Overslaan en naar de inhoud gaan

Net voor de Kerst nodigde omroep Gelderland ons Toon Hermans Huis uit om mee te werken aan het programma ‘Kerst vier je samen’.

Daar werkten ‘de kwasten’ zoals onze cursisten van Lijn en Kleur zich gekscherend noemen graag aan mee. Carla van Rees vertelt: “Eerst werden er opnames gemaakt van onze schildergroep. Regien, Wout en Rebecca werden geïnterviewd en er werden leuke shots gemaakt van ons en onze schilderstukken. Het was een andere middag dan anders. We waren er zelfs een beetje stil van en dat is bijzonder, want het kan soms echt een kippenhok zijn.”

Na de opnames in ons inloophuis werden Regien, Annelies, Nelly, Henriëtte en Carla uitgenodigd om de opnames van het programma ‘Kerst vier je samen’ bij te wonen in de studio. Op 10 december was het zover. Carla: “Nadat we vriendelijk waren ontvangen met een kopje koffie kregen we instructies over de opnames. Er waren ook vrijwilligers uitgenodigd van andere organisaties. We kregen onze plaatsen aangewezen in de opnamezaal. Presentatrice Sonja Booms en zanger Frans Duijts praatten het programma aan elkaar. Van elke organisatie werden vrijwilligers uitgenodigd om op de bank te komen zitten. Ondertussen werden de inleidende filmpjes vertoond van het betreffende project. Onze film was niet als eerste, dus we konden eerst zien hoe het ging. Regien en Annelies kregen een microfoontje op en toen volgde het gesprek over de beleving van lotgenoten met kanker. Het werd een openhartig gesprek. Aan het eind werden Regien en Annelies door de kerstman verrast met twee grote pakketten met schilderspullen. We hebben een geweldige middag gehad. Het was erg leuk om te zien hoe zo’n programma wordt gemaakt. De opnames van Kerst vier je samen zijn uitgezonden op 17 december. Ze zijn nog terug te kijken via:

https://www.youtube.com/watch?v=0fO9jLh6tyk&app=desktop

Fotogallerij