Overslaan en naar de inhoud gaan
Overhandiging van een geweldige cheque

Zaterdag 12 november werd een cheque ter waarde van 20.000 euro overhandigd aan ons bestuur, en werden de Toontje Hoger-leden in de bloemetjes gezet. "20.000 euro, een topprestatie'', aldus onze vice-voorzitter Eijo Bak, die alle 28 teamleden afzonderlijk bedankte.

Het was een gezellig weerzien in ons Toon Hermans Huis. Het was alsof iedereen weer even de week in Montbrun-les-Bains beleefde. Natuurlijk werd er ook nagepraat over de zware tocht naar boven. Want zwaar was het, de 26 kilometer lange beklimming van die berg van 1910 meter, waar op de laatste zes kilometer geen enkele boom meer staat. En dan is het best afzien, in de hitte, terwijl het stijgingspercentage hoog is en er steeds wéér een bocht blijkt te zijn terwijl je de hele tijd de karakteristieke toren op de top in het oog hebt.

Maar alle teamleden hebben het gered, sommige relatief gemakkelijk, andere op hun tandvlees, vanwege een blessure. Daarnaast waren er vele enthousiaste fans op de top aanwezig, die in de ongenaakbare zon iedereen stonden aan te moedigen. Teamcaptain John Hermeling was niet alleen trots op de sportieve prestatie van Team Toontje Hoger, maar ook op het bijeengebrachte bedrag. Er stonden mensen met een kraam op de Heideweek, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Ze gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Ze vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zestig procent van het sponsorgeld ging naar het KWF, veertig procent was voor het Toon Hermans Huis. “Omdat THHE geen subsidies ontvangt, is het afhankelijk van sponsors en donaties; daarom is deze bijdrage enorm welkom”, aldus Eijo Bak.

Het Toon Hermans Huis kan zich ook volgend jaar aanmelden voor de sponsortocht. Er zijn teamleden die staan te trappelen om in 2017 opnieuw van de partij te zijn. “Het was zo’n mooie ervaring. Op het moment dat je daar aan de top staat, gaat er van alles door je heen. Je bent moe en blij tegelijk, en je  denkt aan de mensen voor wie je naar boven bent gegaan. Want bijna iedereen kent wel iemand die geraakt is door kanker.”