Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Ageeth Jansen is één van hen.

Ze zat jarenlang in de zorg voordat ze thuis bleef en huismoeder werd. “Het was, met alle veranderingen in de zorgsector, niet gemakkelijk om weer een vaste baan te krijgen. En toen dacht ik: “Waarom geen vrijwilliger worden?” Mijn beide schoonouders waren overleden aan kanker en ik vond het Toon Hermans Huis een mooi concept.” Ageeth ervaart het werk in ons inloophuis als heel waardevol. “Het is fijn om er voor mensen te zijn. We praten samen, lachen samen, huilen samen. Je moet een beetje aanvoelen wat de bezoekers willen; er zijn is vaak al genoeg.”

Ageeth vindt het leuk om creatief bezig te zijn. Daarom nam ze het initiatief om met gasten te gaan kleuren. “Kleuren kan iedereen!” Elke derde vrijdag van de maand van 10.00 uur tot 11.30 uur wordt er samen gekleurd.

Ook begeleidt Ageeth de Klimopgroep voor mensen die klaar zijn met hun behandeling. “Deze mensen kunnen in een gat terechtkomen. Tijdens de Klimop-gesprekken houden we ons bezig met de vraag: Hoe nu verder?” Sinds kort volgt Ageeth een opleiding contextuele hulpverlening. “Zo kan ik nog meer betekenen voor de mensen die in ons Toon Hermans Huis komen.”