Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk seizoen vragen wij een amateur kunstenaar om zijn of haar werk te exposeren in ons Toon Hermans Huis en De Open Hof. Ook nu weer. Direct na de kerstvakantie is er een nieuwe expositie te bewonderen. Dit keer van twee exposanten: Gerrie Koutrik en Martha Slingerland .

Gerrie heeft geen vaste stijl, maar houdt het op abstract waar Martha meer realistisch werk maakt en een voorliefde heeft voor dimensionale effecten. Martha Slingerland (76) werkt twee keer per week bij de Kunst Werkgroep Amateurs, KWA in Schaarsbergen. “Ik wil graag dingen doen die ik leuk vind. Zo speel ik graag met dimensionaal knip- en plakwerk.”  Gerrie Koutrik (76) begon in de jaren ’90 in een klein groepje met schilderen. “Ik ben een beetje selfmade en werk veel vanuit mijn vrije fantasie. Ik heb ook een paar cursussen gevolgd. Vooral om materialen te leren kennen én om dingen te durven doen.”

Gerrie exposeerde in 2016 in Huize Kernhem en won met haar werk de tweede prijs.  Ze is ook al enkele keren gevraagd een werk te maken. Zo schilderde zij onder andere een viertal hondjes als herinnering voor de eigenaar. Martha schilderde een aantal winterse taferelen die vanaf januari ook te zien zijn in ons Toon Hermans Huis. De expositie van Martha en Gerrie is te bewonderen tijdens de openingstijden van de Open Hof.