Activiteitenkalender

April, mei en juni 2020
"Expositie schilderdocente Jantina Boelens"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Tot en met april 2020
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"

Toon Hermans Huis Ede naar Zuid Frankrijk

November 2016

Overhandiging van een geweldige cheque

Zaterdag 12 november werd een cheque ter waarde van 20.000 euro overhandigd aan ons bestuur, en werden de Toontje Hoger-leden in de bloemetjes gezet. ,,20.000 euro, een topprestatie'', aldus onze vice-voorzitter Eijo Bak, die alle 28 teamleden afzonderlijk bedankte.

Het was een gezellig weerzien in ons Toon Hermans Huis. Het was alsof iedereen weer even de week in Montbrun-les-Bains beleefde. Natuurlijk werd er ook nagepraat over de zware tocht naar boven. Want zwaar was het, de 26 kilometer lange beklimming van die berg van 1910 meter, waar op de laatste zes kilometer geen enkele boom meer staat. En dan is het best afzien, in de hitte, terwijl het stijgingspercentage hoog is en er steeds wéér een bocht blijkt te zijn terwijl je de hele tijd de karakteristieke toren op de top in het oog hebt.

Maar alle teamleden hebben het gered, sommige relatief gemakkelijk, andere op hun tandvlees, vanwege een blessure. Daarnaast waren er vele enthousiaste fans op de top aanwezig, die in de ongenaakbare zon iedereen stonden aan te moedigen. Teamcaptain John Hermeling was niet alleen trots op de sportieve prestatie van Team Toontje Hoger, maar ook op het bijeengebrachte bedrag. Er stonden mensen met een kraam op de Heideweek, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Ze gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Ze vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zestig procent van het sponsorgeld ging naar het KWF, veertig procent was voor het Toon Hermans Huis. “Omdat THHE geen subsidies ontvangt, is het afhankelijk van sponsors en donaties; daarom is deze bijdrage enorm welkom”, aldus Eijo Bak.

Het Toon Hermans Huis kan zich ook volgend jaar aanmelden voor de sponsortocht. Er zijn teamleden die staan te trappelen om in 2017 opnieuw van de partij te zijn. “Het was zo’n mooie ervaring. Op het moment dat je daar aan de top staat, gaat er van alles door je heen. Je bent moe en blij tegelijk, en je  denkt aan de mensen voor wie je naar boven bent gegaan. Want bijna iedereen kent wel iemand die geraakt is door kanker.”

Een fotoverslag van deze geweldige middag.

                                     

 

---------------------------------------------------

Oktober 2016

Schilderij levert veel op

Op 1 en 2 september ging team Toontje Hoger de Mont Ventoux op, wandelend, hardlopend of per fiets. Het was zwaar, de 26 kilometer lange beklimming van die berg van 1910 meter, waar op de laatste zes kilometer geen enkele boom meer staat. En dan is het best afzien, in de hitte, terwijl het stijgingspercentage hoog is en er steeds wéér een bocht blijkt te zijn terwijl je de hele tijd de karakteristieke toren op de top in het oog hebt.

Maar alle teamleden hebben het gered, sommige relatief gemakkelijk, andere op hun tandvlees, vanwege een blessure. Daarnaast waren er vele enthousiaste fans op de top aanwezig, die in de ongenaakbare zon iedereen stonden aan te moedigen. Teamcaptain John Hermeling is niet alleen trots op de sportieve prestatie van Team Toontje Hoger, maar ook op het met elkaar bijeenbrengen van een prachtig bedrag . Adri, Annette, Arjen, Christine, Els, Frans, Gerard, Helmy, Ida, Ingrid, Ivo, Jacqueline, Jan, Janette, John, John, Joke, Jules, Loes, Marc, Marrie, Regien, Ria, Robert, Romy, Sven, Theo, Thirza, Tineke, Tobias en Yvonne leverden allen een bijdrage. Ze stonden op de Heideweek, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Ze gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Ze vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zo is tot nu toe al ruim 35.000 euro verdiend en dat is fantastisch! Zestig procent gaat naar het KWF en veertig procent is voor het Toon Hermans Huis.

Onderdeel van het bijeengebrachte bedrag kwam op naam van kunstenares Henrike van der Kraats, die elke dinsdagmiddag schilderles geeft op het Toon Hermans Huis. Haar schilderij was de afgelopen maanden bij Cultura te bewonderen en op dat doek kon geboden worden. Het hoogste bod van 300 euro is van Marieke Bloo, die nu de gelukkige nieuwe eigenares is van ‘ En nu nog bloemen’. “Ik ben er heel blij mee”, laat ze weten. “Het schilderij krijgt een mooie plek in ons huis of in mijn praktijk. Daarnaast vind ik het fijn dat ik op deze wijze het Toon Hermans Huis steun.”

Uiteraard is het bedrag zeer welkom. Omdat THHE geen subsidies ontvangt, is het afhankelijk van sponsors en donaties. Nog tot half oktober loopt de Mont Ventoux-teller door. Geld overmaken kan dus nog steeds, via www.grootverzettegenkanker.nl/teamtoontjehogertoonhermanshuisede.

Marieke Bloo (links) is enthousiast over haar schilderij dat door Henrike van de Kraats (rechts) gemaakt is. In het midden vier teamleden van Toontje Hoger, Marrie, Ria, Regien en John (Foto: Janette van de Scheur).

---------------------------------------------------

September 2016

Een diepe buiging voor alle deelnemers van de Mont Ventoux

“Een diepe, diepe buiging voor jullie allemaal!”, sprak voorzitter Henk ten Hulscher van de stichting Mont Ventoux op de avond nadat alle bijna 800 deelnemers de berg bedongen hadden. Een mooie uitspraak, die helemaal terecht was. Want het was zwaar, de ‘puist’ van 1910 meter hoog, met die kale top die maar liefst zes kilometer lang behoorlijk steil omhoog gaat en waar dan geen enkele boom staat die schaduw biedt.

Het was 30+ graden in de hete zon, maar voor sommige wandelaars en fietsers liep de gevoelstemperatuur veel hoger op. De beklimming van Sault tot aan Chalet Reynard, waar het kale stuk begint, is prachtig en goed te doen.

Na een indrukwekkende één minuut stilte gingen op donderdag de hardlopers en wandelaars en op vrijdag de fietsers van start. Iedereen beleeft de tocht op zijn of haar eigen manier, de een heeft het moeilijker dan de ander,  voor de een is het emotioneler dan voor de ander. De voldoening aan de top is er bij iedereen.

Bij team Toontje Hoger, dat voor het Toon Hermans Huis geld inzamelt, is het aantal lopers en fietsers mooi verdeeld. Een aantal sportievelingen  zult u wellicht kennen, als vrijwilliger van het THHE. Regien was geblesseerd en heeft een aantal stukken meegelift met de auto.

Maar ook zij kwam lopend door de finish, waar ze juichend door haar teamgenoten werd onthaald. Ida had een loodzware beklimming, met een knie die niet meewerkte en verwenste onderweg teamcaptain John Hermeling meerdere malen, omdat hij haar had overgehaald om mee te doen. “Als ik boven ben, geef ik je een knal”, liet ze hem weten. Al snel herstelde ze echter van de inspanningen en was ze terecht trots op haar prestatie. Ook John zelf had ondanks de vele gemaakte trainingskilometers geen makkie aan de Kale Berg. Hij moest onderweg meermalen van de fiets af. Ook hij liet zich echter niet kennen en redde het! Net als Adri, Annette, Arjen, Christine, Frans, Gerard, Ingrid, Ivo, Jacqueline, John, Joke, Loes, Marc, Marrie, Ria, Robert, Romy, Sven, Theo, Thirza, Tineke, Tobias en Yvonne. Daarnaast mogen we ook de enthousiaste teamleden die in de ongenaakbare zon aan de top stonden om iedereen aan te moedigen niet vergeten. Janette stond bovenaan om iedereen voor haar lens te krijgen. Een paar van haar foto’s illustreren dit bericht.

John Hermeling is niet alleen trots op de sportieve prestatie van het Team Toontje Hoger, maar ook omdat ze allemaal een prachtig bedrag bij elkaar gebracht hebben. Er stonden mensen op de Heideweekmarkten, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Deelnemers gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zo is tot nu toe bijna 35.000 euro verdiend en dat is fantastisch! Zestig procent gaat naar het KWF; veertig procent is voor het Toon Hermans Huis. Daar is het zeer welkom, het THHE krijgt immers geen subsidies en is afhankelijk van sponsors en donaties. Nog tot half oktober loopt de teller door.

Geld overmaken kan dus nog steeds, via www.grootverzettegenkanker.nl/teamtoontjehogertoonhermanshuisede.

        

----------------------------------------------

5 augustus 2016

Team Toontje hoger is zojuist de 25.000 euro gepasseerd! Geweldig!

-----------------------------------------------

1 augustus 2016

Biedt op schildertonen en steun daarmee Het Toon Hermans Huis Ede en het KWF

Team Toontje hoger gaat een sportieve uitdaging aan op 1 en 2 september op de Mont Ventoux. Drie kunstenaars hebben ieder een schilderij ter veiling aangeboden om Team Toontje hoger nog beter te laten scoren voor de goede doelen. Cultura ondersteunt deze actie met het bieden van een expositiewand in haar centrum voor cultuur en kunst.

Op 1 en 2 september gaat een ploeg van 34 wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux op onder de naam ‘Team Toontje Hoger.’ Alle deelnemers doen hun best om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF en het Toon Hermans Huis Ede. Het is voor alle teamleden een grote uitdaging om de teller zoveel mogelijk te zien oplopen, maar het gaat ook om de sportieve prestatie op de ‘lastige’ Mont Ventoux. Het sponsorgeld komt ten goede aan het KWF die een deel toekent aan het Toon Hermans Huis in Ede.

Eén van de sponsoracties is het verkopen van drie schilderijen ter beschikking gesteld door betrokken kunstenaars van het Toon Hermans Huis Ede. Het olieverfschilderij ‘En nu nog bloemen’ is van Henrike van de Kraats, die sinds begin 2015 met veel plezier op dinsdagmiddag les geeft in het Toon Hermans Huis. Ook Hans Wolven, die een abstract acryldoek ter beschikking stelt,  is aan het Toon Hermans Huis verbonden als schilderdocent. Op donderdagmiddag biedt hij mensen die te maken hebben met kanker de broodnodige afleiding en ontspanning. Rebecca van Laar is een kunstenares die in het THHE haar schilderkunst toepast. Haar rode aquarelroos met de titel ’voor jou’ maakt het drietal kunstwerken compleet.

‘Wij zijn erg blij dat Cultura onze actie steunt door expositieruimte ter beschikking te stellen’, laat de enthousiaste teamchef John Hermeling weten. ‘Een hele muur voor ons Team Toontje Hoger, geweldig! Graag bedank ik Jos Emans en Linda Wildekamp van Cultura, die meteen enthousiast waren over onze Mont Ventoux-actie. De schilderijen zullen zeker veel bekijks trekken. En wat zou het fantastisch zijn als mensen een bod uitbrengen! De kans om eigenaar van een prachtig en uniek kunstwerk te worden en tegelijkertijd geweldig goede doelen sponsoren: het KWF en het Toon Hermans Huis Ede.’

Zou u één van de doeken bij u thuis willen hebben hangen, mail dan een bod met u naam, telefoon en kunstwerk van uw keuze aan montventoux [at] toonhermanshuisede.nl. Er kan geboden worden tot 31 augustus 2016. U hoort dan in september of u de gelukkige nieuwe eigenaar bent van uw favoriete schilderij!

Het Toon Hermans Huis Ede is een inloophuis voor wie geraakt wordt door kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Men kan er terecht voor diverse vormen van ondersteuning. Wilt u Toontje Hoger sponsoren? Kijk op de site: www.grootverzettegenkanker.nl en zoek op Toontje Hoger.

-----------------------------------------------

15 juli 2016

De kale berg op!

Op 1 en 2 september gaat een ploeg van 34 wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux op om geld bij elkaar te fietsen of lopen voor het KWF én het Toon Hermans Huis Ede.


Alle deelnemers doen ieder voor zich hun best om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Daarnaast is er een gezamenlijke pot. Het is voor alle teamleden een grote uitdaging om de teller zoveel mogelijk te zien oplopen. Maar het gaat ook om de sportieve prestatie. Want de Mont Ventoux staat erom bekend dat het geen gemakkelijke berg is, omdat er voortdurend geklommen moet worden. Nergens is het even vlak en kun je de benen laten rusten. Vandaar dat de dames en heren druk aan het trainen zijn. Sommigen zijn sowieso al fervent sporter, zoals Jan Leijdens uit Ede. Hij is een van de fietsers. “Eigenlijk maak ik altijd al veel kilometers, zelfs in de winter. Dan pak ik de mountainbike. Maar gewoon op de weg fietsen doe ik liever. Meestal gaat Cora, mijn vrouw, mee. Zij vond het een goed idee dat ik mee zou doen aan de beklimming van de Mont Ventoux, voor het goede doel. En ik doe graag wat zij zegt", lacht Jan. "Ik ben heel benieuwd hoe het is om die lastige berg op te gaan. Ervaring met fietsen in de bergen en met lange tochten heb ik wel, maar ik hoor aan alle kanten dat ‘de kale berg’ zwaar en bijzonder is.” Jan vindt het knap dat het team al zoveel sponsorgeld, nu al ruim 16.000 euro, bij elkaar heeft. “We zitten al bijna op het streefbedrag. Dat geldt ook voor mijn bijdrage. Het geld dat we normaal gesproken bijvoorbeeld op een verjaardag krijgen, gaat nu naar Toontje Hoger.”

Yvonne Seijers uit Wageningen is net zo’n enthousiasteling. “Ik ben redelijk sportief; ga twee of drie keer in de week naar de sportschool, maar een echte loper of fietser zou ik mezelf niet willen noemen. Als gastvrouw van het Toon Hermans Huis zie ik wat een leed kanker veroorzaakt. Ik ben dan ook dankbaar dat ik zo gezond ben en alles kan doen wat ik wil. Het leek me mooi om de berg op te gaan voor al die mensen en een steentje bij te dragen aan het KWF. Dus nu wandel ik één of twee keer per week.” De tocht naar boven zal emotioneel worden, denkt Yvonne. “Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, op 1 september.”

Het Toon Hermans Huis Ede is een inloophuis voor wie geraakt wordt door kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kan men er terecht voor diverse vormen van ondersteuning. Wilt u Toontje Hoger sponsoren? Kijk op de site: www.grootverzettegenkanker.nl en zoek op Toontje Hoger.
 

----------------------------------------------

Dinsdag 28 juni 2016:

Nieuws van Team Toontje Hoger: het totale sponsorbedrag is op dit moment: 15.799,72 euro!

-----------------------------------------------

Donderdag 2 juni 2016:

Mont Ventoux update: Op dit moment hebben zich 34 deelnemers aangemeld en staat de teller op 11.000 euro!

------------------------------------------------

Zaterdag 28 mei 2016:

Zonovergoten en geslaagde clinic in Maarsbergen

Bijna honderd man/vrouw, waaronder de deelnemers van ons Tooon Hermans Huis Ede, waren aanwezig bij La Place in Maarsbergen voor de Clinic ter voorbereiding op de beklimming in september van de Stichting Mont Ventoux Groot verzet tegen kanker. Het was een prachtige zonnige dag. De wandelaars onder leiding van Janette van de Scheur en de fietsers onder leiding van Robert de Vries en zijn kompanen. Na afloop konden de deelnemers een lunch nuttigen die deels gesponsord werd door La Place Maarsbergen. Het was wederom een waar feest om hier te mogen verblijven. Wij zijn La Place Maarsbergen dan ook dankbaar dat we hier ieder jaar weer mogen terug komen. Hulde aan het personeel dat ons verraste met diverse lekkernijen.

Een interview met enkele van onze deelnemers is te zien op https://youtu.be/swx9FXLCNp8

 

------------------------------------------------

Samen de kale berg op!

Begin dit jaar berichtten we in onze nieuwsbrief over het team ‘Toontje Hoger’. Een ploeg wielrenners, hardlopers en wandelaars gaat op 1 of 2 september de Mont Ventoux op om geld bij elkaar te fietsen of lopen voor het KWF én ons Toon Hermans Huis. Het team blijft maar in ontwikkeling! Momenteel bestaat het uit 29 deelnemers en dat aantal kan nog groeien, want we kunnen nog leden aanmelden tot en met 31 mei.

Alle deelnemers doen ieder voor zich hun best om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Daarnaast is er een gezamenlijke pot. Het is natuurlijk voor alle teamleden een grote uitdaging om de teller zoveel mogelijk te zien oplopen. Maar het gaat ook en misschien wel vooral om de sportieve prestatie. Want de Mont Ventoux staat erom bekend dat het geen gemakkelijke berg is, omdat er voortdurend geklommen moet worden. Nergens is het even vlak en kun je de benen laten rusten. Vandaar dat de meeste teamleden al druk aan het trainen zijn. Sommigen zijn sowieso al fervent sporter, zoals Jan Leijdens. Hij is een van de fietsers. “Eigenlijk maak ik altijd wel veel kilometers, zelfs in de winter. Dan pak ik de mountainbike. Maar gewoon op de weg fietsen doe ik liever. Meestal gaat Cora, mijn vrouw, mee. Zij vond het een goed idee dat ik mee zou doen aan de beklimming van de Mont Ventoux, voor het goede doel. En ik doe graag wat zij zegt", lacht Jan. "Ik ben heel benieuwd hoe het is om die lastige berg op te gaan. Ervaring met fietsen in de bergen en met lange tochten heb ik wel, maar ik hoor aan alle kanten dat ‘de kale berg’ zwaar en bijzonder is. Aan mijn voorbereiding zal het in elk geval niet liggen! In mei gaan we op vakantie naar Praag, met de trein. De fiets gaat mee, want het is de bedoeling dat ik de 1100 kilometer terug naar huis op de fiets afleg.” Jan vindt het knap dat het team al zoveel sponsorgeld bij elkaar heeft. “Volgens mij zitten we op de helft van het streefbedrag. Dat geldt ook voor mijn bijdrage. Het geld dat we normaal gesproken bijvoorbeeld op een verjaardag krijgen, gaat nu naar Toontje Hoger.”

Yvonne Seijers is net zo’n enthousiasteling. “Ik ben wel redelijk sportief; ga twee of drie keer in de week naar de sportschool om m’n conditie op peil te houden, maar een echte loper of fietser zou ik mezelf niet willen noemen. Als gastvrouw van het Toon Hermans Huis zie ik wat een leed kanker veroorzaakt. Ik ben dan ook dankbaar dat ik zo gezond ben en alles kan doen wat ik wil doen. Het leek me mooi om de berg op te gaan voor al die mensen en een steentje bij te dragen aan het KWF. Dus nu wandel ik één of twee keer per week. Echt heel veel kilometers heb ik nog niet in de benen, maar we hebben nog een paar maanden, dus dat komt vast goed.” Bescheiden als ze is, vindt Yvonne het lastig om om sponsorgeld te vragen. “In het begin had ik echt zoiets van ‘hoe krijg ik dat geld bij elkaar!?’Maar ik merk dat mensen in mijn omgeving het KWF toch een warm hart toedragen en het leuk vinden dat ik ga lopen.” De tocht naar boven zal best emotioneel worden, denkt Yvonne. “Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, op 1 september.”

Sponsoracties
Tijdens de theatervoorstelling ‘Ventoux’ in De Flint in Amersfoort heeft een aantal teamleden een mooie inhaakactie gehouden door na afloop van de voorstelling ‘Ventoux-wijn’ te verkopen. Bijna honderd flessen gingen er over de toonbank. Een aantal bezoekers was zo enthousiast, dat ze meteen een fles opentrokken. Of dat aan de geweldige voorstelling of aan de verrassende actie lag, laten we in het midden… De Ventoux-wijn wordt ook verkocht voor en tijdens de Heideweek. Twee dinsdagen staat (een deel van) het team met een kraam op de markt in Ede. Naast de verkoop van wijn beraadt het projectteam zich nog over andere artikelen die daar verkocht kunnen worden. De wijn is overigens ook gewoon bij ons Toon Hermans Huis te koop. Een fles kost 5 euro.

De rommelmarkt-verkoop in Achterberg was heel succesvol. We zien ook dat sommige teamleden al een aantal succesvolle individuele sponsoracties gehouden heeft, waardoor de totale teller nu op zo’n 8000 euro staat! Wilt u weten hoe het Toontje Hoger-team ervoor staat? Kijk af en toe eens op www.grootverzettegenkanker.nl/

Collector's item: Mont Ventoux-shirt

Dat bedrag kan verder oplopen omdat het team de beschikking gekregen heeft over een speciaal Ventoux-wielershirt. Dit shirt mag geveild worden en de opbrengst komt ten goede aan team Toontje Hoger! Kent u iemand die dit collector's item (er zijn er maar 100 van gemaakt!) niet kan weerstaan? Of hebt u er zelf een aardig bedrag voor over? Laat het dan even weten aan johnhermeling [at] hotmail.com. O ja, niet onbelangrijk, het is een maatje M.

 

Via deze link http://www.grootverzettegenkanker.nl/teamtoontjehogertoonhermanshuisede kunt u de (financiële) vorderingen van het team volgen en ook zien of er nieuwe aanmeldingen zijn.

-------------------------------------------------

Tien jaar Stichting Mont Ventoux! Bekijk hier het filmpje

https://youtu.be/qJ4fE_Bgr_8

--------------------------------------------------

Veel enthousiasme op informatie-avond Mont Ventoux

Op 1 en 2 september doet het team ‘Toontje Hoger’ mee aan de beklimming van de Mont Ventoux. Wandelend, hardlopend of fietsend wordt de ‘Kale Berg’ bedwongen; op die manier haalt het team geld op voor het KWF en voor ons Toon Hermans Huis. Op 2 februari stond er een informatie-avond op het programma voor de leden van Toontje Hoger. Ook sportievelingen die er nog even over na willen denken of ze meedoen waren van harte welkom. Er moesten stoelen uit het kantoortje gehaald worden om alle veertig belangstellenden een plek te geven.

Teamcaptain John Hermeling heette iedereen welkom, waarna een film over de Mont Ventoux-beklimming kon starten. Daarna was het woord aan Robert de Vries van de Stichting Mont Ventoux. Hij is verantwoordelijk voor de logistiek rondom ‘Het groot verzet tegen kanker’. Robert gaf een presentatie, waarin alle ins en outs van de Mont Ventoux-beklimming aan de orde kwamen, van training en voeding tot aan de gang van zaken op 1 en 2 september zelf. Oppassen geblazen voor de laatste zes kilometer, dat heeft iedereen goed in de oren geknoopt! Het was een nuttige bijeenkomst, die ervoor zorgde dat het al wat ging kriebelen bij de deelnemers.

We hopen dat de bijeenkomst nóg meer mensen enthousiast heeft gemaakt om zich aan te sluiten bij het team Toontje Hoger. Veel aanwezigen waren in elk geval dusdanig geïnspireerd geraakt dat ze wel met een lekkere fles Ventoux-wijn naar huis gingen.

U kunt zich nog aanmelden voor het Toontje Hoger-team door een mailtje te sturen naar montventoux [at] toonhermanshuisede.nl

 

          

--------------------------------------------------

Team Toontje Hoger bedwingt Mont Ventoux voor THHE

Op 1 en 2 september zullen dertien sportievelingen ‘de kale berg’ te lijf gaan wandelend, trimmend of op de fiets. Met z’n allen brengen ze geld bijeen voor goede doelenactie Mont Ventoux. Zestig procent daarvan gaat naar het KWF; de rest naar lokale goede doelen in Nederland die door de Stichting Mont Ventoux zijn goedgekeurd. Dit jaar is het THHE uitgekozen als één van de organisaties waar geld naar toe gaat. Tijdens het kerstdiner voor onze vrijwilligers gaf teamcaptain John Hermeling de officiële aftrap voor het THHE-team. Hij stelde de teamleden voor en vertelde kort over het evenement, waaraan hijzelf dit jaar voor de derde keer deelneemt.  John daagde de aanwezigen uit om zich ook bij het team te voegen. “Het is een fantastische ervaring”, liet hij weten. “En dat je op die manier dan ook nog het THHE sponsort, is natuurlijk helemáál geweldig!” Een naam had het team nog niet, dus nam John van de gelegenheid gebruik om te vragen naar een pakkende naam voor het THHE-team. Een aantal keren kwam ‘Toontje Hoger’ uit de bus en die is dan ook gekozen als naam van de THHE-ploeg.

 Wijnactie
De eerste sponsoractie vond meteen deze eerste avond plaats: een heerlijke fles Ventoux-wijn voor vijf euro. Velen gingen met één of meer flesjes naar huis. De speciale Ventoux-wijn is nog volop verkrijgbaar. Leuk om aan uzelf of aan een ander cadeau te doen!  Later informeren we u graag via de website over hoe u de wijn kunt bestellen.

Zelf meedoen?
Wilt u ook op een sportieve manier het THHE steunen? Doe zelf mee aan Mont Ventoux 2016 of steun één van de teamleden. Op www.grootverzettegenkanker.nl leest u algemene informatie over de Stichting Mont Ventoux. Meer weten over team Toontje Hoger? Dat kan via montventoux [at] toonhermanshuisede.nl. We hopen u als teamlid of als sponsor te verwelkomen! Wilt u meedoen, dan raden we u sowieso aan om de informatie-avond op dinsdag 2 februari bij te wonen. De Stichting Mont Ventoux (zie www.grootverzettenkanker.nl) uit Meppel verzorgt deze voorlichtingsbijeenkomst over de beklimming van de Mont Ventoux. Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur; inloop is vanaf 19.30 uur in het THHE. U kunt zich aanmelden voor het Toontje Hoger-team door een mailtje te sturen naar montventoux [at] toonhermanshuisede.nl.

Open Huis
Ook tijdens het Open Huis van het THHE hoort u meer over de Mont Ventoux-actie. Het Open Huis is op zaterdag 6 februari van 11.00 tot 16.00 uur.

---------------------------------------------------

John Hermeling, onze coördinator in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft in 2014 en 2015 de Mont Ventoux beklommen. Zijn enthousiasme heeft ons doen besluiten om het Toon Hermans Huis Ede voor 2016 bij de Stichting Mont Ventoux aan te melden als goed doel. Daarnaast willen wij een team samenstellen om deze berg te gaan beklimmen. John gaat in ieder geval weer meedoen en de berg met het hoogste punt op 1912 meter per fiets op. Wij zijn op zoek naar fietsers, wandelaars en hardlopers die deze uitdaging ook aan durven gaan. Joh Hermeling: "Wij zijn erg blij dat Stichting Mont Ventoux ons Toon Hermans Huis heeft uitgekozen als één van de goede doelen. Zestig procent van het geld dat door de gesponsorde fietsers, wandelaars en hardlopers wordt opgehaald gaat naar KWF Kankerbestrijding. Veertig procent wordt besteed aan diverse goede doelen, waaronder dus ons Toon Hermans Huis."

Wie durft deze sportieve uitdaging aan en wil ons helpen sponsorgeld binnen te halen?

Houd onze website in de gaten. Begin 2016 organiseren wij een avond om u verder te informeren.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.grootverzettegenkanker.nl

John is te bereiken via e-mailadres: john [at] toonhermanshuisede.nl