Overslaan en naar de inhoud gaan
Borstkankersymposium op 5 oktober 2019

5 oktober 2019 vindt de vijfde editie plaats van het Borstkankersymposium op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dit symposium wordt georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Stap in de nieuwe wereld’. Naast extra aandacht  voor het gezin dit jaar ook een apart programma voor partners en relaties van kankerpatiënten,

Ook dit jaar is er weer aandacht voor de bekende thema’s zoals o.a. vermoeidheid en cognitieve problemen. Daarnaast een aantal nieuwe thema’s die het bezoeken meer dan waard zijn waaronder een bijdrage van de Hartwig Medical Foundation. Naast extra aandacht voor het gezin en een apart programma voor partners en relaties van kankerpatiënten, ook dit jaar wederom rondetafelsessie over Kanker en Arbeid.

Borstkankersymposium 2019

Op het moment dat je de diagnose Borstkanker te horen krijgt, verandert je wereld voor altijd. Relaties veranderen. Bijvoorbeeld met een partner, goede vrienden, collega’s of werkgever. Je ervaart verandering in energie. Je verliest (soms) autonomie. Afhankelijk van prognose, behandelplan, genezing, wordt de nieuwe wereld steeds opnieuw een beetje anders. Dan veranderen waarden en jij verandert mee. Dat kan lastig zijn.

Mogelijk kun je, nu of straks, niet meer alles doen wat je gewend was. Bereid jij je daar op voor? Welk werk doe je? Kan je dat blijven doen zoals je gewend was? Wie helpt je bij deze ontdekkingstocht?  Schakel jij je omgeving in zoals je partner, specialist, huisarts, vrienden, familie, collega’s? Het ís logisch dat anderen je helpen om jouw doel te bereiken. Wij helpen jou op 5 oktober.

DE VRAGEN ZIJN:

  • Wat verandert er als je borstkanker hebt (gehad)?
  • Kijk je anders naar de wereld, naar mensen in je omgeving?
  • Hoe zien zij jou?
  • Wat is de taak van de arts en andere specialisten?
  • Hoe kunnen ze helpen je deze stappen te (laten) zetten?

U vindt het programma van deze dag op: https://borstkankersymposium.nl/programma/

Meer info: https://borstkankersymposium.nl/