Activiteitenkalender

Vanaf heden
"Expositie Henrike van de Kraats"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
"Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur"

Spreekuur ProstaatKankerStichting

Alle bijeenkomsten en contactmomenten van de ProstaatKankerStichting zijn tot nader order afgelast.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: piet.post [at] prostaatkankerstichting.nl

---

De ProstaatKankerStichting houdt spreekuur in ons Toon Hermans Huis. Op donderdag 1 oktober van 13.00 uur tot 14.00 uur kunt u terecht voor informatie en ondersteuning. Informatie inwinnen kan ook als de diagnose prostaatkanker nog niet gesteld is, maar er toch vragen zijn. Stel uw vragen gerust.

Tot aan de zomer van 2021 is het spreekuur op:

1 oktober 2020

5 november 2020

3 december 2020

7 januari 2021

4 februari 2021

4 maart 2021

8 april 2021

6 mei 2021

3 juni 2021

---

In Nederland krijgen elke dag 35 mannen de diagnose prostaatkanker. Dat zijn jaarlijks bijna 13.000 mannen met een hoofd vol vragen. Vaak in spanning en onzekerheid. Om mannen én hun partners zo goed mogelijk te informeren en ondersteunen houdt de ProstaatKankerStichting voortaan elke maand spreekuur in ons Toon Hermans Huis.

“Soms begint het met een te hoge PSA-waarde of plasklachten, maar dat hoeft niet. Prostaatkanker geeft in het begin juist meestal geen klachten”, weet regiovertegenwoordiger van de ProstaatKankerStichting Piet Post, “het is een sluipmoordenaar. Ben je er echter op tijd bij en kun je op tijd behandeld worden, dan heb je een heel ander levensvooruitzicht.”

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en wordt meestal vastgesteld vanaf 55 jaar. De ProstaatKankerStichting is een patiëntenorganisatie voor mannen, maar zeker ook voor naasten “Prostaatkanker heb je immers samen”, vindt Piet Post. “Mannen met prostaatkanker en hun partners kunnen bij ons terecht voor ondersteuning, lotgenotencontact, voor vragen over bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden van de behandeling en hoe je kunt omgaan met de gevolgen van prostaatkanker en de gevolgen voor je relatie.”

Informatie inwinnen kan ook als de diagnose nog niet gesteld is, maar er toch vragen zijn. “Juist dan”, benadrukt Post “vijf keer per nacht op moeten staan om te plassen hoort niet. Als je twijfelt, ga dan naar je huisarts, neem iemand mee om mee te luisteren, stel vragen en dring aan op een verwijzing naar een specialist.”

Ook als de diagnose is gesteld en de behandelingen gaan beginnen of al begonnen zijn biedt de ProstaatKankerStichting ondersteuning. “Wat is de beste behandeling? Moet ik geopereerd worden? Word ik straks incontinent? En wat zijn de gevolgen op seksueel gebied? Stel uw vragen gerust.”

Het spreekuur van de ProstaatKankerStichting is elke eerste donderdag van de maand in ons Toon Hermans Huis tussen 13.00 uur en 14.00 uur.