Overslaan en naar de inhoud gaan

Een staande ovatie, bloemen, lieve woorden en tientallen mooie berichten. De reacties na afloop van het benefietconcert ten baten van ons Toon Hermans Huis Ede waren overweldigend. Initiatiefneemster Arrien van Prooijen-De Jong is vooral trots op al die mensen die belangeloos meewerkten. “De operazangers, de pianist, de dirigent, de kinderen van Dansstudio Poppelaars, we hebben er met z’n allen een fantastische middag van gemaakt.”

Maanden lang werd er gerepeteerd, maar het resultaat was dan ook verbluffend. “Het was een Valentijnconcert waar de liefde vanaf spatte”, vindt Arrien van Prooijen. In het najaar ontstond het idee om aansluitend aan het Open Huis van het inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker een benefietavond te organiseren. Arrien, zelf operazangeres, nam het initiatief. “Eerst heb ik alle zangers gevraagd om mee te doen. Een deel van hen zingt bij het Gelders Opera – en Operette Gezelschap en hun agenda’s zijn meestal snel vol. Toch was iedereen gelijk enthousiast om mee te doen.”

Zo ook dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok. “Hans gaat altijd voor kwaliteit en zonder goede pianist kun je natuurlijk niets beginnen. Samen hebben we een afwisselend repertoire samengesteld met muziekstukken als Die Zauberflöte van Mozart, Dance on the robe van Elton John en I dreamed a dream uit Les Misérables. Er zaten echt moeilijke stukken bij waar uren op gestudeerd is.”

Zaterdag was het dan zover. De zaal in De Open hof was zo goed als uitverkocht. Alleen de opkomst van het Ensemble d’Amour, gekleed in stijlvol rood en zwart, en later in blauw en met maskers, was al indrukwekkend. Het publiek genoot, de dirigent kondigde de stukken met veel enthousiasme aan, de zangers zongen prachtig en de pianist speelde de sterren van de hemel. Tussendoor was er een dansoptreden van klassiek ballet en streetdance door de leerlingen van Dansstudio Poppelaars. En weer volgde een welverdiend applaus.

Na afloop van het benefietconcert was er nog meer muziek. Arrien: “Op de swingende klanken van de band Timecruise gingen de voetjes van de vloer en werd er gezellig nagepraat over deze geweldige avond.”

 

         

Met tussendoor een optreden van de leerlingen van Dansstudio Poppelaars

       

En deel twee van Ensemble d'Amour

          

En een optreden van de band Timecrusie

   

---

Een Valentijnconcert waar de liefde vanaf spat, zo is het benefietconcert dat zaterdag 16 februari aanstaande wordt gehouden ten bate van ons Toon Hermans Huis het beste te omschrijven. Bekende solisten uit de regio verzorgen deze muzikale avond met opera, operette en musical, maar ook met klassiek ballet en streetdance.

     

Operazangers en zangeressen Martine Alink, Wilma Engelage, Arrien van Prooijen de Jong, Veronique Lamers, Pieter Troost en Eddy Braam verzorgen het veelzijdige programma. Zij worden daarbij ondersteund door een toonaangevend ensemble met brede ervaring in de wereld van de opera dat speciaal voor deze gelegenheid is omgedoopt tot het Ensemble d’Amour. U kunt genieten van delen uit bekende opera’s en musicals. Wat denkt u van de Zauberflöte, Barcarole: Belle nuit, o nuit d'amour,  of het Vilja lied van Frans Léhar? Dit alles onder leiding van dirigent Hans Lamers en pianist Chris Kok.

Tijdens de pauze van dit  concert wordt er gedanst door de leerlingen van Dansstudio Poppelaars.

 

Na afloop kunt u nagenieten onder het genot van een drankje en de swingende klanken van de band Timecruise.

 

 

Programma:

15.45 uur: Voorprogramma verzorgd door ons koor Zingen voor je Leven

16.00- 18.00 uur: Benefietconcert Ensemble d ‘Amour

In de pauze: dansoptreden van dansstudio Poppelaars

Na afloop: optreden van de band Timecruise

Locatie: Toon Hermans Huis Ede, Hoflaan 2, Ede.

 

Kaartverkoop:

Kaarten voor dit benefietconcert kosten slechts 10 euro en zijn verkrijgbaar bij ons Toon Hermans Huis aan de Hoflaan 2 in Ede. Studenten tussen 13 en 18 jaar betalen 5 euro, kinderen hebben gratis toegang.

 

Informatie?   Tel: 06 22 161 969 -  info@toonhermanshuisede.nl