Activiteitenkalender

7 maart 2020 12.00 uur - 16.00 uur
"Open Huis "
Maandag 23 en 30 maart
"Twee creatieve workshops in maart"
5 januari tot en met 29 maart 2020
"Expositie Salman Ezzammoury: Metamorfose van Ede"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"

Pannenkoeken bakken voor deelnemers Roparun

Het is zondag 24 mei 2015 zes uur in de avond.  Alle vrijwilligers die aangeboden hebben om deze nacht mee te helpen melden zich bij de 'Oase op de Veluwe' in de brandweerkazerne, zo ook onze vrijwilligers. Eerst wordt er samen gegeten. We genieten van een heerlijke chinees en gaan daarna aan de slag. We zetten alles klaar om de deelnemers van de Roparun een prachtige doorkomst te bieden.

De hele Klinkenbergerweg wordt afgezet voor verkeer. Aan weerszijden van de weg branden maarliefst tweeduizend waxinelichtjes. Tegen 1 uur in de nacht bereiken de eerste lopers Ede. Ze worden opgewacht door enkele enthousiaste fietsers die hen vanaf de Otterloseweg naar de brandweerkazerne begeleiden. De slaapgelegenheden in de brandweerkazerne zijn klaargemaakt voor de slapers. Het Burgemeester van Dijkeplein staat vol met campers en vrachtauto's van de begeleidende teams. Er is muziek, lekkere soep en er zijn kroketjes in de kantine. Het is een prachtige nacht.

Een goed samenwerkend team heeft van 20 uur tot de volgende ochtend 7 uur 1850 pannenkoeken gebakken en uitgedeeld aan lopers, begeleidende fietsers, langskomende teams in auto's en alle andere belangstellenden. Diverse lopers hadden er al opgerekend, ze wisten het nog van vorig jaar: "In Ede krijgen we pannenkoeken!" Om 3 uur 's nachts kwam een aantal mensen van Hospice De Olijftak helpen bij deze bakklus. Geweldig!!! Om half 8 in de ochtend konden we moe maar voldaan naar huis. Volgend jaar doen we dit zeker weer, daar hebben we wel vermoeide en pijnlijke benen voor over. We weten tenslotte waar we het voor doen: Zorg voor mensen met kanker!