Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Gerrit van Engelenburg is één van hen. Hij is gastheer in ons Toon Hermans Huis, was jarenlang onze huismeester op de Telefoonweg, is onze bhv'er en assisteert onze coördinator bedrijfsvoering met allerlei hand- en spandiensten. Gerrit beantwoordt drie vragen. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik was op de Vrijwilligers Banenmarkt en heb toen even met Cees gesproken. Toen ik met 57,5 jaar met functioneel leeftijdsontslag ging, het was toen 1 november 2015, heb ik een goed gesprek met Cees in het Toon Hermans Huis gehad en mij aangemeld als vrijwilliger. Ik ben net 61 geworden.

Heb je een bijzonder moment waar je nog wel eens aan terug denkt?

Jazeker, de eerste keer dat ik gastheer was. Ik was de enige gastheer en er kwamen nieuwe gasten. Ik was blij dat Mariet er was zodat zij mij kon helpen.

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht?

Ik voel me heel goed bij het werk dat ik doe. Ik mag zelf aangeven wanneer het mij het beste uitkomt. Als ik tijd heb, ruil ik ook weleens een dienst of val ik voor iemand in. Ik werk dan niet meer, maar ik ben hartstikke druk. Ik sport graag bij Tesqua, ben al vijftien jaar EHBO’er en ik ben sinds drie jaar penningmeester bij de Bond van Wapenbroeders regio Arnhem en omgeving en al meer dan twintig jaar lid. Ook zit ik in het bestuur van vakbond ACOM en ben ik vrijwilliger bij voetbalvereniging Ede/Victoria, het bestuur van schoolvoetballen, ben ik vrijwilliger bij Buurtcentrum Ons Honk én heb ik als donor inmiddels 168 keer bloed en plasma gegeven. Op donderdag ben ik oppasopa van mijn twee kleindochters Jill van vier jaar en Sara van twee. Zij wonen in Vleuten. De weekenden probeer ik vrij te houden voor mijn vriendin Lucia die in Almere woont. Zo zie je maar, als je niet meer hoeft te weken, kun je nog steeds heel druk zijn.”

Wilt u net als Gerrit ook vrijwilliger worden in ons Toon Hermans Huis? Stuurt u dan een mailtje naar info@toonhermanshuisede.nll of belt u met 06 - 22 161 969.