Activiteitenkalender

Tot en met oktober 2020
"Expositie schilderdocente Jantina Boelens"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
"Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur"

Bericht ivm coronavirus

Update 16 oktober 2020

We hebben het dinsdag 13 oktober allemaal gehoord; er zijn strengere maatregelen nodig om het aantal besmettingen met het coronavirus te laten dalen. Dat geldt ook voor ons Toon Hermans Huis, helaas. Vandaag hebben wij besloten dat ons inloophuis vanaf aanstaande maandag 19 oktober dicht gaat. Een lastig besluit, dat we weloverwogen genomen hebben.

Onze gasten geven aan grote behoefte te hebben om te komen, wij willen ze ontvangen, maar we moeten ze ook beschermen. Daarom sluiten wij ons Toon Hermans Huis voor nieuwe gasten, maar maken we voor onze huidige gasten die aangeven veel last te ondervinden van onze sluiting een uitzondering. Voor hen zijn wij op afspraak geopend. Een afspraak kan gemaakt worden gedurende onze reguliere openingstijden op dinsdag, woensdag en donderdag en tijdens Bakkie Troost op de eerste zondag van de maand. 

Wij realiseren ons heel goed dat u juist in deze tijd extra behoefte heeft aan een praatje of steun en daarom blijven wij bereikbaar. U kunt een afspraak met ons maken via telefoonnummer 06 - 22 161 969 of een mail sturen naar info [at] toonhermanshuisede.nl.  Wij houden u via onze website op de hoogte. Pas goed op uzelf!

---

Update 24 augustus 2020

Nog even en dan is het alweer september. Voor ons inloophuis de start van een nieuw seizoen.  Normaal gesproken maakten we nu plannen voor nieuwe activiteiten en dachten we na over onderwerpen voor de thema-avonden. Vanwege corona en de maatregelen die wij vanzelfsprekend nemen om uw en onze veiligheid te waarborgen, loopt het nu anders. Bestaande activiteiten proberen wij waar mogelijk zo veel mogelijk te blijven organiseren.

Vanaf dinsdag 16 juni zijn onze vrijwilligers er op dinsdag– en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Dat betekent een half uurtje later open en een half uurtje eerder dicht, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat alles voor en na uw bezoek spik en span is. Wij vragen u om u aan de volgende maatregelen te houden.

 Wij ontkomen er niet aan om een paar maatregelen met u te bespreken. Heeft u koorts of bent u verkouden, kom dan niet. U wordt even vriendelijk als altijd begroet, maar handen geven doen wij nu niet.  Wij houden ons aan de 1,5 meter maatregel. Wj vragen u bij binnenkomst om uw handen te desinfecteren. In onze huiskamer mogen vier personen tegelijk aanwezig zijn. Er zijn altijd twee gastvrouwen of –heren. Mochten er meer dan twee gasten tegelijk komen, dan zoekt een van de vrijwilligers samen met onze gast een ander plekje.

Gebruik van het toilet is mogelijk. U kunt een van de twee toiletten in de gang links gebruiken. Dat is achter de creatieve ruimte. Deze toiletten worden regelmatig extra schoongemaakt. Uiteraard zijn er hygiënische doekjes beschikbaar als u dit zelf nog extra wilt doen. Wij vragen u om deze doekjes niet in het toilet te gooien, maar in een van de afvalemmers. De wc graag doorspoelen als de deksel van het toilet gesloten is.

Als u het prettig vindt, hebben wij mondkapjes of handschoenen voor u beschikbaar. Koffie en thee worden tijdelijk geschonken in papieren bekers. Neemt u liever uw eigen beker mee, dat is natuurlijk prima. Neemt u uw beker dan wel weer mee naar huis? In De Open Hof is een looproute. Probeert u zich daar zo goed mogelijk aan te houden alstublieft.  En tot slot: u bent nog net zo welkom als altijd! Wij vinden het fijn om u weer in ons Toon Hermans Huis te mogen ontvangen.

Geen inloop op woensdag
De inloopmiddag op woensdag vervalt voorlopig.  Zodra we daar een beslissing over kunnen nemen, laten wij het u direct weten.