Overslaan en naar de inhoud gaan
(online) Borstkankersymposium

10 en 24 oktober aanstaande vindt voor de zesde maal het (online) Borstkankersymposium plaats. De Stichting Jij Speelt de Hoofdrol organiseert jaarlijks een dag voor iedereen die geconfronteerd is met borstkanker. In verband met Covid19 wordt het symposium digitaal verzorgd. Dit jaar is het centrale thema Grip op je Leven. Met een focus op de patiënt zelf maar ook het gezin, de partner, de kinderen en het werk worden uitgebreid besproken. Het online congres is zeker niet alleen voor de Borstkankerpatiënt interessant maar voor alle patiënten die door kanker zijn geraakt.

Grip op je Leven

Een op de drie mensen krijgen kanker. In Nederland krijgt een op de zeven vrouwen borstkanker. Dit betekent dat bijna iedereen eens of meerdere keren te maken krijgt met kanker. Of je nu zelf patiënt bent, of als kind, partner, werkgever en collega. Grip houden op je leven tijdens en na kanker is het thema van het symposium dit jaar. Patiënten, genezen of met uitgezaaide kanker, vertellen hoe zij grip houden, soms verliezen maar ook weer terugvinden.

De thema’s

De thema’s die dit jaar tijdens het unieke symposium aan bod komen zijn:

  • Grip op je leven
  • Grip op je werk
  • Grip op je vitaliteit
  • Grip op je geest

Meer dan 20 sprekers, patiënten, artsen, andere zorgverleners, re-integratie specialisten werken mee aan dit unieke congres. Kijk voor het volledige programma en de sprekers op https://www.borstkankersymposium.nl.

Het Borstkankersymposium is dit jaar zeker ook voor andere kankerpatiënten de moeite waard. Het unieke van deze dag is dat (ex) patiënten, partners en andere geïnteresseerden kennis opdoen en praktische informatie krijgen van de mensen uit de praktijk. Vanuit je eigen huiskamer te volgen.

Symposium geeft antwoord op vragen

Tijdens het Borstkankersymposium worden voor mensen die geconfronteerd zijn met (borst)kanker vragen beantwoord. Hoe behoud ik grip op mijn leven als ik geconfronteerd wordt met kanker? Kan ik grip houden met uitgezaaide kanker. Hoe doe ik dat met mijn werk? Hoe kan ik grip houden op mijn vitaliteit, ook na de behandeling? Waar kan ik steun krijgen tijdens de behandeling en erna? Wat kan ik allemaal zelf doen en kan ik complementaire zorg inzetten om grip te houden?

Het bijzondere van deze dag is dat deze door patiënten wordt georganiseerd met medewerking van artsen, therapeuten, re-integratie specialisten en niet te vergeten de ervaringsdeskundige zelf.

Dit jaar gaan de virtuele deuren op 10 en 24 oktober a.s. om 13.30 uur open en wordt het symposium gestart om 14.00 uur. Beide dagen duren tot ongeveer 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en het volledige programma kijk op https://borstkankersymposium.nl

Standard (Afbeelding)

Fotogallerij