Activiteitenkalender

Vanaf heden
"Expositie Henrike van de Kraats"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
"Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur"

Algemeen

Toon Tovenaars is een plek voor kinderen die te maken krijgen met kanker bij mensen in hun naaste omgeving en die het hier moeilijk mee hebben. Er staan begeleiders klaar die elk kind extra aandacht geven en stimuleren dat het praat. Toon Tovenaars is een onderdeel van het Toon Hermans Huis Ede en is elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur geopend voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 

Doel
Het doel van Toon Tovenaars Kinderinloop is om kinderen aandacht te geven en een uitlaatklep te bieden. Dit kan kinderen helpen de situatie te verwerken en er op emotioneel gezonde wijze mee om te gaan. Op die manier wil Toon Tovenaars Kinderinloop voorkomen dat kinderen emotioneel in de knel komen en professionele hulpverlening nodig hebben.

Voor wie is Toon Tovenaars Kinderinloop?
Toon Tovenaars Kinderinloop is er voor kinderen die iemand in de naaste omgeving hebben die kanker heeft (gehad) en die hierdoor last hebben van angst, onzekerheid of verdriet.

Een eerste kennismaking
Wilt u als ouder of verzorger uw kind op woensdagmiddag naar Toon Tovenaars Kinderinloop laten gaan? Dat kan. U kunt gewoon binnenlopen!

Kosten
Aan de begeleiding door Toon Tovenaars Kinderinloop zijn geen kosten verbonden.

Afhankelijk van waar het kind aan toe is, wordt een activiteit aangeboden, bijvoorbeeld schilderen. Wanneer het kind aan het werk is, biedt de begeleider hulp wanneer dat nodig is. De begeleider stimuleert dat het kind praat en biedt een luisterend oor voor emoties, vragen en angsten.

Het kind kan praten over al zijn emoties. Het kind mag verdriet hebben of boos en teleurgesteld zijn. Het kind kan vragen wat het thuis misschien niet durft te vragen. Bijvoorbeeld wat de ziekte voor papa, mama, broertje, zusje, vriend/vriendinnetje, opa of oma zou kunnen betekenen. Het kind kan zijn vragen kwijt over waarom het gaat zoals het gaat, hoe het nu verder zal gaan, wat er kan gebeuren. Op deze manier biedt Toon Tovenaars Kinderinloop aandacht en mogelijk antwoord op vragen.

Contact
Toon Tovenaars Kinderinloop
Hoflaan 2
6715 AJ Ede
06-22161969,
info [at] toonhermanshuisede.nl