Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Doel van het onderzoek:

In Nederland krijgen per jaar ongeveer 118.500 mensen kanker. Uit eerder onderzoek is gebleken dat het hebben van kanker een grote impact heeft op het leven van (ex-)kankerpatiënten. Er is echter veel minder bekend over de gevolgen op werk en gezondheid voor de partners van (ex-) kankerpatiënten. Wij willen in dit onderzoek hierover met u in gesprek gaan. We gaan dieper in op wat de diagnose van uw partner voor invloed heeft (gehad) op uw gezondheid en uw werk.
Wie kan er deelnemen?

U kunt deelnemen aan dit onderzoek als:
• U tussen de 18 en 65 jaar oud bent
• U samenwoont of getrouwd bent met een partner die gediagnosticeerd is (geweest) met kanker
• Uw partner tussen 0 tot 18 maanden geleden gediagnosticeerd is
• Er bij uw partner géén sprake is van vergevorderde kanker die niet meer te genezen is
• U een betaalde baan had voorafgaand aan de diagnose van uw partner
• U Nederlands spreekt
Wat houdt deelname aan dit onderzoek in?
Als u meedoet met dit onderzoek dan zal u per post een informatie pakket ontvangen. U wordt gevraagd een aantal documenten uit dit informatiepakket ingevuld retour te sturen. Vervolgens nodigen wij u uit om deel te nemen aan een interview van +/- 60 minuten, hoogstwaarschijnlijk via videobellen. Tijdens dit interview willen wij met u in gesprek gaan over werk- en gezondheids-gerelateerde gevolgen, die u heeft ervaren, tijdens en na de kankerdiagnose en -behandeling van uw partner.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Nadia de Vreeze via STEPSonderzoek@amsterdamumc.nl.
Met vriendelijke groet,
Nadia de Vreeze
Amsterdam UMC, vanuit Vrije Universiteit Amsterdam