Activiteitenkalender

Tot en met september 2020
"Expositie schilderdocente Jantina Boelens"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"
Tot en met juni 2020
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"
Elke dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
"Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur"

Thema-avond Angst bij kanker

Maandag 3 november 2014

Vanwege de grote belangstelling voor de thema-avond Angst bij kanker eerder dit jaar verzorgt Arrien van Prooijen, oncologieverpleegkundige, docent en Care Consulent bij de Stichting Care for Cancer, maandag 3 november aanstaande weer een thema-avond over dit onderwerp in ons Toon Hermans Huis.

Arrien begeleidt en coacht mensen met kanker. Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe belangrijk het is om stil te staan bij angst en kanker. Er wordt stilgestaan bij verschillende vormen van angst. Welke emoties kunnen een rol spelen, welk beeld heeft de angst en wat kan de rol van mindfulness zijn? Angst is menselijk, zo reëel maar hoe wordt angst je bondgenoot?"

Arrien van Prooijen: “Angst heeft verschillende gedaantes, het kan vermomd als een negatieve emotie, een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. Angst kan onverwachts de kop opsteken of er voortdurend zijn. Angst kan zomaar een obstakel vormen, je gedachten beheersen en je plezier bederven. Angst is een slechte raadgever maar heeft ook een functie."

Tijdens de thema-avond worden verschillende interventies en hulpbronnen besproken. De avond wordt ingevuld met een afwisselend programma met praktische voorbeelden vanuit de dagelijkse praktijk. Deze bijeenkomst wordt belicht vanuit verpleegkundige zorg en is bedoeld voor mensen die geraakt worden door kanker en hulpverleners.

Aanvang 19.30 uur. Deur open om 19.00 uur. Kosten voor deze avond zijn € 3,50 p/p incl. koffie of thee.

Ons Toon Hermans Huis is gevestigd aan de Telefoonweg 124B in Ede (er is een lift aanwezig).

Voor meer informatie of aanmelden: 06-22161969 of via info [at] toonhermanshuisede.nl