Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimopgroep in 2023

In het nieuwe jaar gaan we ook weer verder met de Klimopgroep. Dinsdagochtend 17 januari spelen we een memoriespel en gaan we dieper in op de gevolgen van het hebben of hebben gehad van kanker. Dat kan bij jezelf zijn, maar ook bij je partner of een andere naaste. De Klimopgroep start om 10.00 uur.

Als je geraakt wordt door kanker, staat je wereld op z’n kop. Er komt van alles op je af, vooral veel vragen. Tijdens de bijeenkomst van onze Klimopgroep op dinsdag 14 maart gaan we met elkaar in gesprek over wat er allemaal met je gebeurt. We hopen hier handvaten aan te kunnen geven door middel van een gesprek en een creatief moment. We beginnen om 10 uur. Deze ochtend is niet alleen bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben, maar ook voor mensen die een naaste hebben met kanker of kanker hebben gehad.

 Klimopgroep in 2022

Bij onze Klimopgroep wordt telkens een thema rondom kanker besproken.  Op dinsdag 27 september starten we het nieuwe seizoen samen door het spelen van het spel Stap voor Stap. Het bordspel bevat een slingerpad. Dit staat symbool voor de levensweg die iemand gaat en voor datgene wat je onderweg kan tegenkomen. Deze gebeurtenissen op het levenspad zijn vormgegeven door de vraagkaartjes. Met behulp van metaforen worden er vragen gesteld over de gebeurtenis. Ze kunnen helpen om evenwicht te leren vinden, waardoor iemand beter met veerkracht kan balanceren tussen verlies en herstel. We beginnen om 10.00 uur. Meldt u zich wel even aan?

Klimopgroep in 2021:

Ook de bijeenkomsten van de Klimopgroep gaan in september weer van start. De Klimopgroep is voor iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door kanker. Misschien heeft u zelf kanker, of bent u een dierbare door kanker kwijtgeraakt. Aan de hand van een thema gaan we samen aan de slag. Dat kan zijn door een gesprek, gespreksvragen of een creatief moment. Om zo samen de chaotische reis te maken. Net zoals klimopblaadjes elkaar steunend dezelfde kant op gaan, ieder op zijn eigen tempo.

In september is de groepsbijeenkomst van de Klimopgroep op dinsdag 21 september aanstaande om 10.00 uur. Dit keer spelen we het spel Stap voor Stap, bedacht en ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het bordspel bevat een slingerpad. Dit staat symbool voor de levensweg die iemand gaat en voor datgene wat je onderweg kan tegenkomen. Deze gebeurtenissen op het levenspad zijn vormgegeven door de vraagkaartjes. Met behulp van metaforen worden er vragen gesteld over de gebeurtenis. Ze kunnen helpen om evenwicht te leren vinden, waardoor iemand beter met veerkracht kan balanceren tussen verlies en herstel. 

Dinsdag 2 november is het thema: Vragen. Soms komen er ineens veel vragen op je af. Vragen zoals hoe en waarom. We hebben vast niet op alle vragen een antwoord, maar willen ze wel graag met elkaar delen om elkaar op deze manier steun te bieden.

Dinsdag 14 december spelen we weer het spel Stap voor Stap. 

We starten om 10.00 uur. De ochtenden worden geleid door: Cocky Faas, Lia Vermeer en Ageeth Jansen. Aan deze ochtenden zijn geen kosten verbonden.

Het is fijn als u zich van tevoren aanmeldt via info [et] toonhermanshuisede [punt] nl of 06—22 161 969.

-

Klimopgroep in 2020:

Dinsdag 22 september van 10.00 uur tot 12.00 uur

Dit is de eerst bijeenkomst na de zomer. Tijdens deze bijeenkomst spelen we samen het spel Stap voor Stap, ontworpen en ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het bordspel bevat een slingerpad. Dit staat symbool voor de levensweg die iemand gaat en voor datgene wat iemand onderweg tegen kan komen. Deze gebeurtenissen op het levenspad zijn vormgegeven door de vraagkaartjes. Met behulp van metaforen worden er vragen gesteld over de gebeurtenissen. De vragen kunnen helpen om evenwicht te leren vinden, waardoor iemand beter met veerkracht kan balanceren tussen verlies en herstel. Doet u mee? We beginnen om 10.00 uur en stoppen om 12.00 uur. Meld u zich wel even aan?

 

Dinsdag 16 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur

Voor de zomer nodigen Ageeth, Lia en Cocky u graag nog één keer uit voor een bijeenkomst van de Klimopgroep. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen, er is gelegenheid om vragen te stellen en we sluiten af met een kleine creatieve opdracht. Neemt u voor deze keer een setje eigen kleurpotloden mee? Deze bijeenkomst begint dinsdag 16 juni om 10.00 uur, uiteraard gewoon in ons Toon Hermans Huis.

 

Dinsdag 21 april van 10.00 uur tot 12.00 uur 

Thema; Vermoeidheid bij kanker.

 

Dinsdag 10 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur

Thema: Kanker doet veel met je. Waar wil je over praten... als je zoveel vragen hebt?

 

In februari is er geen bijeenkomst van de Klimopgroep

 

Dinsdag 28 januari 2020 van 10.00 uur tot 12.00 uur

Thema: Deze ochtend gaan we met elkaar in gesprek door middel van een memoriespel

 

Klimopgroep in 2019:

 

Dinsdag 17 december 2019 van 10:00-12:00 uur

Thema: Doorleven na kanker

De rollercoaster van gebeurtenissen en emoties. Ook met betrekking op de komende feestdagen.

 

Dinsdag 5 november 2019 van 10.00-12.00 uur

Thema: Littekens

Het leven met kanker kan nogal wat littekens veroorzaken. Littekens vanbuiten maar ook vanbinnen en dus onzichtbaar voor anderen…. Hoe zou je hiermee om kunnen gaan? Al is het voor iedereen verschillend, toch willen we hier met elkaar aandacht aan besteden.

 

In oktober is er geen bijeenkomst van de Klimopgroep.

 

Dinsdag 24 september 2019 van 10.00 uur-12.00 uur: Spel Stap voor Stap

Dit is de eerste bijeenkomst van de Klimopgroep na de zomer. Dit keer spelen we samen het spel Stap voor Stap, ontworpen en ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het bordspel bevat een slingerpad. Dit staat symbool voor de levensweg die iemand gaat en voor datgene wat iemand onderweg tegen kan komen. Deze gebeurtenissen op het levenspad zijn vormgegeven door de vraagkaartjes.

Met behulp van metaforen worden er vragen gesteld over de gebeurtenissen. De vragen kunnen helpen om evenwicht te leren vinden, waardoor iemand beter met veerkracht kan balanceren tussen verlies en herstel. Doet u mee? We beginnen om 10.00 uur en stoppen om 12.00 uur. Meldt u zich wel even aan?

 

Dinsdag 18 juni 2019 van 10.00-12.00 uur Afsluiting van dit seizoen

Op deze ochtend zal een vraagspel het middelpunt zijn, daarna gaan we nog creatief aan de slag.

 

Dinsdag 21 mei 2019 van 10.00-12.00 uur Thema: Kanker heb je niet alleen

Kanker heb je niet alleen, maar voelt dat ook zo? Hierover gaan we het met elkaar in gesprek en we delen onze gedachten en misschien toch soms ook eenzaamheid...

 

Dinsdag 9 april 2019 van 10:00-12:00 uur Thema: Creatieve zingeving bij verlies en rouw

Hoe creativiteit helpend kan zijn bij het verwoorden van de vaak chaotische gevoelens die los kunnen komen als verlies en rouw op je pad komen. Dat je daarvoor geen kunstenaar hoeft te zijn, maar er door het gebruik van eenvoudige technieken iets speciaals van kunt maken dat helend werkt.

 

Dinsdag 12 maart 2019 van 10.00-12.00 uur Thema: Over angst bij kanker

De angst over onder andere het terugkeren van de kanker… Hoe ga je met die angst om? Tegen welke blokkades loop je aan? Of ervaar je een andere angst bij het hebben van kanker?

 

Dinsdag 12 februari van 10.00 uur - 12.00 uur Thema: Memoriespel

Deze ochtend gaan we in gesprek door middel van een spel. Een speciaal spel, voor mensen die geraakt worden door kanker. En voor de afwisseling is er een kort creatief moment. Wat? Dat is nog een verrassing.

 

Dinsdag 15 januari 2019 van 10:00-12:00 uur Thema: Maskers op of af?

Het leven met kanker is ingewikkeld, ook wil je niet alles met iedereen delen.

Hoe ga je hiermee om, zet je een masker op, van ‘het gaat prima hoor’, of juist niet…

 

Klimopgroep in 2018:

 

Dinsdag 4 december 2018 van 10.00-12.00 uur Thema: Over de pijn en het verdriet, na de uitslag

Wie vertel ik het en hoe? Wat vertel ik eigenlijk…Want zelf weet je ook niet wat er gaat gebeuren…

 

Dinsdag 6 november 2018 van 10.00-12.00 uur Thema: Op zoek naar balans

Weer in balans komen… en wat heb je daarvoor nodig? Daar gaan we deze ochtend over brainstormen.

 

Dinsdag 2 oktober 2018 van 10.00 uur tot 12.00 uur Spel: Stap voor Stap

Dit spel is een manier om op een speelse wijze met elkaar in gesprek te gaan. Dit wordt ervaren als steunend en helpend in het proces van het hebben (gehad) van kanker.

 

Maandag 2 juli 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep

Thema: Afsluitende koffieochtend voor de vakantieperiode.

Een gezellig samenzijn als afsluiting voor de zomervakantie.

 

Maandag 28 mei 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker

Thema: Als je gehoord hebt dat je niet meer beter wordt

Als je gehoord hebt dat je niet meer beter wordt, gaat er vanalles door je heen. Je komt terecht op twee sporen: uit het leven halen wat erin zit, maar ook: wees voorbereid op het afscheid nemen. Hoe doe je dat? Wat wil je nog bespreken. Wat wil je nog doen?  Wat is voor jou kwaliteit van leven? Hier gaan we het deze ochtend over hebben.

 

Maandag 9 april 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: leven met een rauw randje

Thema : Creatieve zingeving bij verlies en rouw

Hoe creativiteit helpend kan zijn bij het verwoorden van de vaak chaotische gevoelens die los kunnen komen als verlies en rouw op je pad komen Dat je daarvoor geen Rembrandt hoeft te zijn, maar juist door eenvoudige technieken, toch iets speciaals kan maken wat helend kan werken.

 

Maandag 5 maart 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker

Thema: Vermoeidheid

Tijdens de behandelingen krijg je vaak te maken met vermoeidheid. Maar ook na die tijd kan het zijn dat de vermoeidheid nog parten speelt. Deze ochtend gaan we praten over hoe je hiermee kunt omgaan. Hoe kun je aanvaarden dat je niet meer op je 'oude niveau' terug kan komen, welke verwachtingen heb je als je klaar bent met de chemo’s en hoe kun je met je vermoeidheid omgaan tijdens de chemo’s en bestralingen?

 

Maandag 5 februari 2018: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje.

Thema: Zeg opnieuw 'hallo'

Na een overlijden gaat het leven voor iedereen weer gewoon door. Men wil je graag tot steun zijn. Het is soms moeilijk om herinneringen op te halen, misschien heb je daar juist wel behoefte aan. Hier gaan we deze ochtend over in gesprek.

 

Maandag 8 januari 2018 van 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: het leven met kanker.

Thema: Spel Stap voor Stap.

Het spel Stap voor Stap is ontwikkeld door Liesbeth van den Brink. Het is een manier om op speelse wijze met elkaar in gesprek te gaan. Dit wordt ervaren als steunend en helpend in het proces van het hebben of hebben gehad van kanker.

 

Klimopgroep 2017:

 

Maandag 4 december 2017: 10.00 -12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje

Thema: Omgaan met speciale dagen

De maand december… Voor velen een moeilijke maand. Gezelligheid, zeker, maar ook dat je het gemis van je dierbare des te meer voelt.

 

Maandag 6 november 2017: 10.00 - 12.00 uur Klimopgroep: Het leven met kanker

Thema: Mijn verhaal over het hebben van kanker

Kijk maar vooruit, het is al even geleden, moet je het er nog over hebben? Hoe belangrijk het is om je verhaal te doen, over dat wat zo indringend is geweest in je leven.

 

Maandag 9 oktober 2017: 10.00 uur - 12.00 uur Klimopgroep: Leven met een rauw randje

Thema: Tijd heelt alle wonden niet

Men zegt dat het slijt, het overlijden van een dierbare, maar is dat ook zo? Wat kom je tegen? En hoe ga je daar mee om?

 

Maandag 11 september 2017: 10.00 uur - 12.00 uur Klimopgroep: Het leven met kanker

Thema: kanker heb je niet alleen

Wat is het belangrijk om mensen om je heen te hebben die je ondersteunen en je kunnen helpen op die momenten dat je dat nodig hebt. Maar hoe doe je dat? Hulp vragen of hoe ontvang je aangeboden hulp?