Activiteitenkalender

Maandag 9 december 2019
"Creatieve workshop kerststuk maken"
Tot en met december 2019
"Expositie van Mike Robbertsen"
Tot en met december 2019
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Maandag 25 november 2019
"Workshop schilderen met structuurverf"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"

Groot Edes Dictee

25 Maart was het zover: de avond van het Groot Edes Dictee, voor de vijfde maal georganiseerd door de Rotaryclub Ede. Het organisatiecomité van de Rotary had deze avond perfect voorbereid en de gemeente had wederom het gemeentehuis en de raadszaal ter beschikking gesteld om dit evenement te ondersteunen. Een leuke en spannende avond.  Spannend voor de schrijvers en spannend vanwege de opbrengst, want om dit laatste ging het uiteindelijk.

De Rotaryclub Ede heeft dit jaar het Toon Hermans Huis Ede tot het goede doel gekozen. Ruim negentig mensen schreven mee aan het dictee dat gemaakt was door Jeroen Siebelink.  Ook heel wat vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede zijn deze uitdaging aangegaan. Menig zweetdruppeltje werd geplengd en zuchten werden geslaakt, want het dictee was niet gemakkelijk voor de meeste schrijvers.  De sfeer was opperbest. Tijdens het nakijken van de dictees werden alle gasten vermaakt met 'taalspelletjes' en kreeg het Toon Hermans Huis Ede de gelegenheid zich te presenteren. Burgemeester Cees van der Knaap mocht de prijzen aan de beste schrijvers uitreiken en toen kwam het moment van de onthulling van het bedrag waar al deze schrijvers zich voor hadden laten sponsoren:  het geweldige bedrag van  € 10.500,00!!!

Het bestuur van het Toon Hermans Huis Ede is ontzettend blij met deze opbrengst;  een opbrengst die ten goede zal komen aan de kwaliteit van de steun die wij onze gasten bieden. Met grote dank aan de Rotaryclub Ede.

Heeft u het dictee gemist of bent u nieuwsgierig naar de avond? Kijkt u dan op:

www.youtube.com/watch?v=UEnWHIPt3TA