Overslaan en naar de inhoud gaan

Het bestuur van het Toon Hermans Huis bestaat uit vier bestuursleden. Tot nu toe, want binnenkort zal Maarten de Gouw tot ons bestuur toetreden. “En met veel genoegen”, zegt Maarten “fijn dat ik mezelf even voor kan stellen”.

“Ik ben 53 en woon in Wageningen, met mijn vrouw en drie dochters (14,12 en 6 jaar). Sinds mijn 18e woon ik daar, met uitzondering van 5 jaar Zeeuws-Vlaanderen en 2 jaar Rhenen. Ik ben lang geleden afgestudeerd als socioloog aan de (toen nog) landbouwuniversiteit. Omdat ik niet zo’n wetenschapper ben, ben ik daarna een studie als maatschappelijk werker gaan doen.

Daarna volgden vele soorten werk: in het welzijnswerk als ouderenadviseur en coördinator van de VPTZ, beleidsmedewerker op tal van plaatsen en 19 jaar zelfstandig adviseur in zorg en welzijn. In die 19 jaar was ik onder andere actief als bouwer van hospices, directeur van de koepel van WMO-adviesraden en als directeur van FINK, koepel van inloophuizen. Inmiddels is FINK opgegaan in het IPSO.  20 augustus 2002 stond ik ook aan de wieg van het Toon Hermans Huis Ede, dat toen Inloophuis Gelderse Vallei heette. Dus ik keer eigenlijk, na een kleine 20 jaar, weer terug naar een plek waar ik ooit een start mee heb gemaakt. Heel bijzonder.

Inloophuizen zijn en blijven belangrijk voor mensen met kanker en hun naasten. Het contact, de verbinding en de presentie van de vrijwilligers zijn de kern van de organisatie. Voor mensen met kanker en hun naasten is het een fijne en veilige plek.

In Wageningen ben ik voorzitter van de Stichting Hospice Wageningen-Renkum. Een beetje een soortgelijke organisatie, met veel vrijwilligers. En beiden gericht op de kwaliteit van het leven. Fijn dat ik daaraan kan bijdragen. 

Ik hoop met eenieder van jullie kennis te kunnen maken, de komende maanden. Ik hoor graag wat er speelt, welke wensen er zijn en hoe we het Toon Hermans Huis nog verder kunnen laten groeien en bloeien. Hopelijk tot snel!”