Overslaan en naar de inhoud gaan

We hebben weer een nieuwe expositie in ons Toon Hermans Huis. Tot en met het eind van het jaar exposeert Rypke van der Ploeg zijn schilderijen en tekeningen met verschillende thema’s.

“Wat mij raakt, oftewel wat in mijn oog springt, bepaalt mijn thema”, vertelt Rypke. “Ik laat mij daarbij niet leiden door een vaste lijst met thema’s. Als het onderwerp zich daarvoor leent, bijvoorbeeld dieren, landschappen, maar ook menselijke houdingen in het dagelijks leven, werk ik graag op locatie. De sfeer en de gevoelsmatige betrokkenheid spelen daarbij een hoofdrol, ik probeer dan een impressie vast te leggen.” Rypke werkt veel met inkt, maar ook met andere materialen.

Rypke is na een lerarenakte handvaardigheid en tekenen aan de ABV/ABK te Amersfoort voortdurend portret– en modelcursussen blijven volgen. Ook heeft hij veel op locatie gewerkt en werken gemaakt van bijvoorbeeld landschappen, dieren, straatmuzikanten of mensen die ergens staan te kletsen. Ook werkt hij graag driedimensionaal door te beeldhouwen in steen. De expositie die tot en met eind december te bewonderen is, bevat schilderijen en tekeningen.

De werken van Rypke van der Ploeg zijn te bekijken tijdens de openingstijden van De Open Hof en op afspraak met een rondleiding van de kunstenaar.

Deze afspraak kunt u maken door te mailen naar  rypke@planet.nl of te bellen met 06—51 57 83 50.