien van een lekker geurtje, een mooi kleurtje, een leuke vorm en een fleurige versiering. Zeer binnenkort meer hierover.  Dus... houd onze website goed in de gaten!

-

Gezellige knutselmiddag

Woensdag 18 februari hebben we in Toon Tovenaars voor de eerste keer een creatieve workshop voor kinderen georganiseerd.

Voordat de kinderen kwamen zetten Lily en Ida alles klaar voor deze gezellige knutselmiddag. Op de ene kant van de lange tafel stonden de verf en de kwasten en op de andere kant de uitgelezen dikke en dunne boeken waar de kinderen mee aan de slag konden.

Om tien voor half twee kwam de eerste knutselaar binnen. Hij was zo enthousiast dat hij meteen wilde beginnen. Het wachten op de anderen viel niet mee, dus mocht hij alvast een boek uitkiezen waarmee hij zijn egeltje kon maken. Om half twee waren we compleet en na een kort welkom van Lilly legde Ida uit hoe de kinderen een vaas of egel konden maken. De kinderen gingen ijverig aan de slag en er werden vier egels en twee vazen gemaakt. Twee meisjes werkten samen en het resultaat was een mooie blauwe vaas

De anderen waren ondertussen druk bezig een egel te vouwen en dat viel nog niet mee. De limonade en de koekjes in de pauze waren een welkome verassing. Toen het vouwwerk klaar was werd de egel van een gezichtje voorzien met wat zwarte verf op zijn snuit en een paar guitige oogjes. Terugkijkend op deze middag zegt Ida: "Het was een ongedwongen prettige knutselmiddag waarin ook aan de zieke opa werd gedacht."

Fijn dat jullie er allemaal waren! Graag tot de volgende keer!

  

 

-

Woensdag 18 februari 2015 organiseren wij weer een creatieve workshop voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Jij komt toch ook?

Wat kun je maken van een uitgelezen boek?

Een vaas of egel: een plaatsje om je geheimen in te bewaren

Wanneer: woensdag 18 februari 2015

Hoe laat: 13.30 tot 15.30 uur

Waar: Toon Hermans Huis Ede, Telefoonweg 124 b, Ede

Aanmelden: 0318-619002 of 06-22161969 of info@toonhermanshuisede.nl

Kosten: 1,50 euro  (incl. materiaal, sap en iets lekkers)

-

Creatieve workshop 'LUCHTBALLON EN VLINDER'

Speciaal voor  kinderen  van  4 tot 12 jaar die  op  welke  wijze dan  ook  met kanker te  maken  hebben of  te maken hebben gehad.

Wat  hebben  een  luchtballon  en  een  vlinder  met elkaar  te maken…….???

Wel,  ze  zoeken  allebei  graag  het  luchtruim  op  en  beide  zien  er  kleurig  uit.

In  deze  workshop  krijg  je  de  gelegenheid  om  voor  jezelf  of  voor  iemand  die  je  lief  is  een  luchtballon  of  vlinder  te  maken  die  je  met  behulp  van  foam-klei  de  mooiste  kleuren  van  de  regenboog  kunt  geven.  Aan jou  de  keus.

 

Wanneer: woensdag 19  november  2014

Hoe laat: 13.30  tot  15.30  uur

Waar: Toon Hermans Huis  Ede, Telefoonweg 124b in Ede

Aanmelden: 0318-619002  of  06-22161969 of info@toonhermanshuisede.nl

Kosten: 1,50 euro (incl. materiaal, sap en iets lekkers)

-

In de loop van het seizoen 2014/2015 start Toon Tovenaars Kinderinloop met het organiseren van een aantal workshops. Deze workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar, die op wat voor manier dan ook met kanker in aanraking zijn gekomen. Binnenkort vind je hierover meer informatie. Houd daarom onze website goed in de gaten.

-

Een kleine impressie van een geslaagde dag op Festival Pure Passie.

   

-

Toon Tovenaars Kinderinloop op Festival Pure Passie

Landgoed Kernhem wordt op 30 augustus 2014 van 10.00 uur tot 19.00 uur omgetoverd in een prachtige buitenfair. Een dag vol smaken, geuren, kleuren, geluiden en gezelligheid, voor iedereen. Ook Tovenaars Kinderinloop is deze dag aanwezig met een eigen kraam met activiteiten,  waarmee  kinderen en volwassenen hun zintuigen kunnen testen. Elk kind ontvangt na deelname een presentje.

Voor de kinderen:

Voelen: kinderen kunnen al voelend en tastend proberen er achter te komen welk voorwerp er in elk van de 10 voelkastjes zit.

Kijken: kijken welk presentje je zal gaan kiezen.

Voor de volwassenen:

Proeven:  volwassenen kunnen hun smaakzin testen door van de zelfgemaakte jam te proeven. Is de smaak naar u zin, dan is de jam ook te koop. De opbrengst van de jamverkoop komt ten goede aan Toon Tovenaars Kinderinloop.

De toegang is gratis!