Activiteitenkalender

7 maart 2020 12.00 uur - 16.00 uur
"Open Huis "
Maandag 23 en 30 maart
"Twee creatieve workshops in maart"
5 januari tot en met 29 maart 2020
"Expositie Salman Ezzammoury: Metamorfose van Ede"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"

Gratis vaartocht voor kankerpatiënten

“Even een moment geen kankerpatiënt”

---------------------------------------------------

Iedereen die zelf te maken heeft gehad met kanker weet dat in die strijd de geest de motor is. En die motor heeft regelmatig nieuwe brandstof nodig. Even een moment van reflectie, even geen patiënt zijn of patiënt voelen. Precies hun eigen ervaring hebben Lieke & Robert er toe bewogen een stichting in het leven te roepen die kankerpatiënten even laat vergeten dat ze patiënt zijn. Door met vrijwilligers en schippers vaartochten te realiseren die dankzij het andere perspectief op het water, nieuwe energie in de strijd tegen kanker geeft.

De voorbereidingen voor het vaarseizoen 2015 zijn al weer begonnen.
VaarKracht wil o.a. via ziekenhuizen en andere zorginstellingen nóg meer kankerpatiënten bereiken. “VaarKracht kan terugvallen op een vloot van meer dan 120 schepen”, vertelt Rust. "Veel schippers staan te trappelen om ook eens gasten mee uit varen te nemen. We willen daarom in 2015 verder groeien en nog meer mensen een heerlijke uitwaai dag bezorgen.”

In nagenoeg het hele land zijn in HavenTeams inmiddels zo’n 750 enthousiaste schippers en overige vrijwilligers actief om kankerpatiënten en hun dierbaren kosteloos en met een goed gevulde picknickmand een paar uur mee te nemen op het water. VaarKracht organiseert en faciliteert deze kosteloze vaardag, overal in het land dankzij de ondersteuning van particulieren, bedrijven en vrijwilligers. En wij roepen Nederland op om ons financieel te ondersteunen om nog veel meer voor de kankerpatiënten te kunnen betekenen. Waar gemiddeld 1 op de 3 Nederlanders te maken krijgt met deze ziekte, is er nog veel ruimte om patiënten even dat gevoel van zorgeloosheid te kunnen geven waardoor ze de strijd tegen kanker weer aan kunnen.

        

Wil u ook mee varen? Op de website www.vaarkracht.nl vindt u de vaar- en activiteitenkalender.

Wilt u meer informatie? 06 24 33 24 43 of info [at] vaarkracht.nl

www.facebook.com/vaarkracht