Overslaan en naar de inhoud gaan
'Kanker doet meer met je dan je denkt'

Het KWF vraagt deze maand aandacht voor klachten na kanker met de publiekscampagne: 'Kanker doet meer met je dan je denkt'. (Ex)Kankerpatiënten blijken zich er duidelijk in te herkennen.

Klachten na kanker? Je bent niet alleen
86% van (ex)patiënten ervaart klachten. Zelfs jaren later en misschien wel voor altijd. Angst, onzekerheid, somberheid, vermoeidheid en impact op de relatie komen het meest voor. Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen. Praat erover.

Meer informatie over deze campagne is te vinden op: www.kwf.nl/hulpnakanker

In september, oktober en november wordt een verdiepingscampagne 'Er is ook meer hulp dan je denkt. Informeer jezelf' gevoerd om nog beter de link te leggen naar de juiste zorg.

Meer info over deze campagne volgt binnenkort.


Als je niet meer beter wordt, wat heb je dan nodig?

Jaarlijks krijgen duizenden mensen met kanker te horen dat ze (waarschijnlijk) niet meer beter worden. Sommige mensen horen dit direct bij de diagnose of kort daarna, anderen pas na (jarenlange) behandeling. Misschien geldt dit ook voor jou? NFK en haar negentien kankerpatiëntenorganisaties willen graag weten wat je nodig hebt wanneer je niet meer beter wordt. Daarom roepen zij mensen die (uitgezaaide) kanker hebben en niet meer beter worden van 4 tot 18 september op om hun ervaring te doneren door een vragenlijst in te vullen.

Doneer je ervaring

Deel (anoniem) in ongeveer 5 minuten je ervaring en behoefte met NFK, zodat zij de zorg in de laatste fase van het leven kunnen verbeteren.

NFK en haar kankerpatiëntenorganisaties willen graag weten hoe je het gesprek hebt ervaren waarin je hoorde dat je niet meer beter wordt. Maar, ook hoe het ziekenhuis je daarna verder hielp én hoe je denkt over praten over jouw levenseinde. Nu is hier onvoldoende zicht op. Met de uitkomsten van deze vragenlijst kunnen NFK en haar lidorganisaties de belangen van mensen met kanker in de laatste levensfase beter behartigen.

Delen van uitkomsten
De uitkomsten van deze vragenlijst worden breed gedeeld, zodat zorgverleners leren van de ervaringen en behoeften van patiënten en hiermee rekening kunnen houden in hun werk.

Hiernaast worden de patiënten op de hoogte gebracht van de uitkomsten. Dit uitkomsten worden bijvoorbeeld toegevoegd aan de NFK-website. En zijn straks hier te lezen.

Jouw ervaring telt, laat NFK weten wat jíj vindt!