Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook dit voorjaar starten we in ons Toon Hermans Huis weer met een training mindfulness. Onze vaste trainer Lex Bubbers geeft deze training die bestaat uit 9 lessen. We starten op vrijdag 18 maart aanstaande.

Lex Bubbers: “Kanker hebben is geen kleinigheid. Naast alle fysieke verschijnselen zoals pijn, haaruitval en de gevolgen van de behandeling heeft kanker ook een grote invloed op je denken. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. De gedachten en zorgen blijven komen, op de voorgrond als je zit te piekeren, maar ook als een zacht stemmetje op de achtergrond. Gedachten over het terugkomen van de kanker, over hoe je verdere leven eruit ziet. Eigenlijk wil je het liefst een leeg hoofd hebben met ruimte voor wat geluk. Mindfulness is iets wat we allemaal al hebben, en verder ontwikkeld kan worden. Het kan je helpen een meer accepterende houding te krijgen tegenover de gedachten, wat meer vrijheid in plaats van gepieker. En op den duur kan er ruimte komen voor wat geluk.”

De training die Lex Bubbers aanbiedt is breed onderzocht. “Kankerpatiënten hebben er baat bij, mindfulness biedt verzachting. Een deelnemer vertelde na afloop: Door de training mindfulness heb ik geleerd dat ik de omstandigheden niet kan veranderen, maar wel hoe ik ermee omga.

Door niet weg te lopen of te vechten tegen gevoelens kreeg ik de ruimte om mijn verdriet toe te laten. Ik ervaar nu meer rust.”

De training bestaat uit 8 sessies van circa 2 uur en één stiltedag. Ze worden gegeven op vrijdagochtend 18 maart, 25 maart, 1 april, 8, 15, 22 en 29 april, 6 en 13 mei. Heeft u belangstelling in mindfulness, laat het ons dan weten via: 06 - 22 161 969 of info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl)