Overslaan en naar de inhoud gaan

25 Maart was het zover: de avond van het Groot Edes Dictee, voor de vijfde maal georganiseerd door de Rotaryclub Ede. Het organisatiecomité van de Rotary had deze avond perfect voorbereid en de gemeente had wederom het gemeentehuis en de raadszaal ter beschikking gesteld om dit evenement te ondersteunen. Een leuke en spannende avond.  Spannend voor de schrijvers en spannend vanwege de opbrengst, want om dit laatste ging het uiteindelijk.

De Rotaryclub Ede heeft dit jaar het Toon Hermans Huis Ede tot het goede doel gekozen. Ruim negentig mensen schreven mee aan het dictee dat gemaakt was door Jeroen Siebelink.  Ook heel wat vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede zijn deze uitdaging aangegaan. Menig zweetdruppeltje werd geplengd en zuchten werden geslaakt, want het dictee was niet gemakkelijk voor de meeste schrijvers.  De sfeer was opperbest. Tijdens het nakijken van de dictees werden alle gasten vermaakt met 'taalspelletjes' en kreeg het Toon Hermans Huis Ede de gelegenheid zich te presenteren. Burgemeester Cees van der Knaap mocht de prijzen aan de beste schrijvers uitreiken en toen kwam het moment van de onthulling van het bedrag waar al deze schrijvers zich voor hadden laten sponsoren:  het geweldige bedrag van  € 10.500,00!!!

Het bestuur van het Toon Hermans Huis Ede is ontzettend blij met deze opbrengst;  een opbrengst die ten goede zal komen aan de kwaliteit van de steun die wij onze gasten bieden. Met grote dank aan de Rotaryclub Ede.

Heeft u het dictee gemist of bent u nieuwsgierig naar de avond? Kijkt u dan op:

www.youtube.com/watch?v=UEnWHIPt3TA

           

Opbrengst Groot Edes Dictee gaat naar ons Toon Hermans Huis!

In de raadszaal van het gemeentehuis in Ede wordt woensdag 25 maart aanstaande voor de vijfde keer het Groot Edes Dictee georganiseerd. Deze keer gaat de opbrengst naar ons Toon Hermans Huis!

De Rotaryclub Ede zet zich al tientallen jaren in voor lokale goede doelen. Dat is één van de belangrijkste taken van de serviceclub. Lout van der Hoeven, voorzitter van het Groot Edes Dictee: "Twee jaar geleden was onze club te gast bij het Toon Hermans Huis Ede. We werden geraakt door het goede werk dat de vrijwilligers daar doen. Na de projecten voor het Rode Kruis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Voedselbank Ede kozen de leden van de club er dit jaar van ganser harte voor om het Toon Hermans Huis Ede te steunen."

De Rotaryclub verbindt zich voor meerdere jaren aan het inloophuis. "We geven niet alleen geld, maar bieden ook directe hulp en denken mee. De eerste onderlinge  contacten zijn erg plezierig en we kijken uit naar de verdere samenwerking. Wij hopen met het Groot Edes Dictee, dat dit maal geschreven en voorgelezen wordt door schrijver en journalist Jeroen Siebelink, veel geld op te halen om er zo voor te zorgen dat het Toon Hermans Huis Ede haar goede werk kan voortzetten en uitbreiden. Hopelijk melden veel, goed gesponsorde schrijvers, maar vooral ook bedrijven zich aan voor dit evenement."

Meer informatie over het Groot Edes Dictee is te vinden op www.grootedesdictee.nl en op de facebookpagina www.facebook.com/grootedesdictee

Bert Middelman, voorzitter Rotaryclub Ede, Lout van der Hoeven, voorzitter Groot Edes Dictee en het dagelijks bestuur van het Toon Hermans Huis Ede: Cora Leijdens, Ries Beeuwkes en Remko Steen.

 

Standard (Afbeelding)