Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is prostaatkanker? Waar kunnen mannen op letten en wat kunnen ze zelf doen? De diagnose, behandelingen, eventuele gevolgen zoals incontinentie, impotentie en seksualiteit na de behandeling. Al deze onderwerpen werden door de sprekers van de Prostaatkanker-vereniging en verpleegkundig specialisten Urologie uitvoerig uitgelegd aan onze tien gasten die deze thema-avond bezochten. Er ontstonden boeiende en verhelderende discussies tussen sprekers en gasten. Duidelijk werd dat zo’n avond met zoveel uitleg zeker veel zin heeft voor zowel mannen als hun partners. We zijn dan ook zeker van plan om dit thema volgend jaar te herhalen.

-

Dinsdag 28 maart aanstaande organiseren wij een thema-avond ‘Prostaatkanker en hoe verder’. Onze deur gaat open om 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur en deelname is gratis. De onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wat is prostaatkanker? Waar moeten mannen op letten? Wat kunnen ze zelf doen? De diagnose, behandelingen, eventuele gevolgen zoals incontinentie en impotentie en seksualiteit na de behandeling.

De sprekers van deze avond zijn Marita van den Berg en Machteld Molkenboer, beide verpleegkundig specialist Urologie. Vanuit de Prostaatkanker Stichting zullen Wim Pas en Bert Prijs enkele onderwerpen toelichten. Ook beantwoorden zij vragen vanuit hun jarenlange ervaring. Alle aspecten zijn bespreekbaar. Een grote angst van mannen met prostaatkanker is om impotent of incontinent te worden. Door erover te praten wordt een taboe doorbroken.

De Prostaatkanker Stichting is een vrijwillige organisatie  en stelt zich ten doel om informatie te verstrekken, de belangen van patiënten en hun naasten te behartigen en het contact onder lotgenoten te bevorderen. De missie van PKS is goede psychosociale zorg, aandacht voor kwaliteit van leven, gespecialiseerde behandelklinieken en patiënten mondiger maken. Op de website www.prostaatkanker.nl staan de activiteiten van de PKS vermeld.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom en kan zich aanmelden per email info@toonhermanshuisede.nl of via 06-22161969. Ook partners van mannen met prostaatkanker zijn deze avond van harte uitgenodigd.