Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinds twee jaar krijgen patiënten die borstkanker of darmkanker hebben in Ziekenhuis Gelderse Vallei de vraag of zij in contact gebracht willen worden met een buddy. Een buddy is een ervaringsdeskundige die zelf borstkanker of darmkanker heeft of heeft gehad.

Als een patiënt meer informatie wil of zich wil aanmelden dan krijgt hij/zij van het ziekenhuis een speciale inlogcode om op de site van de buddy's te kijken welke buddy's op dat moment beschikbaar zijn. Ook vanuit ons Toon Hermans Huis kunnen wij dit regelen. 

Het matchen van een buddy met een buddyvrager regelen wij ook vanuit ons Toon Hermans Huis.

Er zijn op dit moment 10 buddy's (mannen en vrouwen) beschikbaar. Inmiddels hebben we 12 buddyvragers kunnen koppelen aan een buddy. De duur van de koppeling is heel divers en varieert van 2 gesprekken tot een wekelijks contact gedurende meer dan een jaar. Zowel buddy's als buddyvragers zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over het contact en de onderlinge steun. 

Al onze buddy’s hebben een speciale training gevolgd voordat zij aan de slag mogen. Leny Oosterbaan coördineert het buddyproject. Wilt u een buddy of wenst u meer informatie? Dan kunt u contact met Leny opnemen via:
buddy [et] toonhermanshuisede [punt] nl

 

Standard (Afbeelding)