Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Informatiestand over bijzondere kankerzorg

In Ziekenhuis Gelderse Vallei is er ter gelegenheid van Wereldkankerdag een informatiestand over bijzondere zorg bij kanker. In de hal van het oncologisch centrum, in de nieuwe vleugel van het ziekenhuis, staan zorgverleners klaar om vragen te beantwoorden. Het gaat over bijzondere, extra zorg voor patiënten met kanker, zoals psycho-sociale zorg en uiterlijke verzorging.

Op dinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Internationaal zijn er vele activiteiten om over de ziekte geïnformeerd te worden. Op veel plekken staan de deuren van inloop-centra en psycho-oncologische centra open voor iedereen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken heeft (gehad).

Psycho-sociale zorg

Het thema van Wereldkankerdag is psycho-sociale zorg en de informatiestand in het ziekenhuis is hierop ingericht. Veel patiënten met kanker ondervinden naast hun fysieke klachten ook emotionele problemen en bijvoorbeeld angst, stress of depressieve gevoelens. In verschillende fasen van de ziekte en behandeling doen zich verschillende psycho-sociale problemen voor. Begeleiding en zorg van een medisch psycholoog of gespecialiseerde verpleegkundige kunnen dan helpen.

Kom naar de informatiestand

Op dinsdag 4 februari van 10.00 tot 14.00 uur zijn een psycholoog en een verpleegkundig consulent aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Bij de stand is ook een schoonheidsspecialiste aanwezig. Zij geeft tips en adviezen voor de uiterlijke verzorging tijdens de behandeling van kanker. Soms kan iemands uiterlijk behoorlijk veranderen door de ziekte zelf of door de behandeling. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk patiënten vaak een beter gevoel geeft.