Activiteitenkalender

Woensdag 9 oktober 2019
"Prostaatkanker, het zal je maar gebeuren"
Oktober, november en december 2019
"Nieuwe training mindfulness"
Maandag 16 september en 28 oktober 2019
"Creatieve workshops speksteen bewerken"
Tot en met december 2019
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"

Koor 'Zingen voor je leven'

Eén keer in de twee weken

   

‘Zingen maakt gewoon heel gelukkig’

Eén keer in de twee weken repeteert het koor Zingen voor je Leven in het Toon Hermans Huis Ede. De deelnemers komen met veel plezier naar de repetities. Lia is één van hen. Vijf jaar geleden verloor zij haar partner aan kanker en besloot zij een keertje mee te zingen. Nu wil zij de repetities niet meer missen. “Zingen is zo ongelofelijk fijn, ik gun het iedereen om mee te doen.”

“Als ik zing, voel ik dat ik leef” of ‘Zingen geeft me een stem”, het zijn slechts twee reacties maar ze geven goed weer hoe de koorleden hun ochtendje zingen bij het koor Zingen voor je Leven beleven. Of je nou goed kunt zingen of nog nooit gezongen hebt, dat maakt bij dit koor niet uit. Vooral het samen plezier maken is belangrijk.

 

Het koor Zingen voor je Leven in Ede begon negen jaar geleden met een klein groepje vrijwilligers en een enkele gast van het Toon Hermans Huis Ede. Inmiddels is het koor flink gegroeid en wordt er tweewekelijks door zo’n twintig koorleden gerepeteerd in De Open Hof. Alle koorleden hebben, direct of indirect, te maken (gehad) met kanker. “Dat verbindt”, weet Lia. “We hebben allemaal dezelfde achtergrond en toch speelt het ziek zijn nauwelijks een rol. In de vijf jaar dat ik nu meezing zijn er dierbare contacten ontstaan. Het is zo fijn om samen te zingen. Soms raak je ineens ontroerd en komen er tranen. Dat mag, je hoeft hier niets uit te leggen.”

Dirigente Frohmut Knie herkent dat. “Mensen voelen zich hier gelijk welkom. Door samen te zingen denken ze even niet aan alles wat er speelt rondom het ziek zijn.  Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Je hoort erbij zonder voorbehoud. Of je nou kunt zingen of niet. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets fout doet. Het gaat vooral om de ontspanning. De aandacht gaat twee uur lang naar het zingen. Zingen maakt gewoon heel gelukkig.”

Het koor Zingen voor je Leven Ede repeteert in de even weken in De Open Hof. Er worden liederen uit verschillende culturen gezongen. “Op dit moment bestaat ons koor uit tweeëntwintig leden, mannen en vrouwen, maar er kunnen er nog zeker tien bij”, zegt de dirigente. “Dat zou heel leuk zijn”, vindt ook koorlid Lia. “Gun het jezelf en kom gezellig een keer meezingen.”

---

Iedereen kan meedoen aan dit koor, want elke stem is mooi en goed! In een ontspannen sfeer proberen wij uit hoe de stemmen het best tezamen klinken. Daarna zingen wij liedjes uit verschillende culturen. Dit gebeurt onder leiding van Frohmut Knie. Zij is zang- en stemdocente met veel ervaring in koorbegeleiding.

Zingen voor je Leven is een koor voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad, naasten van kankerpatiënten, hulpverleners en andere betrokkenen.

Wij zingen om de week op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage.

Zingen voor je Leven is een onderdeel van de stichting 'Kanker in Beeld'

Tot aan de zomervakantie van 2019 wordt er gezongen op:

8 en 22 januari

5 en 19 februari

5 en 19 maart

2, 16 en 30 april

14 en 28 mei

11 en 25 juni

9 juli

Na de zomervakantie is de eerste repetitie op dinsdag 3 september.

Op dinsdag 17 september is er een ander programma in verband met het 10-jarig bestaan van ons koor.

1, 15 en 29 oktober 

12 en 26 november

10 december 

 

Meer informatie: info [at] frohmut-stem.nl of 06-47407385

Aanmelden: info [at] toonhermanshuisede.nl of 06-22 161 969

Kijk ook eens naar het filmpje op YouTube: http://www.kankerinbeeld.nl/nav/voor-patienten/zingen-voor-je-leven/