Overslaan en naar de inhoud gaan

Al onze vrijwilligers krijgen voordat zij beginnen een training aangeboden. Deze training wordt gegeven door een trainer van IPSO, onze brancheorganisatie. Anneke de Leeuw is een van hen.

Wie ben ik ?  

Mijn naam is Anneke de Leeuw, geboren in Benschop als 6e in een rij van 8 kinderen. De boodschap die ik van thuis heb meegekregen was: “hard werken, dan voel je niks”. Wellicht heeft dat mij juist gevormd tot een veelzijdige vrouw met een groot invoelend vermogen. Mijn passie is luisteren, aandacht geven, analyseren en bijdragen in de ontwikkeling van mensen met als doel de balans tussen de binnenkant en buitenkant terugbrengen.

Wat doe ik?

Sinds 2008 werk ik als coach & trainer vanuit mijn eigen Buro BinnenkantBuitenkant. Ik werk met name in de zorg waar ik veel trainingen geef. De individuele coaching is op veel diverse vraagstukken. 5 jaar geleden kwam ik via het inloophuis Cabane in Utrecht in aanraking met mensen met kanker. Dat vond ik zo bijzonder, dat ik me daarin ben gaan specialiseren. Kort daarna werd ik één van de trainers bij IPSO en ik geef sinds 5 jaar trainingen in inloophuizen. Daarnaast coach ik ook mensen met kanker en hun naasten. Woorden die mij goed beschrijven zijn: luisteren, zacht met kracht, oog voor details (het niet gezegde/genoemde), onderzoekend, mensgericht, ervaringsgericht, praktisch.

En verder…

Partner, dochter, zus, tante, vriendin. Ik hou van mensen, diepgaande gesprekken, theaterbezoek, zingen, dansen. Ik geniet van het contact met mensen en vind het fijn te kunnen bijdragen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Een poosje met iemand meereizen in de vorm van coaching en/of training en daarna iemand weer loslaten die met alle inzichten de reis weer kan voortzetten.

Waar geloof ik in?

Ik geloof in de werking tussen lichaam en geest én dat alle antwoorden in onszelf zitten. We hebben alleen soms wat hulp nodig om de antwoorden te vinden.
Mijn missie is in evenwicht brengen van dat wat uit balans is, waardoor mensen weer prettiger en blijer in hun vel komen te zitten, oftewel gelukkiger door het leven gaan.

Kennis en ervaring

Mijn rugzak heb ik door de jaren heen kunnen vervangen door een gereedschapskist. Deze is gevuld met veel kennis en ervaring van onder andere: NLP trainer, oplossingsgericht werken, body & mind, systemisch werken (organisatie + familieopstellingen), TA (transactionele analyse) en traumawerk. Daarnaast, niet onbelangrijk, mijn eigen levenservaring!

Inspiratie

De uitspraak die ik ooit hoorde “Sharing is growing” is me altijd bijgebleven. Ik deel graag mijn kennis en ervaring met mensen. Ik kijk ernaar uit om in Ede de training te gaan verzorgen en hoop iedereen te inspireren dat we allemaal op onze eigen manier iets kunnen betekenen voor deze doelgroep.