Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze training is gestart in oktober. In oktober vindt deze cursus plaats op: zaterdag 13, 20 en 27 oktober. In november op zaterdag 3, 10 en 17 november. In december op zaterdag 8 en 15 december met een stiltedag op zaterdag 1 december.

De training is van 10.00 uur tot 12.00 uur en de stiltedag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

-

In ons Toon Hermans Huis wordt in het najaar weer een mindfulness training gegeven voor mensen die worden geraakt door kanker. De training wordt gegeven door Lex Bubbers. “Met de diagnose kanker treed je een nieuwe wereld binnen, met andere gebruiken, regels en een eigen taal. Vaak wordt er gesproken over ‘vechten’ en ‘overwinnen’, alsof je door moed te tonen de slag kunt winnen. In de praktijk heb je echter niet veel controle. Hoe ga je daarmee om? ‘Mindfulness bij kanker’ geeft handreikingen, tips en oefeningen. Het kan mensen met kanker helpen om te gaan met angst, pijn en machteloosheid en wellicht nieuwe inzichten bieden. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig mindfulness beoefent minder vatbaar is voor stress, angst, pijn, depressie en woede. En dat aandacht, innerlijke rust, emotioneel evenwicht en welbevinden toenemen.”

De mindfulness training is bestemd voor (ex)-kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.

Aantal deelnemers:

Maximaal 10 personen.

Tijdsinvestering:

Acht bijeenkomsten van circa 2,5 uur, 1x per week,

30-60 minuten per dag thuis oefenen

Kosten:

Er zijn ziektekostenverzekeringen die deze training vergoeden. Indien u deze training niet kunt declareren, betaalt u 50 euro.

Op de webiste https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding vindt u meer informatie over een mogelijke vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar.

Voor informatie en aanmelden: 06-22161969 of via info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl)

Het Toon Hermans Huis is gevestigd in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede.

-

Bij het samenstellen van deze tekst is geciteerd uit het boek http://mindfulnessbijkanker.nl/over-het-boek-mindfulness-bij-kanker/

Bron: Mindfulness bij kanker (Linse & Bruining, Boom uitgeverij, 2015).

Wij danken Ida Linse en Marijke Bruining van www.mindfulnessbijkanker.nl hartelijk voor het gebruik van dit citaat.