Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis is vier keer per jaar een nieuwe expositie te bewonderen. Tot eind augustus exposeert kunstenares Henrike van de Kraats uit Bennekom haar kleurrijke vakantiedoeken. Deze werken zijn tijdens de openingstijden van ons Toon Hermans Huis op afspraak te bekijken.

Jaren volgde zij lessen bij Krek en Cultura en nog steeds volgt Henrike regelmatig masterclasses bij collega-kunstenaars. “De laatste jaren schilder ik in de zomervakantie ook een weekje in het buitenland. De expositie in het Toon Hermans Huis bevat schilderijen van schildervakanties in Italië, Frankrijk en Spanje. Graag wissel ik abstract af met figuratief, en olieverf met acrylverf. Op locatie schilderen is over het algemeen vaak relatief snel schilderen. Dat is ook de reden dat deze doeken met acryl zijn geschilderd.”

Henrike schildert al twintig jaar. Sinds 2010 maakt zij deel uit van schildercollectief Xplorion in Ede. “Wekelijks treffen wij elkaar om samen te schilderen. Naast individuele- en duo tentoonstellingen exposeren onze leden ook regelmatig als groep.”

Henrike van de Kraats is bereikbaar via: henrikevdkraats@gmail.com of 06-11331477.

Meer informatie: www.heartstocommunicate.com

Fotogallerij