Overslaan en naar de inhoud gaan
Een diepe buiging voor alle deelnemers van de Mont Ventoux

“Een diepe, diepe buiging voor jullie allemaal!”, sprak voorzitter Henk ten Hulscher van de stichting Mont Ventoux op de avond nadat alle bijna 800 deelnemers de berg bedongen hadden. Een mooie uitspraak, die helemaal terecht was. Want het was zwaar, de ‘puist’ van 1910 meter hoog, met die kale top die maar liefst zes kilometer lang behoorlijk steil omhoog gaat en waar dan geen enkele boom staat die schaduw biedt.

Het was 30+ graden in de hete zon, maar voor sommige wandelaars en fietsers liep de gevoelstemperatuur veel hoger op. De beklimming van Sault tot aan Chalet Reynard, waar het kale stuk begint, is prachtig en goed te doen.

Na een indrukwekkende één minuut stilte gingen op donderdag de hardlopers en wandelaars en op vrijdag de fietsers van start. Iedereen beleeft de tocht op zijn of haar eigen manier, de een heeft het moeilijker dan de ander,  voor de een is het emotioneler dan voor de ander. De voldoening aan de top is er bij iedereen.

Bij team Toontje Hoger, dat voor het Toon Hermans Huis geld inzamelt, is het aantal lopers en fietsers mooi verdeeld. Een aantal sportievelingen  zult u wellicht kennen, als vrijwilliger van het THHE. Regien was geblesseerd en heeft een aantal stukken meegelift met de auto.

Maar ook zij kwam lopend door de finish, waar ze juichend door haar teamgenoten werd onthaald. Ida had een loodzware beklimming, met een knie die niet meewerkte en verwenste onderweg teamcaptain John Hermeling meerdere malen, omdat hij haar had overgehaald om mee te doen. “Als ik boven ben, geef ik je een knal”, liet ze hem weten. Al snel herstelde ze echter van de inspanningen en was ze terecht trots op haar prestatie. Ook John zelf had ondanks de vele gemaakte trainingskilometers geen makkie aan de Kale Berg. Hij moest onderweg meermalen van de fiets af. Ook hij liet zich echter niet kennen en redde het! Net als Adri, Annette, Arjen, Christine, Frans, Gerard, Ingrid, Ivo, Jacqueline, John, Joke, Loes, Marc, Marrie, Ria, Robert, Romy, Sven, Theo, Thirza, Tineke, Tobias en Yvonne. Daarnaast mogen we ook de enthousiaste teamleden die in de ongenaakbare zon aan de top stonden om iedereen aan te moedigen niet vergeten. Janette stond bovenaan om iedereen voor haar lens te krijgen. Een paar van haar foto’s illustreren dit bericht.

John Hermeling is niet alleen trots op de sportieve prestatie van het Team Toontje Hoger, maar ook omdat ze allemaal een prachtig bedrag bij elkaar gebracht hebben. Er stonden mensen op de Heideweekmarkten, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Deelnemers gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zo is tot nu toe bijna 35.000 euro verdiend en dat is fantastisch! Zestig procent gaat naar het KWF; veertig procent is voor het Toon Hermans Huis. Daar is het zeer welkom, het THHE krijgt immers geen subsidies en is afhankelijk van sponsors en donaties. Nog tot half oktober loopt de teller door.

Geld overmaken kan dus nog steeds, via www.grootverzettegenkanker.nl/teamtoontjehogertoonhermanshuisede.