Overslaan en naar de inhoud gaan
Kaartenactie voor de duizenden Cancer Survivors in Nederland

Ter gelegenheid van Cancer Survivors Day op zondag 4 juni 2023 organiseert online platform Shit or Shine, na het succes van vorig jaar, opnieuw een kaartenactie. Via de website van Shit or Shine kun je speciale kaartjes en thee bestellen om iemand die leeft met (de gevolgen van) kanker te laten weten dat je aan ze denkt. De kaarten worden, compleet met handgeschreven persoonlijke boodschap, rond Cancer Survivors Day bezorgd.

4! Creatieve workshops in juni

Datum
-

Elke week is er op woensdagmiddag iets creatiefs te beleven.

Op 7 juni gaan we met Tineke Kleuren voor Volwassen.

Op 14 juni gaat Saskia verder met het haken van de mandala in een ring of kleedje. Ben je de vorige keer niet geweest, dan graag zelf even een haakpen en wol meenemen. Je kunt zo ‘aanhaken’. 21 juni gaan we weer Diamond Painten en een weekje later op de 28ste gaan we Heart Pillows maken.  Doet u gezellig mee?

Eerste resultaten hoopgevend: zangtherapie Zing je sterk biedt steun en verlichting voor patiënten met en na kanker

In januari 2023 startte de zang- en ademtherapie Zing je sterk, voor patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond. Vocaal ensemble Wishful Singing ontwikkelde het programma met steun van Meander Medisch Centrum. Het programma wordt in de pilotfase gratis aangeboden.

‘Even geen patiënt zijn’ 

Astrid, Brunhilde en Pia, wat hebben we weer genoten’

Het was al de derde keer dat Astrid van Doorn een etentje voor ons organiseerde. Samen met haar vriendinnen Brunhilde en Pia kookte ze de sterren van de hemel om onze vrijwilligers te bedanken voor hun goede zorgen.

Even voorstellen: Hazel Hageman

We hebben ons bestuur sinds november mogen uitbreiden met een nieuw bestuurslid, Hazel Hageman stelt zich met plezier aan u voor. Van harte welkom Hazel!

29.469,81 euro voor KiKa

Wist u dat wij in ons Toon Hermans Huis al jaren doppen inzamelen voor KiKa?

Ans Fleischman, de dame die de doppen al die tijd bij ons heeft opgehaald en aflevert bij het inzamelpunt in Zeeland, wist ons pas te vertellen dat we met z’n allen inmiddels voor 21.891,95 euro aan plastic doppen en dekseltjes hebben ingezameld en voor 7.577,86 euro aan metalen doppen en deksels.

Dat maakt samen het gigantische bedrag van 29.469,81 euro voor KiKa. Alle doppenspaarders bedankt, en... we gaan gewoon door!

Mijn werk als vrijwilliger: Annette

In ons Toon Hermans Huis werken een kleine 100 vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Annette Bosma is één van hen, zij is een van de docenten van onze teken- en schilderclub Lijn en Kleur. Annette beantwoordt drie vragen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Monique: ‘Met mindfulness geleerd om echt tot rust te komen’

Twee keer per jaar start in ons inloopcentrum een training mindfulness. Lex Bubbers is onze vaste trainer en ontving zo’n mooie reactie van cursist Monique dat wij die graag met u willen delen.

“Eindelijk even tijd voor mezelf, dat was het gevoel dat ik kreeg toen ik meedeed aan de training mindfulness. We hebben allemaal iets vervelend meegemaakt. Samen hebben we in alle rust geleerd om echt tot rust te komen. Onze begeleider nam ons mee op reis. Voor mij was deze training een cursus waar je echt iets aan hebt.”

Bezoek uit Hongarije

In ons inloopcentrum ontvangen we regelmatig bezoek, zelfs uit het buitenland. Zo mochten wij onlangs vier Hongaren ontvangen. De delegatie bestond uit drie ervaringsdeskundigen, dames die zelf kanker hebben (gehad), en een directeur van een Hongaars hospice.

Abonneer op