Activiteitenkalender

7 maart 2020 12.00 uur - 16.00 uur
"Open Huis "
Maandag 23 en 30 maart
"Twee creatieve workshops in maart"
5 januari tot en met 29 maart 2020
"Expositie Salman Ezzammoury: Metamorfose van Ede"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"

Lezing Samen tegen vrouwenkanker

Dit is onze droom: samen tegen vrouwenkanker
Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen de vrouw kunnen treffen, vindt Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog in het Radboudumc in Nijmegen. Een reden is dat deze kanker pas zo laat wordt ontdekt. Hij komt op 12 juni op uitnodiging van de Soroptimisten naar de 3 Zussen in Veenendaal om een lezing te geven over zijn droom: vrouwenkanker voorkomen en afdoende behandelen.

Leon Massuger ziet zelf dagelijks het verdriet de pijn en het diepe leed, dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Eierstokkanker is volgens hem de moeilijkste vorm van kanker omdat deze meestal pas in een zeer laat stadium wordt vastgesteld. Dit komt omdat de ziekte, die zich met name in de buikholte uitbreidt, alle ruimte heeft om zich zonder veel symptomen te ontwikkelen. Dáár wil hij iets aan doen. Daarom richtte hij stichting Ruby and Rose op.

Meer aandacht nodig
Er is meer aandacht nodig voor vormen van kanker die alleen de vrouw kunnen treffen. Jaarlijks krijgen zo’n 4500 vrouwen een vorm van kanker aan onder andere de baarmoederhals, baarmoeder en eierstokken. Ongeveer 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen.
 
Soroptimisten zetten zich in voor vrouwen
Er is veel onderzoek nodig en dat kost erg veel geld. Er zijn geen grote subsidies voor dit specifieke werk, de stichting Ruby and Rose draait dan ook met alleen vrijwilligers.  Soroptimisten zetten zich in voor vrouwen en meisjes wereldwijd. De Soroptimist-club Rhenen-Veenendaal steunt in 2018/2019 Ruby and Rose, onder andere door geld bij elkaar te brengen voor onderzoek. Maar ook door meer publiciteit te genereren voor de stichting. Ons doel: onderzoek financieren met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vormen van kanker. Want elke vrouw met vrouwenkanker, is er één te veel.

Kom 12 juni naar de 3 Zussen in Veenendaal
Op 12 juni aanstaande komt Leon Massuger in Veenendaal vertellen over zijn droom. De avond is in een zaal van restaurant de 3 Zussen en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Je bent van harte welkom. Geef je op via soroptimist [at] rhenenveenendaal.nl

Meer informatie: https://rubyandrose.nl/