Activiteitenkalender

Oktober en november 2018
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
maandag 29 oktober 2018
"Creatieve workshop sieraden maken"
September en oktober 2018
"Exposities in De Open Hof en Gezondheidscentrum Veldhuizen"
Vanaf oktober 2018
"Mindfulness bij kanker"
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
"Toon Tuin bij Tuinenpark De Koekelt"

Bijeenkomsten Klimopgroep

Oktober en november 2018

Ook dit najaar vinden er in ons Toon Hermans Huis weer bijeenkomsten plaats van de Klimopgroep. Elke bijeenkomst, die bedoeld is voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, heeft een eigen thema.

De bijeenkomsten van de Klimopgroep worden geleid door gastvrouwen Ageeth, Lydia, Lia en Cocky.  We beginnen op dinsdag 2 oktober aanstaande met het spelen van het spel Stap voor Stap, dat door onze collega Liesbeth is bedacht en ontwikkeld. Ageeth: “Dit spel is een manier om op een speelse wijze met elkaar in gesprek te gaan. Dit wordt ervaren als steunend en helpend in het proces van het hebben (gehad) van kanker. “

Dinsdag 6 november is het thema: Balans. We praten er samen over hoe je weer in balans kunt komen. Wat heb je ervoor nodig?

Meedoen is kosteloos, aanmelden is gewenst. Deze bijeenkomst is van 10.00 uur tot 12.00 uur.

---

Tot aan de zomer van 2018 vinden er in ons Toon Hermans Huis elke maand bijeenkomsten plaats van de Klimopgroep. Elke bijeenkomst, die bedoeld is voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, heeft een eigen thema. De ochtenden worden geleid door Ageeth Jansen, gastvrouw in het Toon Hermans Huis Ede en zingevingsbegeleider i.o. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden voor deze ochtenden kan via: 06-22161969 of via info [at] toonhermanshuisede.nl. U bent van harte uitgenodigd.

 

Maandag 2 juli 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep

Thema: Afsluitende koffieochtend voor de vakantieperiode.

Een gezellig samenzijn als afsluiting voor de zomervakantie.

LET OP: Wij zijn nu gevestigd in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede!

---

11 juni ontvingen wij het droevige bericht dat onze gastvrouw Liesbeth van den Brink is overleden. Liesbeth was een zeer gewaardeerde gastvrouw in het Oncologisch Centrum. Daarnaast ontwikkelde zij het spel Stap voor Stap, een begeleidingsspel voor hen die geconfronteerd worden met kanker. Met veel liefde en respect leidde zij samen met Ageeth de Klimopgroep van het Toon Hermans Huis. Wij zullen Liesbeth herinneren als een warme en liefdevolle collega.

---

 

Maandag 28 mei 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker

Thema: Als je gehoord hebt dat je niet meer beter wordt

Als je gehoord hebt dat je niet meer beter wordt, gaat er vanalles door je heen. Je komt terecht op twee sporen: uit het leven halen wat erin zit, maar ook: wees voorbereid op het afscheid nemen. Hoe doe je dat? Wat wil je nog bespreken. Wat wil je nog doen?  Wat is voor jou kwaliteit van leven? Hier gaan we het deze ochtend over hebben.

 

Maandag 9 april 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: leven met een rauw randje

Thema : Creatieve zingeving bij verlies en rouw

Hoe creativiteit helpend kan zijn bij het verwoorden van de vaak chaotische gevoelens die los kunnen komen als verlies en rouw op je pad komen Dat je daarvoor geen Rembrandt hoeft te zijn, maar juist door eenvoudige technieken, toch iets speciaals kan maken wat helend kan werken.

 

Maandag 5 maart 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker

Thema: Vermoeidheid

Tijdens de behandelingen krijg je vaak te maken met vermoeidheid. Maar ook na die tijd kan het zijn dat de vermoeidheid nog parten speelt. Deze ochtend gaan we praten over hoe je hiermee kunt omgaan. Hoe kun je aanvaarden dat je niet meer op je 'oude niveau' terug kan komen, welke verwachtingen heb je als je klaar bent met de chemo’s en hoe kun je met je vermoeidheid omgaan tijdens de chemo’s en bestralingen?

 

Maandag 5 februari 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje.

Thema: Zeg opnieuw 'hallo'

Na een overlijden gaat het leven voor iedereen weer gewoon door. Men wil je graag tot steun zijn. Het is soms moeilijk om herinneringen op te halen, misschien heb je daar juist wel behoefte aan. Hier gaan we deze ochtend over in gesprek.

 

Maandag 8 januari 2018 van 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker.

Thema: Spel Stap voor Stap.

Het spel Stap voor Stap is ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het is een manier om op speelse wijze met elkaar in gesprek te gaan. Dit wordt ervaren als steunend en helpend in het proces van het hebben of hebben gehad van kanker.

 

Maandag 4 december 2017: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje

Thema: Omgaan met speciale dagen

De maand december… Voor velen een moeilijke maand. Gezelligheid, zeker, maar ook dat je het gemis van je dierbare des te meer voelt.

 

Maandag 6 november 2017: 10.00 - 12.00 uur Klimopgroep: Het leven met kanker

Thema: Mijn verhaal over het hebben van kanker

Kijk maar vooruit, het is al even geleden, moet je het er nog over hebben? Hoe belangrijk het is om je verhaal te doen, over dat wat zo indringend is geweest in je leven.

 

Maandag 9 oktober 2017: 10.00 uur - 12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje

Thema: Tijd heelt alle wonden niet

Men zegt dat het slijt, het overlijden van een dierbare, maar is dat ook zo? Wat kom je tegen? En hoe ga je daar mee om?

 

Maandag 11 september 2017: 10.00 uur - 12.00 uur Klimopgroep: Het leven met kanker

Thema: kanker heb je niet alleen

Wat is het belangrijk om mensen om je heen te hebben die je ondersteunen en je kunnen helpen op die momenten dat je dat nodig hebt. Maar hoe doe je dat? Hulp vragen of hoe ontvang je aangeboden hulp?