Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit najaar starten we in ons Toon Hermans Huis weer met een training mindfulness. Lex Bubbers, inmiddels onze vaste trainer, vertelt wat mindfulness ook voor u kan doen.

“Kanker hebben is geen kleinigheid. Naast alle fysieke verschijnselen zoals pijn, haaruitval en de gevolgen van de behandeling heeft kanker ook een enorm grote invloed op je geest, op je denken. Eigenlijk sta je ermee op en ga je ermee naar bed. De gedachten en zorgen blijven komen, op de voorgrond als je zit te piekeren, maar ook als een zacht stemmetje op de achtergrond. Gedachten over terugkomen van de kanker, over hoe je verdere leven eruit ziet, etc. Je voelt je daar niet gelukkig bij, eigenlijk wil je een leeg hoofd hebben met ruimte voor wat geluk. Mindfulness is iets wat we allemaal al hebben, en verder ontwikkeld kan worden. Het kan je helpen een meer accepterende houding te krijgen tegenover de gedachten, wat meer vrijheid in plaats van gepieker. En op den duur kan er ruimte komen voor wat geluk.”

De training die Lex Bubbers aanbiedt is breed onderzocht. “Kankerpatiënten hebben er baat bij, mindfulness biedt verzachting.”

De training bestaat uit 8 sessies van circa 2 uur en één stiltedag. Ze worden gegeven op vrijdag 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 3 december en 10 december van 13.00 uur tot 16.00 uur. De stiltedag is op 26 november van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Heeft u belangstelling in mindfulness? Laat het ons dan weten via: 06 - 22 161 969 of info [et] toonhermanshuisede [punt] nl (info[at]toonhermanshuisede[dot]nl)