Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken een kleine 100 vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Annette Bosma is één van hen, zij is een van de docenten van onze teken- en schilderclub Lijn en Kleur. Annette beantwoordt drie vragen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Sinds augustus 2021 werk ik met veel plezier op de dinsdagmiddaggroep van Lijn en Kleur. Door de jaren heen zijn we een vaste en hechte groep geworden. Ieder van ons heeft een eigen stijl van werken. De een begint om de paar weken iets nieuws, de ander doet er maanden over.

Naast het creatieve aspect van deze middagen hebben we met elkaar veel intensieve gesprekken. We delen wat ons bezighoudt en hoe onze gezondheid verloopt. Met alle ups en downs, een lach en een traan. Wij benoemen naar elkaar dat we er trots op zijn dat we zoveel steun hebben aan elkaar. De deur gaat ook altijd dicht voor de privacy en dat wordt gerespecteerd door iedereen die in het inloopcentrum aanwezig is. Ik hou van mensen, ik hou van de diversiteit van mensen en ik kan goed luisteren naar wat de ander wil delen met mij of met de groep. Dat maakt dat ik mij één voel met de groep en graag op mijn vrije middag in het Toon Hermans Huis aanwezig ben.

Heb je een bijzonder moment waar je wel eens aan terugdenkt?

Als ik terugdenk aan de afgelopen periode, zijn meerdere momenten mij dierbaar. Bijvoorbeeld dat wij, ondanks de kwetsbaarheid, bij elkaar wilden blijven komen in coronatijd. Tafels op grote afstand zetten, ventilatoren laten draaien, deur open voor het doorwaaien en kappen op. We hebben het gedaan. Of wat ik al noemde, intensieve gevoelens delen met elkaar, het gebeurt veel. Dat vind ik waardevol. 

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht?

Werken bij het Toon Hermans Huis brengt mij ook veel. Ik vind verbinding maken met mensen en de wereld om mij heen door middel van creativiteit heerlijk. Ik zie dat door bezig te zijn er ook contact ontstaat, openheid en ontspanning. Alles wat zo waardevol is in deze snelle, drukke en overvolle maatschappij waardoor mensen zichzelf soms verliezen. En dat is nu juist wat wij niet willen in het Toon Hermans Huis en waar ik ook graag voor sta en blij van word.

Wilt u net als Annette ook vrijwilliger worden? Stuur dan een mailtje naar info [et] toonhermanshuisede [punt] nl ( info[at]toonhermanshuisede[dot]nl ) of bel ons op
06 - 22 161 969.