Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona bleek twee kansen met zich mee te brengen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten. Op vrijdag 25 juni  fietst Evelien door Ede en bezoekt ze onze Toon Tuin. Kom je ook?

Eind mei stapt Evelien in Zwolle op  haar fiets om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven. “De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.”

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Dat de fietstocht bijzonder wordt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zij verwelkomen Evelien bij hun inloophuizen samen met de burgermeester, bekende sporters en BN’ers. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk.

Evelien verwacht vrijdag 25 juni om 14.00 uur bij onze Toon Tuin aan te komen. We willen haar met zo veel mogelijk vrijwilligers  ontvangen.  Ook hebben wij een paar bijzondere gasten uitgenodigd. De deelnemers van de Toon Tuin vertellen wat het samen tuinieren voor hen zo bijzonder maakt en geven een rondleiding door onze tuinen vol heerlijke verse groente én bloemen!

Natuurlijk zorgen we voor een leuke aankleding. Er staat een kraampje met informatie over ons inloophuis, onze cursisten van Lijn en Kleur schilderen deze middag in de buitenlucht en er zijn lekkere hapjes uit eigen tuin.

Om 15.00 uur vertrekt Evelien naar het Toon Hermans Huis in Arnhem. Ze zou het leuk vinden als ze daarbij vergezeld wordt door onze vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om een stuk mee te fietsen? Laat het ons weten! Lukt fietsen niet, maar heb je wel zin om naar de Toon Tuin te komen? Vooral komen dan, wedden dat je net zo enthousiast wordt als wij?!

Wil je meer weten? Kijk dan op: https://evelienvanderwerff.info