Activiteitenkalender

7 maart 2020 12.00 uur - 16.00 uur
"Open Huis "
Maandag 23 en 30 maart
"Twee creatieve workshops in maart"
5 januari tot en met 29 maart 2020
"Expositie Salman Ezzammoury: Metamorfose van Ede"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"

Cursus Mindfulness in ons Toon Hermans Huis

Vanaf februari 2018

In ons Toon Hermans Huis Ede start 7 februari aanstaande een cursus Mindfulness die speciaal bedoeld is voor (ex)-kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Deze training wordt gegeven door docent Lex Bubbers. "Met de diagnose kanker treed je een nieuwe wereld binnen, met andere gebruiken, regels en een eigen taal. Vaak wordt er gesproken over ‘vechten’ en ‘overwinnen’, alsof je door moed te tonen de slag kunt winnen. In de praktijk heb je echter niet veel controle. Hoe ga je daarmee om? ‘Mindfulness bij kanker’ geeft handreikingen, tips en oefeningen. Het kan mensen met kanker helpen om te gaan met angst, pijn en machteloosheid en wellicht nieuwe inzichten bieden.

Mindfulness omvat eeuwenoude meditaties, inzicht gevende opdrachten (zoals over ondermij­nende gedachten), oefeningen om ons vermogen tot vriendelijkheid op te wekken, en eenvoudige bewegingsoefeningen om mild en verkennend (de grenzen van) het lichaam te ervaren. In alle oefeningen speelt de ademhaling een belangrijke rol, waarbij de aandacht rust op het natuurlijke ritme van de adembeweging in de buik, de borst of bij de neusvleugels.

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig mindfulness beoefent minder vatbaar is voor stress, angst, pijn, depressie en woede. En dat aandacht, innerlijke rust, emotioneel evenwicht en welbevinden toenemen. Mindfulness heeft ook positieve gevolgen voor het immuunsysteem."

Aantal deelnemers: Ca. 8 personen.

Tijdsinvestering: Acht bijeenkomsten van 2,5 uur, 1x per week, 30-60 minuten per dag thuis oefenen

Wanneer: 7, 14, 21 en 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart en een stilte dag op 17 maart. We starten om 19.00 uur en ronden de avond rond 21.15 uur af.

Kosten: Deze introductietraining is kosteloos.