Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is 2014 als Arieta Hoek een knobbeltje in haar borst ontdekt. Met de gedachte dat het vast mee zou vallen, laat ze zich onderzoeken. Dat blijkt niet voor niets, want Arieta krijgt de diagnose borstkanker. Wat volgt is een borstoperatie, een reconstructie en nabehandelingen.

Eén jaar later is de kanker terug, maar Arieta wordt ook weer beter. En nu organiseert Arieta verwendagen voor kankerpatiënten en hun naasten. “Ik heb een derde kans gekregen, een kans om mijn missie te volbrengen. Met ruim 150 vrijwilligers creëren we onbetaalbare momenten voor het hele gezin!”

In de tijd dat Arieta voor de eerste keer borstkanker kreeg, verraste een vriendin haar met een fotoshoot. “Ik werd mooi opgemaakt met natuurlijke minerale producten. De make-up was zo mooi, daar wilde ik zelf ook mee leren werken. Omdat ik nog niets van visagie wist, meldde ik mij aan voor de opleiding en na een half jaar haalde ik mijn diploma.“ Ondanks dat de kanker was teruggekomen, schreef Arieta zich in bij de Kamer van Koophandel, ging zij kleuradviezen en workshops geven en deed zij mee aan de verwendag in het Alexander Monroe Ziekenhuis in Bilthoven waar zij onder controle was. “Ik ontdekte dat ik weer iets voor de maatschappij kon betekenen, mensen laten stralen. Ik besloot zelf een verwendag te gaan organiseren. In samenwerking met professionele vrijwilligers organiseerde ik de eerste verwendag van Bliss to Shine op 10 maart 2018. Met creativiteit en verwennerij, fotografie, visagie en mooie kapsels. Een heerlijke dag uit voor het hele gezin, want iedereen in de naaste omgeving van de patiënt verdient het om alle zorgen even los te laten. Terwijl de vrouwen mooi werden gemaakt, schoven de mannen aan voor een barbecue en bierproeverij en waren er voor de kinderen allerlei creatieve activiteiten. Iedereen kon weer even zichzelf zijn.

Maar liefst 287 mensen, iets meer dan de 25 waar ik in eerste instantie op hoopte, maakten een herinnering voor het leven.” In 2019 verwende Bliss to Shine nog meer gezinnen. Later ontstond de Blissi Special Day, een speciale dag voor een thuiswonend kind van wie een van de gezinsleden kanker heeft.

Woon jij nog thuis, heeft een van je ouders, broer of zus kanker, en heb jij een speciale wens?  Kijk dan eens op www.blisstoshine.nl

Bliss tot Shine start in februari met een advies– en informatielijn voor niet-medische vragen.  U kunt hiervoor bellen met 085-0041678.

Voor het aanmelden van een kinderwens belt u met 085-0041234. 

 

Fotogallerij