Activiteitenkalender

Tot en met februari 2019
"Expositie Rob Uittenbogaard"
Maandag 10 december 2019
"Creatieve workshop kerststuk maken"
Tot en met januari 2019
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
"Toon Tuin bij Tuinenpark De Koekelt"

Algemeen

Toon Tovenaars is een plek voor kinderen die te maken krijgen met kanker bij mensen in hun naaste omgeving en die het hier moeilijk mee hebben. Er staan begeleiders klaar die elk kind extra aandacht geven en stimuleren dat het praat. Toon Tovenaars is een onderdeel van het Toon Hermans Huis Ede en is elke woensdagmiddag op afspraak geopend voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

 

Doel Toon Tovenaars
Het doel van Toon Tovenaars is om kinderen aandacht te geven en een uitlaatklep te bieden. Dit kan kinderen helpen de situatie te verwerken en er op emotioneel gezonde wijze mee om te gaan. Op die manier wil Toon Tovenaars voorkomen dat kinderen emotioneel in de knel komen en professionele hulpverlening nodig hebben.

Voor wie is Toon Tovenaars
Toon Tovenaars is er voor kinderen die iemand in de naaste omgeving hebben met kanker en die hierdoor last hebben van angst, onzekerheid, verdriet of aandacht tekort. Het kind kan zich hierdoor wegcijferen of terugtrekken of kan thuis niet meer blij durven te zijn.

Een eerste kennismaking
Wilt u als ouder of verzorger uw kind op woensdagmiddag naar Toon Tovenaars laten gaan? Dat kan. Maak hiervoor eerst een afspraak. U belt daarvoor naar het Toon Hermans Huis Ede. U wordt dan uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek, u krijgt informatie over de werkwijze en kunt zien waar uw kind terecht komt.

Kosten
Aan de begeleiding door Toon Tovenaars zijn geen kosten verbonden.

Wie werken bij Toon Tovenaars?
De coördinatie van Toon Tovenaars ligt bij Lily Prummel en Antoinette Hendriks. Zij zijn, net als de andere begeleiders bij Toon Tovenaars, vrijwilliger en zijn erin geschoold om met kinderen om te gaan.

Werkwijze
Op afspraak is er op woensdagmiddag een begeleider voor het kind aanwezig. Zij ontvangt het kind en de ouder(s)/verzorger(s). Vervolgens gaat ze met het kind naar de Toon Tovenaarshoek, de spellenhoek, en laat vertellend zien welke materialen er zijn: creatieve materialen, spellen en boeken.

 

Afhankelijk van waar het kind aan toe is, wordt een activiteit aangeboden, bijvoorbeeld schilderen of samen een boek lezen. Wanneer het kind aan het werk is, biedt de begeleider hulp wanneer dat nodig is. De begeleider stimuleert dat het kind praat en biedt een luisterend oor voor emoties, vragen en angsten.

Het kind kan praten over al zijn emoties: wat het vreselijk vindt en waar het bang voor is. Het kind mag verdriet hebben of boos en teleurgesteld zijn. Het kind kan vragen wat het thuis misschien niet durft te vragen. Bijvoorbeeld wat de ziekte voor papa, mama, broertje, zusje, vriend/vriendinnetje, opa of oma zou kunnen betekenen. Het kind kan zijn vragen kwijt over waarom het gaat zoals het gaat, hoe het nu verder zal gaan, wat er kan gebeuren. Op deze manier biedt Toon Tovenaars aandacht en mogelijk antwoord op vragen.

Als een kind professionele hulpverlening nodig heeft
De begeleiders van Toon Tovenaars geven het kind alle ruimte en aandacht. Het kan zijn dat zij daarbij signaleren dat een kind problemen heeft die vragen om professionele hulpverlening. Zij zullen u als ouder(s)/verzorger(s)  hierover informeren.

Contact
Toon Tovenaars, Toon Hermans Huis Ede
Telefoonweg 124b
6713 AC Ede
telefoon 0318-619002 of 06-22161969,
e-mail: info [at] toonhermanshuisede.nl
Toon Tovenaars is elke woensdagmiddag op afspraak geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag terecht van 13.00 – 17.00 uur.