Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis wordt regelmatig een mindfulnesstraining gegeven. We hebben een vaste trainer, Lex Bubbers. Na afloop van de laatste training ontving Lex een ontroerend verslag van deelnemer Jessica Rense dat wij graag met u willen delen.

Jessica: “Na mijn behandelingen voor borstkanker dacht ik dat ik met 3 maanden herstellen wel met mijn leven van voor de diagnose borstkanker verder kon gaan, maar dat lukte totaal niet. Ik viel in een enorm gat en voelde me erg alleen. Mijn behoefte aan lotgenotencontact groeide en groeide. Na wat wikken en wegen heb ik toch de stap genomen om naar het Toon Hermans Huis te gaan. Hier kreeg ik de vraag of de training mindfulness wat voor mij zou zijn. Dat leek mij wel wat. Ik had erg last van angst voor terugkeer van kanker door uitzaaiingen of misschien was de kanker wel nooit helemaal weg. Deze gedachtes maakten mij ontzettend moe en zorgden ervoor dat ik vastliep in mijn herstel. Ook kwam ik erachter dat ik tijdens mijn behandelingen nooit de tijd heb genomen om te rouwen om wat mij is overkomen. Sterk zijn, kiezen op elkaar en gaan met die trein.

Ik heb in het begin van de training mindfulness meer gehuild dan tijdens de 9 maanden van mijn behandelingen. Wat was het een opluchting om mijn tranen te laten gaan.

Door de training mindfulness heb ik geleerd dat ik de omstandigheden niet kan veranderen maar wel hoe ik daar mee om ga. Door niet weg te lopen of te vechten tegen gevoelens kreeg ik de ruimte om te rouwen en mijn verdriet toe te laten. Wat is dat vechten vermoeiend geweest. Ik ervaarde meer rust.

Bewustwording

De bewustwording van mijn automatische patronen van handelen en gedachten is heel waardevol. Dit zorgt ervoor dat ik niet meteen in de ‘doe-modus’ schiet. Hierdoor kom ik dichter bij mijn gevoel en dat zorgt voor een meer weloverwogen actie… of juist geen actie.

Ik leef nu veel meer in het nu. Ik ben minder bezig met de toekomst en heb minder gedachten van “wat als, dan…”. Ik kan beter loslaten van de verwachtingen die ik van mezelf heb van mijn eigen herstel en bijvoorbeeld weer volledig aan het werk te zijn. Ik zie wel wat lukt en op welke termijn.”

Nieuwe training

Ook dit voorjaar starten we in ons Toon Hermans Huis weer met een training mindfulness. Deze training wordt weer gegeven door onze vaste trainer Lex Bubbers.

De training bestaat uit 8 sessies van 2 uur en een stiltedag. Ze worden gegeven op vrijdagochtend 18 maart, 25 maart, 1 april, 8, 15, 22 en 29 april, 6 en 13 mei.  Heeft u belangstelling voor mindfulness? Laat het ons dan weten via: 06 - 22 161 969 of info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl)