Overslaan en naar de inhoud gaan
Muurschildering bij Toon Tovenaars Kinderinloop

Heeft u de kleurrijke muurschildering bij Toon Tovenaars Kinderinloop al gezien? Deze muurschildering is ontworpen en geschilderd door onze schilderdocente Henrike ter nagedachtenis aan onze gast Rika van Zoelen.

Rika was al sinds 2012 een graag geziene gast in ons Toon Hermans Huis. Ze sloeg geen kralenworkshop over, deed samen met haar man mee met de cursus yoga en kwam ook graag zomaar even bij ons binnenlopen voor een bakje koffie. In de zomer van 2018 overleed Rika.

Rika wilde liever een donatie voor Toon Tovenaars Kinderinloop dan bloemen en daarom stonden er collectebussen voor ons Toon Hermans Huis bij haar uitvaart.  Dit leverde het mooie  bedrag van ruim 900 euro op, dat wij uiteraard gaan gebruiken voor onze kinderhoek. Omdat wij graag een blijvend aandenken aan Rika wilden hebben, hebben we kunstschilder Henrike van de Kraats gevraagd een muurschildering in onze creatieve ruimte te maken.

Woensdag 13 februari waren Rika’s man, zoon, dochter en kleindochter naar ons Toon Hermans Huis gekomen om de muurschildering te bewonderen. Ter herinnering aan Rika plaatste Henrike haar naam op de muurschildering.