Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeveer 11.000 mannen krijgen per jaar de diagnose prostaatkanker, een diagnose die veel vragen oproept. Dat is schrikken, wat nu , hoe gaat dat verder, wat moet ik doen, wat kan de uroloog doen? Hoe lang heb ik nog. Dat zijn nog maar enkele vragen die als een storm door je hoofd gaan, nog los van de emoties.

Op 9 oktober 2019 geven wij in het Toon Hermans huis te Ede een informatie avond over prostaatkanker en de gevolgen daarvan. Dat doen we in samen werking met vrijwilligers van de Prostaatkankerstichting en Machteld Molkenboer, verpleegkundig specialist van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Er valt natuurlijk heel veel te bespreken over deze veel voorkomende kanker, belangrijk item is, waar moet je als man op letten. Welke mogelijkheden heb je om zelf de regie te behouden als je zorgen hebt over je prostaat of misschien wel de diagnose al is gesteld. Maar ook is er uitleg over de volgende zaken:

Wat is prostaatkanker?

Hoe ontstaat het?

Diagnose

Behandelingen

Gevolgen van behandelingen

Seksualiteit

Incontinentie

Alles wat ter tafel komt

Deze avond is niet alleen voor prostaatkanker patiënten, maar is zeker ook belangrijk voor mannen die zich gezond voelen maar geïnformeerd willen zijn over deze bij mannen veel voorkomende kanker soort. Ook de partners zijn van harte welkom, wij zijn altijd blij met hun inbreng, prostaatkanker heb je immers niet alleen.

Deze thema-avond begint woensdag 9 oktober aanstaande om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.