Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Team Toontje hoger gaat een sportieve uitdaging aan op 1 en 2 september op de Mont Ventoux. Drie kunstenaars hebben ieder een schilderij ter veiling aangeboden om Team Toontje hoger nog beter te laten scoren voor de goede doelen. Cultura ondersteunt deze actie met het bieden van een expositiewand in haar centrum voor cultuur en kunst.

Op 1 en 2 september gaat een ploeg van 34 wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux op onder de naam ‘Team Toontje Hoger.’ Alle deelnemers doen hun best om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF en het Toon Hermans Huis Ede. Het is voor alle teamleden een grote uitdaging om de teller zoveel mogelijk te zien oplopen, maar het gaat ook om de sportieve prestatie op de ‘lastige’ Mont Ventoux. Het sponsorgeld komt ten goede aan het KWF die een deel toekent aan het Toon Hermans Huis in Ede.

Eén van de sponsoracties is het verkopen van drie schilderijen ter beschikking gesteld door betrokken kunstenaars van het Toon Hermans Huis Ede. Het olieverfschilderij ‘En nu nog bloemen’ is van Henrike van de Kraats, die sinds begin 2015 met veel plezier op dinsdagmiddag les geeft in het Toon Hermans Huis. Ook Hans Wolven, die een abstract acryldoek ter beschikking stelt,  is aan het Toon Hermans Huis verbonden als schilderdocent. Op donderdagmiddag biedt hij mensen die te maken hebben met kanker de broodnodige afleiding en ontspanning. Rebecca van Laar is een kunstenares die in het THHE haar schilderkunst toepast. Haar rode aquarelroos met de titel ’voor jou’ maakt het drietal kunstwerken compleet.

‘Wij zijn erg blij dat Cultura onze actie steunt door expositieruimte ter beschikking te stellen’, laat de enthousiaste teamchef John Hermeling weten. ‘Een hele muur voor ons Team Toontje Hoger, geweldig! Graag bedank ik Jos Emans en Linda Wildekamp van Cultura, die meteen enthousiast waren over onze Mont Ventoux-actie. De schilderijen zullen zeker veel bekijks trekken. En wat zou het fantastisch zijn als mensen een bod uitbrengen! De kans om eigenaar van een prachtig en uniek kunstwerk te worden en tegelijkertijd geweldig goede doelen sponsoren: het KWF en het Toon Hermans Huis Ede.’

Zou u één van de doeken bij u thuis willen hebben hangen, mail dan een bod met u naam, telefoon en kunstwerk van uw keuze aan montventoux@toonhermanshuisede.nl. Er kan geboden worden tot 31 augustus 2016. U hoort dan in september of u de gelukkige nieuwe eigenaar bent van uw favoriete schilderij!

Het Toon Hermans Huis Ede is een inloophuis voor wie geraakt wordt door kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Men kan er terecht voor diverse vormen van ondersteuning. Wilt u Toontje Hoger sponsoren? Kijk op de site: www.grootverzettegenkanker.nl en zoek op Toontje Hoger.