Activiteitenkalender

Vanaf heden
"Expositie Henrike van de Kraats"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
"Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur"

Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur

Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur

Helaas, we moeten onze deuren opnieuw sluiten. Ook wij willen er alles aan doen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en daarom komen al onze activiteiten tot en met dinsdag 19 januari te vervallen. Heeft u ons toch nodig? Wij blijven telefonisch en per mail bereikbaar.                           

---

We gaan weer schilderen op dinsdag- en donderdagmiddag! Ook hier geldt dat het net even anders dan anders is. Iedere cursist krijgt een eigen tafel. Voor wie wil, zijn er mondkapjes en handschoenen aanwezig. Wij vragen u om indien mogelijk uw eigen pencelen en verf mee te nemen, zodat deze niet met elkaar gedeeld hoeven te worden. Lukt dat niet, dan maken wij een pakketje voor u dat u voorlopig in bruikleen krijgt. 

---

Wij hebben een nieuwe schilderdocente! 

Even voorstellen: Annette Bosma

Mijn naam is Annette Bosma en ik mag op de dinsdagmiddag een fijne groep mensen begeleiden die hun passie in schilderen vindt.

Ik voel mij thuis in deze groep waar lief en leed gedeeld wordt. Van nature ben ik geïnteresseerd in de ander, werk graag met humor en ga ervan uit dat ik te allen tijde iets te leren heb. Dat wij elkaar wat te bieden hebben en van daaruit onszelf ontwikkelen.

Ik deel graag mijn tips en tops en levenservaring met de groep om zo tot nog meer creativiteit te komen, waar het plezier vanaf straalt. Mijn doel is om ‘s middags allemaal weer met een glimlach en ontspannen gevoel naar huis te gaan.

Naast deze dinsdagmiddag ben ik werkzaam als ambulant begeleider bij Pluryn. Met heel veel plezier begeleid ik daar 18+ jonge mensen naar een leven waarin zij zelfstandig beslissingen leren en durven nemen, ondanks hun beperkingen. Ook in mijn werk zet ik mijn creativiteit in en probeer out of the box te denken. Dit wordt gewaardeerd.

Verder wandel ik graag met onze honden, pak de fiets als het kan en schilder met acryl en/of olie bij verschillende groepen, waar ik soms ook nog les krijg.

Bedankt dat ik onderdeel mag zijn van een fijne groep mensen die het Toon Hermans Huis draaiende houdt.

Groeten, Annette

Welkom Annette en veel plezier met je schildergroep!

---

Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt er in het Toon Hermans Huis Ede getekend en geschilderd door de deelnemers van Teken- en Schildergroep Lijn en Kleur. Op dinsdag onder leiding van Annette Bosma of Henrike van de Kraats en op donderdag onder leiding van Jantina Boelens. Er worden de mooiste werkstukken gemaakt. “Wij hebben de intentie om mensen die geraakt worden door kanker in welke vorm dan ook, een middag aan te bieden waarin zij even niet aan ziek zijn hoeven te denken. Ze mogen even alleen bezig zijn met lijnen en kleuren, een wereld van fantasie en creativiteit."

Onze teken- en schildergroep wordt trouw bezocht door een groep vaste deelnemers, maar ook wie voor één keer wil meedoen mag gewoon aanschuiven. “Praten hoeft niet. Soms ontstaat er spontaan een gesprek en worden er ervaringen uitgewisseld, maar dat hoeft niet. Iedereen heeft een luisterend oor en ondertussen ontstaan er prachtige werkstukken. Er kwam eens iemand binnen die zei dat ze niet kon schilderen, maar na een aantal sessies maakte ze de mooiste werkstukken.”

U bent elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. U betaalt vijf euro per keer voor het gebruik van materialen.

Wil u meer informatie over deze teken- en schildergroep? Neemt u dan contact op met 06 - 22 161 969 of stuur een mail naar info [at] toonhermanshuisede.nl

Meer informatie over Henrike van de Kraats is te lezen op www.heartstocommunicate.com

Meer informatie over Jantina staat op:http://www.jantinaboelens.nl/