Overslaan en naar de inhoud gaan

U weet het inmiddels, elk seizoen hebben wij een nieuwe expositie in ons Toon Hermans Huis in De Open Hof. Dit keer exposeert Trees van den Berk haar bijzonder mooie werken. Trees van den Berk is op jonge leeftijd met tekenen en schilderen begonnen. "Ik ben bij verschillende kunstschilders in de leer geweest. Sinds 1997 heb ik mijn eigen atelier waar ik dagelijks werk. Van 2007 tot en met 2014 heb ik lessen in tekenen en schilderen gegeven, daarna een aantal jaren workshops."

In 2009 begon Trees met Berk-art kunstverhuur; het verhuren van schilderijen aan bedrijven en particulieren. Zij konden kiezen uit een groot aantal kunstwerken van 30 regionale kunstenaars. In 2019 is zij gestopt met deze werkzaamheden en schildert Trees wanneer zij zin heeft en inspiratie op doet in natuur of in musea.

Bij het schilderen zoekt Trees in het spel met lijnen, kleur en vorm naar een spannende compositie. De onderlinge werking van de verschillende kleuren op elkaar is een fenomeen waarmee ze kan blijven spelen en zoeken. Het resultaat zal steeds weer verrassend zijn.  Haar inspiratie haalt Trees uit dagelijkse beelden. Uiteenlopende thema’s komen aan bod. Vernieuwing en verandering passen in haar werk. "Kleur is sprekend en intens, kleur is liefde en voor ieder mens. Het is iets boeiends, je oog blijft kijken en volgt de tinten om op één punt het geluk te vinden."

De expositie van Trees van den Berk is te bekijken tijdens de openingstijden van De Open Hof.