Overslaan en naar de inhoud gaan

John Hermeling en zijn vriendin Diny Hutten vertrekken begin augustus vanuit Nederland naar de top van de Mont Ventoux. Nee, niet met de auto of camper, John en Diny gaan op de fiets om geld in te zamelen voor het KWF en de Vereniging Kinderkanker Nederland. 1350 kilometer op de fiets, dat wordt geen makkelijke opgave? “Het is gewoon een kwestie van veel oefenen en geloven in jezelf’, zegt John optimistisch.

John Hermeling, misschien zegt zijn naam u nog wel iets. John was onze coördinator  in het Oncologisch Centrum en teamcaptain van Team Toontje Hoger dat in 2016 de Mont Ventoux beklom voor ons Toon Hermans Huis. Maar liefst 20.000 euro werd er opgehaald. In 2014 ging John voor het eerst de Kale berg op. Een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft. “Mijn vrouw was in het jaar ervoor overleden aan kanker. Eerder maakten wij samen zo’n Mont Ventoux-happening mee. Toen mijn vrouw overleden was, heb ik een racefiets gekocht en ben ik gaan trainen om zelf deze berg op te gaan fietsen.”

Ook in 2015 en 2016 deed John mee aan deze zware beklimming. In 2016 samen met zijn vriendin Diny, die net als John haar partner aan kanker verloren was. “Diny en ik hadden hetzelfde meegemaakt. Het verlies van onze partners en de strijd die zij geleverd hadden, werd onze drijfveer om weer mee te doen. In 2017 gingen we samen de berg op.” Toen John vorig jaar aan Diny vertelde dat hij dit avontuur nog één keer aan wilde gaan, en ook nog  op de fiets naar Frankrijk wilde gaan, was ze niet gelijk enthousiast om mee te doen. “Na een maand of drie had ze een grote verrassing voor me. Ze wil zo’n ‘oude man als ik’ niet alleen laten gaan”, zegt John lachend, “ze gaat met me mee! En nu zijn we hard aan het trainen. Lange afstanden en door heuvelachtig landschap. Begin augustus vertrekken we voor de fietstocht van 1350 kilometer naar Montbrú. We komen ongeveer een week voor het evenement aan. Op 2 september gaan de lopers naar boven en wij, de fietsers, op 3 september. Dan zijn de spieren in onze benen net weer lekker los. Nu maar hopen dat corona geen roet in het eten gooit.”

John en Diny doen mee onder de Teamnaam: Here we go. “Deze zin komt uit het lied Rollercoaster van Danny Vera, ons strijdlied. Het sponsorgeld dat John en Diny ophalen gaat naar het KWF en Vereniging Kinderkanker Nederland. “Deze doelen hebben we samen gekozen. Waarom deze? Er blijft veel geld nodig voor onderzoek naar kanker én kinderen horen gewoon geen kanker te krijgen. “

Wilt u John en Diny, en dus hun goede doelen, steunen? Kijk op www.grootverzettegenkanker.nl en ga naar Team: Here we go!