Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Jenny Fiering is één van hen. Zij is al jaren één van onze gastrouwen in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei én in ons inloophuis aan de Hoflaan in Ede. Jenny beantwoordt drie vragen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik ben vrijwilliger geworden door mijn man Piet. Hij had borstkanker en een tumor in zijn hoofd. Ik kon toen al veel betekenen voor de mensen op de afdeling waar Piet werd behandeld. Toen Piet overleden is, heb ik veel steun gekregen van de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis. Ik kon komen praten wanneer ik dat wilde en ik heb meegedaan aan de Klimopgroep. Omdat ik precies weet wat mensen doormaken en voelen, heb ik besloten om ook vrijwilliger te worden.

Heb je een bijzonder moment waar je nog wel eens aan terug denkt?

Op een vrijdagmorgen had ik dienst in het Oncologisch Centrum. Telkens kwam ik een echtpaar tegen met wie ik steeds een fijn gesprek had. Ik had ze al een poosje niet meer gezien. Dat kon twee dingen betekenen: ze had drie maanden rust of misschien was ze al overleden. Toen ik  de man met zijn dochter binnen zag komen, kwam hij gelijk naar mij toe. Hij vertelde dat ze heel plots was overleden. Nou dan krijg je wel een koude douche hoor. Hij kwam speciaal naar mij toe om mij te bedanken voor de fijne opvang al die tijd. Tja wat moet je dan zeggen, zo lief. We horen het trouwens vaker, dat mensen onze zorg als een warme deken ervaren en dat we zo lief voor hen zijn.

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht? 

Veel fijne gesprekken met mensen die het moeilijk hebben. Ik vind het heel dankbaar werk.

Wilt u net als Jenny vrijwilliger worden? Stuurt u dan een mailtje naar info@toonhermanshuisede.nll of belt u met 06 - 22 161 969.