Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons Toon Hermans Huis biedt een warme en inspirerende omgeving voor vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn enthousiast en houden rekening met elkaar. Wij hebben altijd vrijwilligers nodig.

Zo’n 50 vrijwilligers van ons Toon Hermans Huis werken ieder een paar dagdelen per maand in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. In de sfeervol ingerichte wachtruimte bieden zij de bezoekers (patiënten en hun begeleiders) iets te drinken aan, wijzen hen zo nodig de weg of begeleiden hen bijvoorbeeld naar het laboratorium of naar radiologie. Maar vooral bieden zij een luisterend oor en maken een praatje als een bezoeker daar prijs op stelt.

Hetzelfde doen de vrijwilligers voor de patiënten op de achter de wachtruimte gelegen afdeling dagbehandeling. Patiënten vertoeven daar wat langer en stellen een drankje, een praatje en eventueel hulp bij het bestellen van eten uit het restaurant zeer op prijs.

Heb je interesse in dit waardevolle en dankbare werk en speel je met de gedachte ook gastvrouw of gastheer in het ziekenhuis te worden? Neem dan contact op met ons op. Wij leggen je graag alles uit en beantwoorden al je vragen.

Ook in ons Toon Hermans Huis aan de Hoflaan zouden we  graag nieuwe gastvrouwen en -heren  willen inzetten. Na een intakegesprek krijgen al onze vrijwilligers een driedaagse opleiding aangeboden. U bent van harte welkom om een keer een dagdeel mee te lopen alvorens u zich aanmeldt.

Wij vragen voor onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag aan. 

Meer informatie over onze vacatures is te krijgen via:
info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl)  of 06 - 22 161 969.

---

Wij zijn op zoek naar enthousiaste bestuursleden

Over het THHE

Het Toon Hermans Huis Ede is een inloopcentrum voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen zij bij ons terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij hun leven met kanker. Ook mensen die kanker hebben gehad en hun naasten zijn van harte welkom.

Onze gastvrouwen en -heren staan klaar voor onze gasten. Door samen activiteiten te ondernemen, door met elkaar te praten, met elkaar te huilen en te lachen. Door te informeren en te adviseren of door gasten in contact te brengen met lotgenoten. Ons motto is: Samen verder.

Onze activiteiten vinden plaats in het inloopcentrum aan de Hoflaan 2 te Ede, in het oncologisch centrum van ziekenhuis De Gelderse Vallei en tuinencomplex de Koekelt. Er is veel samenwerking met andere partijen zoals het ziekenhuis. Het THHE is aangesloten bij IPSO, de landelijke koepel.

Wat ga je doen?

De dagelijkse gang van zaken wordt verzorgd door een team van (vrijwillige en in 2023 ook een betaalde) coördinatoren. Het bestuur bestuurt de organisatie op hoofdlijnen en op enige afstand maar wel met grote betrokkenheid. Een bestuurstaak kost je 8 uur per maand, en je vergadert ongeveer 8-10 keer per jaar. Tussentijds woon je soms een overleg van het coördinatieteam bij, heb je overleg met één van de stakeholders, etc.

Het bestuur werkt in gezamenlijkheid aan het jaarplan, meerjarenbeleidsplan, jaarverslag. Het zorgt voor het aanvragen van subsidie en een gedegen financieel beleid. Ook organiseert het bestuur evaluatiegesprekken met de coördinatoren, en onderhoud het bestuurlijke contacten met stakeholders in Ede en in de regio. Daarnaast is het bestuur aanspreekpunt voor de landelijke koepels van inloophuizen – IPSO.

Wat moet je verder nog weten?

Het THHE bestaat al 15 jaar en voorziet echt in een behoefte van mensen met kanker, en hun naasten. Er is een uitgebreid netwerk en het THHE heeft een goede naam. 2023 is een jaar van grote veranderingen. Zo komt er een betaalde coördinator, wat ook bestuurlijk een nieuw fenomeen is. En er zijn enkele bestuurswisselingen, waardoor een nieuwe taakverdeling binnen het bestuur mogelijk is. Je kunt dus samen met de andere bestuursleden een aantal zaken nieuw inrichten.

Wat vragen we van jou?

  • bestuurlijke ervaring of interesse
  • affiniteit met inloopcentra en de psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker
  • liefst een netwerk in Ede, Wageningen of de regio
  • beschikken over grote dosis enthousiasme
  • beschikken over goede communicatieve en sociale eigenschappen: luisteren en overleggen
  • goed kunnen samenwerken
  • genoeg tijd voor deze mooie taak

Belangstelling?

Neem dan gerust contact op via info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl) of via tel. 06-24204019 van Maarten de Gouw. 

Nieuwsberichten gerelateerd aan vrijwilligers

Mijn werk als vrijwilliger: Annette
In ons Toon Hermans Huis werken een kleine 100 vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in.…
Even voorstellen: Ellen Out
Beste gasten, vrijwilligers en andere betrokkenen van het Toon Hermans Huis Ede, Omdat ik vanaf 1 mei aanstaande, in…
Van gast naar vrijwilliger
“Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik als 38-jarige vrijwilliger zou worden op Oncologie, had ik je echt niet…