Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier keer per jaar kunnen onze gasten en bezoekers van De Open Hof genieten van mooie en bijzondere schilderijen. Mensen die zich op een of andere manier verbonden voelen met ons inloophuis krijgen de mogelijkheid om hun creatieve uitingen tentoon te stellen. In het laatste kwartaal van dit jaar exposeert Mike Robbertsen zijn schilderijen. “Dit is pas mijn tweede expositie, dus deze kans kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan.”

Mike heeft al 20 jaar zijn eigen Reclame- en Decoratiebedrijf in Ede: Linea Recta. Omdat zijn eigen bedrijf runnen veel tijd en energie vergt, is kunst zijn hobby. “Ik heb geen website, geen sociale media en geen andere acquisitie. De meeste werken die ik heb gecreëerd zijn opdrachten, maar ik verkoop ook eigen werk. De schilderijen die nu in het Toon Hermans Huis worden getoond, zijn een greep uit de werken die ik van mijn 18de tot mijn 47ste levensjaar heb gemaakt. “

Het begon allemaal op de kleuterschool. “De juf stuurde me alle klassen langs om mijn tekeningen te laten zien. Op latere leeftijd heb ik naast mijn opleiding reclame en presentatietechnieken op het Nimeto in Utrecht veel portretten en andere ontwerpen getekend.

Ik gebruik voor mijn werken onder andere grafiet, pastelpotlood, aquarel-, acryl- en olieverf, maar ook diverse materialen als klei, metaal, ijzerdraad, verpakkingsmaterialen en spullen die ik bijvoorbeeld tijdens het wandelen met de honden vind.

Ik hou mijn ogen altijd goed open en krijg zo de inspiratie om het net weer even anders te doen dan me bekend is, creativiteit staat altijd voorop.

Mike wil het roer graag een beetje omgooien en zich meer gaan richten op kunst. “Deze expositie is een uitgelezen kans voor mij, waarvoor dank aan gastvrouw Gera, en dat allemaal omdat ik een workshop portrettekenen heb gegeven voor Ageeth.” Mike nodigt u met plezier uit om naar zijn expositie te komen kijken. “Het is een expositie van figuratie en abstractie, zowel surrealisme als realisme. Gemengde techniek en drie dimensionaal zijn mijn speerpunten.”

De expositie van Mike is tot het eind van het jaar te bekijken gedurende de openingstijden van De Open Hof. Op zondag 3 november aanstaande is Mike Robbertsen tussen 14.00 uur en 16.00 uur aanwezig om te vertellen over zijn werken.

www.linea-recta.nu